Παρέμβαση Κοκκάλα: «Μην εθελοτυφλούμε, μας έσωσε η αλλαγή ποινής! Δεν αποκλείεται ο υποβιβασμός»

Ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θεόδωρος Κοκκάλας, ο άνθρωπος που ανέβασε την Ξάνθη στην Α’ Εθνική και την παρέδωσε στον Πανόπουλο, σπάνια κάνει δημόσιες παρεμβάσεις σε σχέση με την ομάδα.

Για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας με τον ΠΑΟΚ που έχει ανακύψει, έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ακόμα και με το περίφημο παραμύθι που ανέβασε την περίοδο των Χριστουγέννων. Μετά την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, αισθάνθηκε την ανάγκη να πραγματοποιήσει εκ νέου δημόσια σχόλια στο διαδίκτυο.

Όταν όμως γράφει κάτι δημόσια ο Κοκκάλας αποτελεί από μόνο του είδηση. Τα όσα αναφέρει είναι διπλή είδηση – και κανείς δεν μπορεί να πει για την περίπτωσή του ότι εξυπηρετεί οποιοδήποτε άλλο συμφέρον, πλην της αγνής του αγάπης για την ομάδα που ο ίδιος ανέβασε στην Α’ Εθνική 31 χρόνια πριν.

Έγραψε λοιπόν ο Θεόδωρος Κοκκάλας μετά την απόφαση της Εφέσεων σε σχετικό σχόλιο του Χάρη Ευφραιμίδη, διαχειριστή της οπαδικής ιστοσελίδας aox1967, εκ των ιδρυτικών μελών των XanthiFans και συνεργάτη του ThrakiSportS τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του:

«Το Le Chalet δεν μπορει να αναστειλει (διακοψει) την σχεση του με την ομαδα. Υπαρχει απαραβατος ορος στους τιτλους ιδιοκτησιας του .οτι η ΠΑΕ κατεχει τον χωρο γραφειων της εσαει,οποιος και ναναι ο ο ιδιοκτητης. (Αυτός ο όρος υπάρχει), αν δεν κανω λαθος, απο τοτε που η ΠΑΕ μεταβιβασε το μεριδιο της απ το ξενοδοχειο. Μαλλον ηταν στα ανταλαγματα».

Οταν σε διαδικτυαικό διάλογο του επισημάνθηκε από τον Ευφραιμίδη ότι «Διαχωρίστηκαν ξενοδοχείο και ΠΑΕ από το 2002 με νέα συνθηκολόγηση ! Απλά για τους δικούς τους – λογιστικούς – λόγους διατηρήθηκαν συγκεκριμένα πρόσωπα ΚΑΙ στις δυο εταιρίες, VIALAND και VIAMAR», ο Θεόδωρος Κοκκάλας απάντησε: «Αν δεν κανω λαθος γιατι δεν ασχολουμαι η ΠΑΕ ειχε στην κατοχη της το 50% του ξενοδοχειου,το οποιο παραχωρησε στην VIALAND και στα ανταλλαγματα ηταν η κατοχη των γραφειων στο διηνεκες. Απ οτι ξερω δεν αλλαζει με τιποτε. Οπως εγραψα ειναι ανεκλητος ορος η κατοχη των γραφειων.Βεβαια ολα αυτα με οσα αναφερουν,δεν εχω καποια ιδιαιτερη πληροφορηση απλα μεταφραζω ΑΥΤΑ που διαβαζω και εννοω τις επισημες θεσεις των ΠΑΕ».

Στην παρέμβαση του Μάκη Τζάτζου ότι δεν στοιχειοθετείται πολυϊδιοκτησία, ο Κοκκάλας απάντησε: «Μακη να μην εθελοτυφλουμε. Ας δεχθουμε οτι εγινε και αλλο το τυπικο μερος στο οποιο εγιναν λαθη ειτε απο αμελεια και απροσεξια ειτε για αλλους λογους».

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι; Αναφορικά με την πιθανή προσφυγή του CAS, αναφέρει: «Οσο για το ΚΑΣ ισχυει αυτο που εγραψα με 2 λογια χθες. Για μας υποβιβασμος ,για τον ΠΑΟΚ πιθανον υποβιβασμος .Μας εσωσε η αλλαγη της ποινης της Λινας». Παράλληλα αναρωτήθηκε: «Αντε και πανε στο ΚΑΣ. Θα βγαλει μια αποφαση τον Δεκεμβρη και..θα παιζουν στο ιδιο πρωταθλημα μεχρι τοτε ΠΑΟΚ και ΑΟΞ?».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι σε σχέση με το τελευταίο, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ που τυγχάνει δικαστής στο CAS, εξήγησε ότι μπορεί να ζητηθεί άμεση έκδοση και να επιτευχθεί, αλλά εξήγησε αναλυτικά και τους κινδύνους που συνεπάγεται για όποιον προσφεύγει η όποια προσφυγή του στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάννης…