Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα Nr07: Σαμαράς ή Στάλιος; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Συνεχίζονται οι «μάχες» της φάσης των 16 για την ανάδειξη από το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή στον έναν αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Ως γνωστόν, με βάση την αλφαβητική σειρά έχουν σχηματιστεί οκτώ ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε σε κάθε ζευγάρι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα προκριθεί στην επόμενη (προημιτελική) φάση και ποιος θα αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και να αναδειχθουν δύο υποψήφιοι και να κληθούμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του κορυφαίου των κορυφαίων.

Ηδη έχουμε τον πρώτο νικητή (Αντώνης Αντωνιάδης), τον δεύτερο νικητή (Κώστας Γκατσιούδης) και την τρίτη νικήτρια (Πηγή Δεβετζή). Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ψηφοφορίες σε άλλες τρεις «μονομαχίες» (Κοσμάς vs ΜιχαλεντζάκηςΜουστακίδης vs Μπισκιτζή και Νικολαΐδης vs Παυλακάκη). Πλέον στο έβδομο από τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των 16 «κοντράρονται» δύο κορυφαίοι αθλητές που δυστυχώς δεν ζουν πλέον ανάμεσά μας: ο Νίκος Σαμαράς και ο Λάζαρος Στάλιος.

Ο Νίκος Σαμαράς χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ο «Νικος Γκάλης του βόλεϊ». Ο Αετός του Έβρου, που έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από κοντά μας στις 4 Γενάρη του 2013, αν ζούσε σήμερα θα ήταν 50 ετών. Το σύνθημα «Ελλάς Ελλάς Νίκος Σαμαράς» ακόμα αντηχεί σε όσους έζησαν τα καρφιά του στο Κοσμοβόλει του 1994, όταν οδήγησε την Εθνική Ομάδα στην εξάδα. Γεννημενος στη Γερμανία αλλά μεγαλωμένος στην Ορεστιάδα, κατάφερε να φτάσει τους Εβρίτες σε τρία συνεχόμενα φάιναλ φορ Κυπέλλου Συνομοσπονδίας. Μάλιστα το 1996 έπαιξε και στον τελικό, αφου έκανε την μεγάλη υπέρβαση αποκλείοντας στον ημιτελικο την Μίλαν του Μπερλουσκόνι. Υπήρξε ο πρώτος Ελληνας βολεϊμπολίστας που αγωνίστηκε στο ιταλικό πρωτάθλημα αλλά δεν κατάφερε ποτέ να κατακτήσει καποιο πρωτάθλημα είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Μοναδικό τρόπαιο στην καριέρα του ένα Κύπελλο Ελλάδος με την φανέλα του Ηρακλή το 2000.

Ο Λάζαρος Στάλιος με καταγωγή από την Ξάνθη, αν και αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Ομιλου Αντισφαίρισης Θεσσαλονίκης, αναδειχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο απλό του τένις για 17 διαφορετικές χρονιές από το 1934 ως και το 1956. Μέχρι και το 1960 κατέκτησε ακόμα 20 πανελλήνιους τίτλους το διπλο ανδρών και 19 στο μεικτό διπλό. Η φήμη του είχε ξεπεράσει τα σύνορα, λάμβανε μέρος και σε διεθνείς διοργανώσεις όπως το Ρολάν Γκαρός και για τον λόγο αυτό πρόσφατα τον αποκάλεσαν «Τσιτσιπά του Μεσοπολέμου». Κατέκτησε ακόμα στο απλό ένα Βαλκανικό Κύπελλο και τρία Κύπελλα Ανατολικής Μεσογείου. Είχε αναδειχθεί για αρκετές χρονιές κορυφαίος αθλητής από όλα τα σπορ από το ετήσιο δημοψήφισμα της εφημερίδας Αθλητική Ηχώ, ενώ οταν κρέμασε την ρακέτα του τένις έπιασε αυτήν του πινγκ πονγκ, όπου σημείωσε αρκετές επίσης εγχώριες διακρίσεις.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των προημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει τρεις ημέρες και για την ακρίβεια 75 ώρες, μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Δεκεμβρίου, των Χριστουγέννων δηλαδή. Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ip για κάθε «μονομαχία».

Ψηφίστε λοιπόν! Νίκος Σαμαράς ή Λάζαρος Στάλιος;

[Total_Soft_Poll id=”12″]