Πρωτάθλημα Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης: Σήκωσαν την κούπα οι Αιμοδότες ύστερα από μεγάλο ντέρμπι στον τελικό με τους Ξενιτεμένους

Η αυλαία του Πρωταθλήματος Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης έπεσε στο Κλειστό Ευμοίρου με την ομάδα των Αιμοδοτών να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και να επικρατεί στον τελικό με 52-49 της ομάδας των Ξενιτεμένων.

Όπως δείχνει και το τελικό σκορ το αγώνας ήταν για γερά νεύρα. Το ματς ξεκίνησε με την ομάδα των Αιμοδοτών να μπαίνει καλύτερα και να προηγείται με 7-2. Γρήγορα όμως οι Ξενιτεμενοι αντέδρασαν και πήραν το προβάδισμα στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου με 9-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς με το τελος του ημιχρόνου να βρέσκει τους Αιμοδότες μπροστά στο σκορ με 28-26.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Όμως ένα ξέσπασμα των Αιμοδοτών τους βρήκε προηγούμενους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 44-36.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Ξενιτεμένοι δείξανε ότι δεν θα τα παρατήσουν εύκολα με συνέπεια στα 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος το σκορ να είναι 51-49. Οι Αιμοδοτες ευστοχήσαν σε 1 από τις 2 ελεύθερες βολές και στα 6 δευτερόλεπτα που μένανε η ομάδα των Ξενιτεμένων αστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να πάει το παιχνίδι στην παράταση. Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους Αιμοδότες να στέφονται πρωταθλητές για 2η φορά στην ιστορία του θεσμού.

ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ: (Μιχαηλιδης Χρ.-Γιαννπουλος- Κασαρτζιδης) Σκαμιωτης, Χαραλαμπιδης 5, Μπαλατλιαν, Μαντοπουλος, Ρουφος 2, Κελλης 7(1), Σπηλιοπουλος, Τσιφλικογλου 3(1), Τουμπαριδης, Χρονης, Χαριστος 12(1), Πατσουρας, Κουτσογιαννης 19(1), Αλεξουδης.

ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ: (Μιχαηλιδης Κ. – Βλαχος) Αποστολου 3, Μαστος, Μιχαηλιδης Θ. 4, Μιχαηλιδης Χ, 11(1), Χαραλαμπιδης, Μιχαηλιδης Χρ 2, Μπιμπισιδης, Ανισογλου 3(1), Μπουραζανης 15, Δασκαλοπουλος 3, Βλουνταρτικ 8(2), Κιουρτσιδης, Δανιηλιδης.