Γ’ Εθνική: Προς παραδοχή του υποβιβασμού της η Αλεξανδρούπολη, αρνητικές οι πρώτες σκέψεις για προσφυγή στο CAS

Η Αλεξανδρούπολη έχει περιθώριο τριών εβδομάδων από την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης της περασμένης Δευτέρας για να προσφύγει στο CAS και να ανατρέψει εκεί την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που την καταδικάζει σε υποβιβασμό, όπως έκανε για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ στην περίπτωση της πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη.

Για να βρει βέβαια κάποιος το δικιο του στο CAS, πρέπει πρώτα να προσφύγει σε αυτό, διαφορετικά κινδυνεύει να την πατήσει όπως η Ξάνθη που εμφανίζεται να δηλώνει «ηθικά δικαιωμένη» από την εξέλιξη που είχε εκείνη η πολύκροτη υπόθεση, αλλά η ίδια ως ομάδα εξακολουθεί να αγωνίζεται στην Super League 2 αφού υποβιβάστηκε και έκτοτε επί δυο σεζόν δεν ανέβηκε. Για αυτό και το πρώτο μείζον κρίσιμο ερώτημα για την Αλεξανδρούπολη είναι αν προτίθεται να προσφύγει στο CAS για να ανατρέψει από την Διεθνή Διαιτησία της Λωζάννης την εις βάρος της απόφαση.

Οι πληροφορίες του ThrakiSportS αναφέρουν ότι αυτό το ενδεχόμενο συγκεντρώνει ωστόσο πολύ λίγες πιθανότητες. Ως λόγος προβάλλεται στα πηγαδάκια το υψηλό κόστος, αλλά η αλήθεια είναι πως όσο υψηλο και αν είναι αυτό το κόστος, εφόσον πιστεύεις ακράδαντα στο δίκιο σου το διεκδικείς καθώς κατά πάγια τακτική στα δικαστήρια αυτός που δικαιώνεται παίρνει πίσω και τα χρήματα που έχει καταβάλει για την δικαστική ταλαιπωρία, αφού τα δικαστικά έξοδα επιδικάζονται στον αντίδικο που χάνει την υπόθεση. Εφόσον λοιπόν αισθάνονται στην Αλεξ ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους, το υψηλό κόστος δεν θα έπρεπε να αποτελεί θέμα.

Το πρόβλημα είναι ότι πλέον και στην Αλεξανδρούπολη, κόντρα στις αναφορές του πρώτου διαστήματος μετά την καταγγελία της Δόξας Δράμας που ανέφεραν ότι δεν θα έχει τύχη καθως υπήρχε έγκριση από την ΕΠΟ στη μη δήλωση μικρών ποδοσφαιριστών στο φύλλο αγώνα με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων στην αποστολή, έχουν αρχίσει να αντλαμβάνονται ότι έκαναν ένα εγκληματικό λάθος που επέτρεψαν σε οποιονδήποτε τρίτο να τους καταγγείλει και μάλιστα για απουσία μικρών παιδιών από το φύλλο αγώνα, που λόγω της ακαδημίας του Παναγιώτη Λογαρά αποτελούσε ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ομάδας της Αλεξανδρούπολης.

Αυτό το λάθος πλέον, που ακομα δεν έχει γίνει σαφές ποιος το χρεώνεται μέσα στην ομάδα, όλα δείχνουν ότι οδηγεί στον υποβιβασμό στο τοπικό πρωτάθλημα. Αν μάλιστα δεν κερδίσει η Αλεξανδρούπολη μέσα στην έδρα του Απόλλωνα Παραλιμνίου την τελευταία αγωνιστική το απόγευμα της Κυριακής, τότε θα εκλείψει και το ηθικό πλεονέκτημα του «δεν πέσαμε αλλά μας ρίχνουν», καθώς η ομάδα του Έβρου θα υποβιβάζεται ακόμα και χωρίς την επιβολή της αφαίρεισης 6 βαθμών. Για αυτό η φαινομενικά αδιάφορη πλέον αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής έχει πολλαπλή σημασία, όσο και αν το ηθικό των παικτών του Μιχάλη Φλώρου είναι καταρρακωμένο.

Με ισοπαλία ή ήττα στο Παραλίμνιο, η Αλεξανδρούπολη ξεκάθαρα θα υποβιβαζόταν ακόμα και αν είχε έξι εξτρά βαθμούς, οπότε δεν υπάρχει και κανένα νόημα διεθνούς προσφυγής για ενδεχόμενη δικαίωση από την Λωζάννη. Αλλά δεν μπορεί και κανείς να γκρινιάζει, αφού ο υποβιβασμός θα ερχόταν ούτως ή άλλως. Με νίκη ωστόσο στο Παραλίμνιο, οι παίκτες θα δείξουν ότι αγωνιστικά άξιζαν και αξίζουν την παραμονή στην κατηγορία και θα πετάξουν το μπαλάκι στην διοίκηση, που θα κληθεί να λάβει την απόφαση αν θα προσφύγει στο CAS, διεκδικώντας από τους ξένους δικαστές το δίκιο της…