Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: (Ε)φέντης στο «κλουβί» ο Πετεινός έκανε το απόλυτο 3/3 και σφράγιζε δίκαια την ιστορική άνοδο στον «τελικό» με τον Βώλακα (+photos)

Αυτό που άξιζε πήρε ο Άρης Πετεινού που έστω και στο φινάλε πανηγύρισε την νίκη επί της Δόξας Βώλακα που πάλεψε αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο που μόνο αυτό θα της έδινε το εισιτηριο για την Γ’ Εθνική το οποίο πήραν οι ξανθιώτες στο κατάμεστο γήπεδο τους.

Η ομάδα του Τάσου Νεοφυτίδη αν και ήθελε ακόμα και ισοπαλία μπήκε από νωρίς αποφασισμένη για την νίκη έχασε μια μεγάλη ευκαιρία σε πλασέ του Τυριακη στο 14′, ενω στο 24′ ο Μελισσόπουλος πασαρε στον Τουρατζίδη που νικήθηκε από καλή θέση από τον Παγκάκη. Στο επόμενο λεπτό ο Αρης κέρδισε πεναλτι σε ανατροπή του Εφεντη από τον Κάσο, αλλά ο μέτρ των πέναλτι Παγκάκης αν και έπεσε είδε την μπάλα από το σουτ του Χριστοφορίδη πανω από την οριζόντια δοκό του. Στο 30′ οι Δραμινοί απείλησαν όταν το σουτ του Κασσού πέρασε άουτ, ενώ το σουτ του Εφεντη στο 32′ δεν ανησύχησε τον Παγκάκη.

Στο δεύτερο μέρος και οι δυο ομάδες είχαν ευκαιρίες αρχικά στο 49′ ο Μουζενίτοφ απείλησε αλλά το σουτ δεν ανησύχησε τον Αθανασίου. Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή φάση στο 76′ σε σουτ του Μελισσόπουλου που πέρασε μόλις άουτ, ενω το ίδιο αποτέλεσμα είχε το σουτ του ίδιου στο 79′. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δεκα με την αποβολή του Μποσκοψίου στο 86′ και πάλεψαν για το γκολ της ανόδου, αλλά σε ένα λάθος της άμυνας ο Εφέντη στο 90′ εκανε το 1-0 και χάρισε την ιστορική άνοδο στους Θρακιώτες, οι οποίοι δεν πανηγύρισαν όπως θα ήθελαν λόγω μια στιγμιαίας έντασης με αντίπαλους ποδοσφαιριστες.

Διαιτητής ήταν ο Τάσος Φιλιππίδης από τον οποίο είχαν αρκετά παράπονα οι Δραμινοί για την αποβολή, για αρκετές κίτρινες στην αρχή του αγώνα και για δυο φάσεις πέναλτι. Βοηθοί ήταν οι Κατσαντουρας και Νασιούλης επίσης της ΕΠΣ Έβρου.

Ο Πετεινός με τους 12 βαθμούς έφτασε τους 12 βαθμούς, έκανε το 3/3 στο κλουβί του και του χρόνου μαζί με τον συνονόματο Άρη Αβάτου θα αντιπροσωπεύσουν την Ξάνθη στην Γ’ Εθνική. Από την άλλη η ΕΠΣ Δραμας όπως και πέρυσι με την Προσοτσανη έχασε την άνοδο την τελευταία αγωνιστική σε εκτός έδρας αγώνα στην Θράκη (Φωτο Giannis Tsili).

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Ασλανίδης, Παυλίδης, Σαρηγιαννίδης, Δασκαλάκης, Χριστοφορίδης, Πουτακίδης, Εφέντη, Τυριάκης (87′ Κουτσομιχάλης), Μελισσόπουλος, Τουρατζίδης (88 Μαλαδένης)

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ (Ροδιτης): Παγκάκης, Κασσός (70′ Μαρκόπουλος), Καρπιτσάρης, Μποσκοψίου, Π Άρμεν, Σιγγος, Κ. Δράμπαλης, Στάικος, Βασιλειάδης (82′ Αλ. Άρμεν), Μουζενίτοφ, Σταμπουλής (82′ Τζαμπάζης)