Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα Nr05: Μουστακίδης ή Μπισκιτζή; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Συνεχίζονται οι «μάχες» της φάσης των 16 για την ανάδειξη από το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή στον έναν αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Ως γνωστόν, με βάση την αλφαβητική σειρά έχουν σχηματιστεί οκτώ ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε σε κάθε ζευγάρι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα προκριθεί στην επόμενη (προημιτελική) φάση και ποιος θα αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και να αναδειχθουν δύο υποψήφιοι και να κληθούμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του κορυφαίου των κορυφαίων.

Ηδη έχουμε τον πρώτο νικητή (Αντώνης Αντωνιάδης), σε εξέλιξη βρίσκονται οι ψηφοφορίες σε άλλες τρεις «μονομαχίες» (Γκατσιούδης vs Γκιούρδας, Δεβετζή vs Δημοσχάκη, Κοσμάς vs Μιχαλεντζάκης) και πλέον στην πέμπτη «μονομαχία» τίθενται αντιμέτωποι δύο επίσης κορυφαίοι αθλητές, αμφότεροι με καταγωγή από τον Έβρο: ο Σάκης Μουστακίδης και η Χρύσα Μπισκιτζή.

Ο Σουφλιώτης στην καταγωγή Σάκης Μουστακίδης αποτελεί ακόμα και σήμερα τον ρέκορντμαν στην Εθνική Ελλάδος Βόλεϊ, με την οποία έχει 413 συμμετοχές, καθώς κλήθηκε για πρώτη φορά το 1979 σε ηλικία 17 ετών. Συμμετείχε ως παίκτης της σε 5 Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με κορυφαία στιγμή τη μεγαλύτερη επιτυχία της ελληνικής πετοσφαίρισης, το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του 1987 στη Γάνδη. Επίσης πήρε μέρος σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε δύο World League. Με τον Ολυμπιακό κατέκτησε οκτώ πρωταθλήματα, τέσσερα κύπελλα και φυσικά το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1996, ενώ αγωνίστηκε και σε έναν τελικό Κυπλελλου Πρωταθλητριών το 1992. Θεωρείται ο κορυφαίος πασαδόρος που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα και συνεχίζει τα υπηρετεί το άθλημα ως προπονητής αλλά και καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Η καταγόμενη από τον Κυπρίνο Χρύσα Μπισκιτζή είναι ίσως η κορυφαία ίσως Ελληνίδα κωπηλάτρια και ας μην κατέκτησε ολυμπιακό μετάλλιο. Αποτελεί τον μοναδικό αθλητή ή αθλήτρια από την Θράκη με συμμετοχή σε τέσσερις σερί διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων (1996 Ατλάντα, 2000 Σίδνεϊ, 2004 Αθήνα, 2008 Πεκίνο όπου και έφτασε κοντά στο βάθρο, αγωβίστηκε τελικό αλλά κατέλαβε τελικά την 6η θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών με παρτενέρ την Αλεξάνδρα Τσιάβου). Αναδείχθηκε τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης ενώ κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Την τελευταία δεκαετία συνεχίζει να υπηρετεί το άθλημα της κωπηλασίας ως προπονήτρια αναδεικνύοντας τους μελλοντικούς ολυμπιονίκες του αθλήματος.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των προημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει τρεις ημέρες και για την ακρίβεια 75 ώρες, μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου. Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ip για κάθε «μονομαχία».

Ψηφίστε λοιπόν! Σάκης Μουστακίδης ή Χρύσα Μπισκιτζή;

[Total_Soft_Poll id=”10″]