Παρίσι 2024: Video από την τελετή υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας στην Αλεξανδρούπολη

Στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώθηκε η 7η ημέρα της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας κατά την οποία μεταφέρεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας η φλόγα που άναψε την περασμένη εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία και θα φωτίσει το προσεχές καλοκαίρι τον ολυμπιακό βωμό στους Ολυμπιακούς Αγωνες της Αθήνας.

Τελευταίος λαμπαδηδρόμος της ημέρας και αυτός που άναψε τον βωμό όπου θα διανυκτερεύσει η φλόγα, κάτω από τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης, ο παλαιμαχος πρωταθλητής του ακοντισμού και νυν μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Κώστας Γκατσιούδης.

Ο Γκατς υπενθυμίζεται ότι ήταν έκτος ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ το 2000 αλλά και πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2004 στην διοργάνωση της Αθήνας, ενώ πριν τέσσερα χρόνια αναδείχθηκε ως ο «Θρακιώτης αθλητής του αιώνα» στον σχετικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το ThrakiSportS.

Πολύς κόσμος κατά μήκος της διαδρομής αλλά και στον Φάρο, όπου διοργανώθηκε ειδική τελετή για την υποδοχή της φλόγας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Δείτε το βίντεο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ενώ στην συνέχεια σε αυτήν την ανάρτηση θα προστεθούν βίντεο και από άλλες πηγές από την πρωτεύουσα του Έβρου.