Γ’ Εθνική: Τέταρτη και φαρμακέρη! Μας «αποχαιρετούν» Σοχός, Δόξα ή Νέστος; (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Μετά από 3 αναβολές και καθυστέρηση 11 ημερών ελέω των δικαστικών αποφάσεων της ΕΠΟ ολοκληρώνεται ο 1ος όμιλος της Γ’ Εθνικής με την 22η τελευταία αγωνιστική, όπου δυστυχώς για τις ομάδες της Θρακης πλέον οριστικά μας έχουν αποχαιρετήσει η Αλεξανδρούπολη και ο περσινός πρωταθλητής Ορφέας Ξάνθης, ενώ ο Άρης Αβάτου για 5η σεζόν παρέμεινε σε αυτήν την κατηγορία.

Μια θέση απομένει με ερωτηματικό όσο αφορά την ομάδα που θα ακολουθήσει Αναγεννηση Πλαγιάς, Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου, Ορφέα Ξάνθης και Αλεξανδρούπολη στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, με τέσσερις ομάδες, Εθνικό Σοχού, Δόξα Δράμας, Νέστο Χρυσούπολης και Θερμαικό Θέρμης μα θέλουν να αποφύγουν την θέση αυτή.

Σε τρία γήπεδα είναι στραμμένα τα βλέμματα της κατηγορίας, αρχικά στον Σοχό, κατόπιν στον Ξηροπόταμο Δράμας και μετά στην Θέρμη, όπου μετά από 90+ λεπτά θα μάθουμε την ομάδα που θα υποβιβαστεί, με τον Πανδραμαικό αρχικά και τον Ορφέα Ξάνθης να είναι οι ρυθμιστές.

Ξεκινάμε από τον Σοχό, όπου η Δόξα παίζει μια ιστορία 104 χρόνων θέλοντας να αποφύγει για πρώτη φορά τον υποβιβασμό στα τοπικά. Κερδίζει και καθαρίζει, αντίθετα σε ισοπαλία και ήττα περιμένει τι έκανε ο Θερμαικός με τον Ορφέα ή κυρίως εαν ο συντοπίτης Πανδραμαικός έβαλε δύσκολα στον Νέστο Χρυσούπολης, που και αυτός παρόλο που είναι πρωταθλητής β’ γύρου, θέλει μόνο νίκη εαν θέλει να βρίσκεται για 8η σερί σεζόν στην Γ’ Εθνική αφού υστερεί στην ισοβαθμία με τους Δραμινούς.

Σε αντιθεση με τους Δραμινούς ο Εθνικός Σοχού παίζει για δυο αποτελέσματα αφού και η ισοπαλία τον διατηρεί μπροστά από την Δόξα και τον διατηρεί όπως και πέρυσι στην κατηγορία την τελευταία αγωνιστική όταν σώθηκε σε ισοβαθμία.

Στην Θέρμη, ο Θερμαϊκός δεν εξαρτάται από κανένα, αφού αν κερδίσει τον υποβιβασμένο και ελλιπή αλλά ζημιάρη Ορφέα Ξάνθης παραμένει στην κατηγορία. Δεν ξεχνάμε όμως πως την περασμένη αγωνιστική κόντρα στις προβλέψεις ο αδιάφορος θεωρητικά Ορφέας στέρησε δυο πολίτιμους βαθμούς απο τον Σοχό που ίσως αυτοί να του στερήσουν την κατηγορία…

Τα σενάρια παραμονής είναι πολλά, και λιγόστεψαν μετά και την απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση της Αλεξανδρούπολης και να της επιτρέψει να διεκδικήσει στο γήπεδο την παραμονή της. Οι Εβρίτες με νίκη ωστόσο στο Παραλίμνιο διατηρούν έστω μέσω CAS τις πιθανότητές του για παραμονή γιατί με δικαίωσή τους φτάνουν τους 32 βαθμούς και μέσω των ισοβαθμιών παράμένουν αυτοί στην κατηγορία.

Στα υπόλοιπα ματς ο αδιάφορος αγωνιστικά Άρης Αβάτου φιλοξενεί τον υποβιβασμένο Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου και παρα τις ελλείψεις του θέλει την νίκη ωστε να τερματισει στην τρίτη θέση που κατέχει σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, ενώ και ο πρωταθλητής Αγροτικός Αστέρας φιλοξενεί την ουραγό Αναγέννηση Πλαγιάς σε ματς προετοιμασίας ενόψει τον μπαράζ ανόδου στην Super League2.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 21 ΑΓΩΝΕΣ)
5. Εθνικός Σοχού 30 (19-11)
6. Δόξα Δράμας 29 (23-17) (+8)
7. Νέστος Χρυσούπολης 29 (22-22) (+4)
———————————–
8. Θερμαϊκός Θέρμης 29 (21-25) (+4)

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής (16:00, LIVE THRAKISPORTS)
Θερμαϊκός Θέρμης – Ορφέας Ξάνθης
Εθνικός Σοχού – Δόξα Δράμας
Πανδραμαϊκός – Νέστος Χρυσούπολης
Άρης Αβάτου– Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Αγροτικός Αστέρας – Αναγέννηση Πλαγιάς
Απόλλων Παραλιμνίου- Αλεξανδρούπολη FC