Γ’ Εθνική: Από μίνιμουμ τρεις ως μάξιμουμ έξι οι ομάδες της Θράκης στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν

Τουλάχιστον τρεις εκπροσώπους, έναν από κάθε νομό, θα έχει το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης μας στο νέο πρωταθλημα της Γ’ Εθνικής για την σεζόν 2024-2025, μετά και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών που είχαμε στην προτελευταία αγωνιστική της Τετάρτης.

Ο λόγος για τον Πανθρακικό από την Ροδόπη, τον Ορέστη Ορεστιάδας από τον Εβρο και τον Αρη Αβατου από την Ξάνθη, που κατάφεραν σχετικά εύκολα να παραμείνουν στην ιδιαίτερ ανταγωνιστή φετος κατηγορία.

Μέσα από τα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ θα προκύψουν ακόμα τρεις ομάδες που θα πλαισιώσουν τον νέο 1ο Όμιλο και θεωρητικά κάθε νομός μπορεί να αποκτήσει και δεύτερη εκπροσώπηση, αν και αυτό φαντάζει δύσκολο.

Σε εναν όμιλο επτά ομ’αδων που μεταξυ άλλων περιλαμβάνει και ομάδες από τις θεωρητικά πιο ισχυρές ΕΠΣ Μακεδονίας (δηλαδή Θεσσαλονίκη), Σερρών και Καβάλας, οι ομάδες θα διεκδικήσουν άνοδο.

Οι αγωνες των μπαράζ ξεκινούν την προσεχή Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι πρωταθλήτρια στην ΕΠΣ Εβρου αναδείχθηκε η Αλεξανδρούπολη, στην Ροδόπη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και στην ΕΠΣ Ξάνθης ο Παύλος Μελάς Κουτσού.

Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων της Θράκης που θα ανέλθουν, θα ξεκαθαρίσει αν η Θράκη τη νέα σεζόν θα έχει τρεις, τέσσερις, πέντε ή έξι εκπροσώπους στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.