Γ’ Εθνική: Πως η Αναγέννηση Πλαγιάς Κιλκίς εξελίχθηκε σε… «δήμιο» της Αλεξανδρούπολης

Αρκετά πράγματα άλλαξε η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής αρχικά και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ σε δεύτερο βαθμό, αναφορικά με την τύχη του προ μηνός αγώνα της Αλεξανδρούπολης στην Πλαγιά, με τους Εβρίτες να χάνουν το ματς στα χαρτιά και επιπλέον τρεις βαθμούς.

Αυτό σημαίνει συνολικά έξι πολύτιμους βαθμούς, με την ομάδα του Κιλκίς για φέτος να εξελίσσεται σε… «δήμιο» της Αλεξανδρούπολης αφού με την ολοκλήρωση της σεζόν η ήδη υποβιβασμένη εδώ και καιρό ουραγός ομάδα της Πλαγιάς θα έχει στερήσει από την ομάδα του Έβρου συνολικά 9 βαθμούς.

Η Αναγέννηση Πλαγιάς ακόμα και μετά τη νίκη της στα χαρτιά επί της Αλεξανδρούπολης βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 17 βαθμούς. Από αυτούς, τους έξι τους κέρδισε απέναντι στην Αλεξανδρούπολη, αφού πέρα από το 3-0 στα χαρτιά στο Κιλκίς, είχε φύγει νικήτρια με 0-1 και από το «Φώτης Κοσμάς» στον πρώτο γύρο, ματς που θα μπορούσε να αναβληθεί λόγω Covid, αλλά οι Εβρίτες τελικά αγωνίστηκαν αποδεκατισμένοι από παίκτες και χωρίς τον τότε προπονητή τους Ζόραν Στοίνοβιτς με υπηρεσιακό δίδυμο τους Τσιομλεκίδη και Κυζιρίδη.

Κατά συνέπεια η Αναγέννηση Πλαγιάς στέρησε 9 πολύτιμους βαθμούς για την παραμονή από την Αλεξανδρούπολη, αν προσθέσουμε και το -3 της Εφέσεων. Αν είχε αυτούς τους βαθμούς ο συλλογος του Εβρου, τότε αυτήν την στιγμή θα βρισκόταν στους 32 και θα είχε το πάνω χερι στις υπόθεση παραμονής, κάτι που θα ίσχυε και σε περίπτωση που είχε τους επιπλέον 6 βαθμούς που του στερήθηκαν με την δικαστική απόφαση.

Πλέον ο μόνος δρόμος για να πάρει η Αλεξανδρούπολη πίσω όσα κέρδισε στο γήπεδο είναι ο δρόμος του CAS αλλά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση αν στον Εβρο σκοπεύουν να ασκήσουν αυτό το ενδικο δικαίωμά τους.