Το τελευταίο μάτς του Πανθρακικού στην Α’ Εθνική (+photos)

Πέρασαν μόλις τέσσερα χρόνια από την στιγμή που ο Πανθρακικός αποχαιρετούσε την Α’ Εθνική μετά από τέσσερα χρόνια συνεχής παρουσίας και έξι συνολικά σε μια οκταετία και οι εποχές αυτές φαντάζουν πλέον τόσο μακρινές…

Η σεζόν 2015-16 ήταν δύσκολη για την ομάδα του Πανθρακικού που τερμάτισε προτελευταία πάνω από την Καλλονή με μόλις 17 βαθμούς (3 νίκες, 8 ισοπαλίες και 19 ήττες) που ήταν ο προάγγελος και της μαύρης επόμενης σεζόν που έφερε την προσωρινή διάλυση της ομάδας μέχρι την επανεκκίνησή της από τα τοπικά πρωταθλήματα.

Φέτος η μεγάλη ομάδα της Ροδόπης και της Θράκης μετά τον ΑΟΞ, πάλευε για την άνοδο στην Γ’ Εθνική αλλα και για το κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης, ωστόσο λόγω κορωνοιού είναι άγνωστο τι θα συμβεί. Στον Πανθρακικό ωστόσο ελπίζουν οτι η ομάδα σιγά σιγά θα βρει τον δρόμο και θα επιστρεψει στις μεγάλες κατηγορίες και στην Super League επαναλαμβάνοντας τις τρελές πορείες και τις πέντε ανόδους που είχε η ομάδα τις σεζόν 2002-2008 από τα τοπικά πρωταθλήματα μέχρι τα μεγάλα σαλόνια.

Ήταν 17 Απριλίου του 2016 όταν ο μαθηματικά υποβιβασμένος Πανθρακικός αγωνίστηκε στην Λεωφόρο και έγινε σακος του μποξ απέναντι στον δυνατό τότε Παναθηναικό του αφηνιασμένου Μάρκους Μπεργκ που σκόραρε 5 γκολ σε 38 λεπτά στο εντυπωσιακό 6-1 του τριφυλλιού.

Η ομάδα της Κομοτηνής στο τελευταίο της παιχνίδι στην μεγάλη κατηγορία παρατάχθηκε με αρκετά νέα πρόσωπα με τον Ζόραν Στοίνοβιτς υπηρεσιακό στον πάγκο να θέλει να δώσει ευκαιρία σε κάποιους παίκτες που δεν είχαν παίξει να αγωνιστούν κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδουχοι προηγηθηκαν 3-0 στο ημίχρονο με τον Σουηδό διεθνη φορ να πετυχαινει χατ τρικ και παρα το 3-1 από τον Μουδούρογλου στο 49′ με πλασε ο Παναθηναϊκός σκοραρε αλλα τρια με αλλα δυο του Μπεργκ που εφτασε τα πέντε ένα από τον Βιγιαφάνιες. Δύσκολη βραδιά για τον Πανθρακικό στο τελευταίο του βράδυ στα μεγάλα σαλόνια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Στραματσόνι): Γιαννακόπουλος, Μέστο, Χουχούμης, Τελάντερ, Μολέντο, Λαγός, Λουντ (46′ Εβανζελίστα), Βιγιαφάνιες, Καλτσάς (59′ Βλαχοδήμος), Λέτο, Μπεργκ (77′ Μπουμάλ).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Στοίνοβιτς): Τζελέπης, Παπαγεωργίου, Μελλίσης, Μπουγαίδης (55′ Νικόλτσης), Ηλιάδης (15′ Μουδούρογλου), Χασομέρης, Γαβριηλίδης, Χρήστου, Ρούσος, Μπαϊκαρά, Τσιάρας (77′ Ψάλτης).