Οι Θρακιώτες αθλητές του αιώνα Nr06: Νικολαΐδης ή Παυλακάκης; Ψηφίστε τον κορυφαίο…

Συνεχίζονται οι «μάχες» της φάσης των 16 για την ανάδειξη από το αναγνωστικό κοινό του ThrakiSportS του κορυφαίου θρακιώτη αθλητή στον έναν αιώνα ελεύθερης Θράκης – πρακτικά όλων των εποχών δηλαδή.

Ως γνωστόν, με βάση την αλφαβητική σειρά έχουν σχηματιστεί οκτώ ζευγάρια και εσείς καλείστε να ψηφίσετε σε κάθε ζευγάρι ποιος από τους δύο υποψήφιους θα προκριθεί στην επόμενη (προημιτελική) φάση και ποιος θα αποκλειστεί σε αυτό το σημείο. Και η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί μέχρι και να αναδειχθουν δύο υποψήφιοι και να κληθούμε να ψηφίσουμε όλοι μαζί στον μεγάλο τελικό για την ανάδειξη του κορυφαίου των κορυφαίων.

Ηδη έχουμε τον πρώτο νικητή (Αντώνης Αντωνιάδης) και τον δεύτερο νικητή (Κώστας Γκατσιούδης), σε εξέλιξη βρίσκονται οι ψηφοφορίες σε άλλες τρεις «μονομαχίες» (Δεβετζή vs ΔημοσχάκηΚοσμάς vs Μιχαλεντζάκης και Μουστακίδης vs Μπισκιτζή) και πλέον στην έκτη «μονομαχία» τίθενται αντιμέτωποι δύο επίσης κορυφαίοι αθλητές: ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Αγγελος Παυλακάκης.

Ο Ντέμης Νικολαΐδης, γεννημένος στην Γερμανία αλλά μεγαλωμένος στα Πεύκα του Έβρου, γρήγορα ξεχώρισε για το ταλέντο του και έγινε ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών. Ταυτίστηκε με την ΑΕΚ, της οποίας υπήρξε αρχικά οπαδός την περίοδο που αγωνιζόταν στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, στην συνέχεια παίκτης και τελικά… πρόεδρος. Δεν ευτύχησε να πανηγυρίσει πρωτάθλημα, αλλά κατέκτησε δυο Κύπελλα και χάρη σε μια υπόδειξή του στον διαιτητή τιμήθηκε με το βραβείο Fair Play της FIFA. Αναμφισβήτητα η κορυφαία στιγμή της καριέρας του ήταν όταν ως παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης στέφθηκε το 2004 πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα στο Euro της Πορτογαλίας. Εκείνη την στιγμή κρέμασε και τα παπούτσια του για να ακολουθήσει καριέρα ως παράγοντας αναλαμβάνοντας την προεδρία της ΑΕΚ.

Ο Άγγελος Παυλακακης είναι ο ταχύτερος Έλληνας όλων των εποχών, καθώς η επίδοσή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1997 στα 100 μέτρα παραμένει ακόμα και σήμερα πανελλλήνιο ρεκόρ. Την ιδια χρονιά είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης Νέων αλλά και Μεσογειονίκης ενώ μερικούς μήνες αργότερα αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης στα 60 μέτρα του Κλειστού Στίβου στην Βαλένθια. Με την Εθνική Σκυταλοδρομίας 4×100 έφτασε μια ανάσα από το να χριστεί ολυμπιονίκης και να μπει στην οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίνδεϊ. Γεννήθηκε στο Άβατο και έμεινε στην Θράκη μέχρι την ενηλικίωσή του, ξεκινώντας τον στίβο από τον ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης. Εγκατέλειψε πρόωρα λόγω τραυματισμού αλλά συνεχίζει να υπηρετεί τον στίβο ως προπονητής αλλά και παράγοντας του αθλήματος στην Αθήνα.

Εσείς ποιος από τους δύο πιστεύετε ότι πρέπει να προκριθεί στην επόμενη φάση, αυτήν των προημιτελικών; Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου και θα κρατήσει τρεις ημέρες και για την ακρίβεια 75 ώρες, μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου. Το ίδιο βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα με τον νικητή που θα προκριθεί στην επόμενη φάση. Σημειώνεται ότι γίνεται δεκτή μόνο μία ψήφος από κάθε ip για κάθε «μονομαχία».

Ψηφίστε λοιπόν! Ντέμης Νικολαΐδης ή Αγγελος Παυλακάκης;

[Total_Soft_Poll id=”11″]