Γ’ Εθνική: Σώθηκαν και μαθηματικά ο Άρης Αβάτου και ο Απόλλων Παραλιμνίου μετά την απόφαση της Εφέσεων! Η νέα βαθμολογία

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ δεν δικαίωσε την ομάδα της Αλεξανδρούπολης που έχασε την υπόθεση του αγώνα με την Αναγέννησης Πλαγιάς μετά την ένσταση της Δόξας Δράμας, αλλά επιπροσθέτως τιμωρήθηκε και με επιπλέον αφαίρεση 3 βαθμών.

Ο μαθηματικός υποβιβασμός της Αλεξανδρούπολης ωστόσο σώζει και μαθηματικά τον Αρη Αβάτου. Η ομάδα της Ξάνθης βρίσκεται μεν μόλις δυο βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο με τέσσερις ομάδες από κάτω της να προσπαθούν να αποφύγουν τη μια θέση που απέμεινε για υποβιβασμό και τις δυο να παίζουν μεταξύ τους (Σοχό και Δόξα), είναι αδύνατο ακόμα και με ήττα την τελευταία αγωνιστική να βρεθεί σε δυσμενή θέση.

Μαθηματικά έχει σωθεί φυσικά και ο Απόλλων Παραλιμνίου, που είναι ο προσεχής αντίπαλος της Αλεξανδρούπολης την τελευταία αγωνιστική και θα είναι βαθμολογικά αδιάφορος, όπως άλλωστε και οι Εβρίτες (εκτος βέβαια και αν αποφασίσουν να διεκδικήσουν το δίκαιό τους στο CAS). Πλέον Θερμαϊκός, Νέστος, Δόξα και Σοχός είναι οι τέσσερις ομάδες που προσπαθούν να αποφύγουν την μία θέση που οδηγεί στο τοπικό.

Οι ομάδες που ήδη βρίσκονται και μαθηματικά εκτός Γ’ Εθνικής της επόμενης σεζόν είναι πέραν της Αλεξανδρούπολης ο Ορφέας Ξάνθης, ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου και η Αναγέννηση Πλαγιάς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21 ΑΓΩΝΕΣ)
3. Απόλλων Παραλιμνίου 32 (30-19)
4. Άρης Αβάτου 31 (27-20)
5. Εθνικός Σοχού 30 (19-11)
6. Δόξα Δράμας 29 (23-17) (+8)
7. Νέστος Χρυσούπολης 29 (22-22) (+4)
———————————–
8. Θερμαϊκός Θέρμης 29 (21-25) (+4)
9. Αλεξανδρούπολη 23 (24-34)