Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα Nr04: Φώτης Κοσμάς ή Μιχαλεντζάκης; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Συνεχίζονται με το τέταρτο ζευγάρι οι «μάχες» της φάσης των 16 για την ανάδειξη από το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή στον έναν αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Ως γνωστόν, με βάση την αλφαβητική σειρά έχουν σχηματιστεί οκτώ ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε σε κάθε ζευγάρι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα προκριθεί στην επόμενη (προημιτελική) φάση και ποιος θα αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και να αναδειχθουν δύο υποψήφιοι και να κληθούμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του κορυφαίου των κορυφαίων.

Στην πρώτη «μονομαχία» έχουμε ως υποψηφίους τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Γιώργο Βαλαβανίδη (η δική τους μάχη είναι σε εξέλιξη για λίγο ακόμα, ως τις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 19/12)στην δεύτερη τίθενται αντιμέτωποι ο Κώστας Γκατσιούδης με τον Μάριος Γκιουρδα (προθεσμία για να ψηφίσετε μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Κυριακής 20/12) ενώ στην τρίτη «μονομαχία» κοντράρονται δυο μεγάλες κυρίες του θρακιώτικου και δη του εβρίτικου αθλητισμού, η Πηγή Δεβετζή και η Ζωή Δημοσχάκη (προθεσμία για να ψηφίσετε μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 21/12).

Πλέον στην τέταρτη «μονομαχία» κοντραρονται δύο μεγάλα ονόματα επίσης του Εβρίτικου και δη του Αλεξανδρουπολίτικου αθλητισμού, που μάλιστα έχουν… βαφτίσει τις δύο ισως σημαντικότερες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης: ο Φώτης Κοσμάς και ο Δήμος Μιχαλεντζάκης.

Ο Φώτης Κοσμάς είναι ίσως μεγαλύτερη ίσως μορφή του θρακιώτικου αθλητισμού τις δεκαετίες του ’40 και του ’50, καθώς έκανε γνωστή την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο όχι απλά σε όλη την Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ελσίνκι το 1952 και κατάφερε να λάβει μέρος στον τελικό των 400 μέτρων, κατακτώντας την 7η θέση με μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ. Χάρη στην φήμη του αποφασίστηκε το 1953 η διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος να φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη και στο Στάδιο που πήρε στα τέλη του 20ου αιώνα το όνομά του. Μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας, το 1958 αρνήθηκε τα χρήματα του Παναθηναϊκού και έμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον οποίο υπηρέτησε και ως προπονητής. Εφυγε από τη ζωή το 1995 σε ηλικία 69 ετών.

8. Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: Πριν καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια αναδείχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο χρυσός παραολυμπιονίκης της κολύμβησης. Από τότε κάθε χρόνο απλά κερδίζει σε όποιον αγώνα λαμβάνει μέρος, είτε πρόκειται για εγχώριες διοργανώσεις είτε για πανευρωπαϊκά ή παγκόσμια πρωταθλήματα ΑμεΑ, βελτιώνοντας παράλληλα χρόνο με τον χρόνο τα δικά του παγκόσμια ρεκόρ. Είναι φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. Το σχετικά καινούριο κλειστό δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης φέρει το όνομά του μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημορτικού Συμβουλίου. Είναι ίσως ο μικρότερος σε ηλικία κολυμβητής στον κόσμο στον οποίο έχει γίνει τέτοια τιμή.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των προημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει τρεις ημέρες και για την ακρίβεια 75 ώρες, μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου. Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Δεβετζή- Δημοσχάκη. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ip για κάθε «μονομαχία».

Ψηφίστε λοιπόν! Φώτης Κοσμάς ή Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης;

[Total_Soft_Poll id=”9″]