Βγήκε μπροστά ο πρόεδρος του Πανθρακικού: «Έγινα 50 ετών και ζω αρμονικά με αυτούς τους ανθρώπους, μόνο η εταιρία του Λεβέντ Σαδίκ ανταποκρίθηκε για κεντρική χορηγία»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρόεδρος του Πανθρακικού Μπάμπης Σακάρης, για την φωτογραφία που «τρέχει» στα μίντια και δείχνει τον Ντενίζ Μπαϊκαρά με φόντο τις τουρκικές σημαίες στο προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

Ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει αν ο Λεβέντ Σαδίκ έχει ελληνική ή τουρκική υπηκοότητα, κάτι που δεν τον ενδιαφέρει, ενώ αποκάλυψε ότι μόνο η δική του εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο διαδικτυακό κάλεσμα των επιχειρήσεων για να αναλάβουν την κεντρική χορηγία του συλλόγου.

Επιπλέον, στάθηκε στην αρμονική συμβίωση με τους μουσουλμάνους της Θράκης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω μεγαλώσει και έγινα 50 ετών. Ζω αρμονικά με αυτούς τους ανθρώπους, εμείς στον Πανθρακικό έχουμε δώσει όλο μας το είναι για να συμμετέχει η ομάδα μας στις μεγάλες κατηγορίες. Όλη η πόλη είναι μία ομάδα, αυτό το σύνθημα λέμε. Και ο αθλητισμός μόνο, μπορεί να ενώσει. Όταν αυτοί οι άνθρωποι ζουν εδώ στην Κομοτηνή, δεν αντιλαμβάνομαι που υφίσταται το πρόβλημα».

Aναλυτικά, όσα είπε:

Για την φωτογραφία του Ντενίζ Μπαϊκαρά: «Ο ποδοσφαιριστής Ντενίς Μπαϊκαρά είναι τούρκος υπήκοος και εξέφρασε την επιθυμία να δώσει μία φανέλα στον τούρκο πρόξενο. Ο Μπαϊκαρά που ζει τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα, δεν έχει καταφέρει να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Δεν ξέρω τους λόγους γιατί συνέβη αυτό. Αυτό και μόνο είναι. Τίποτα άλλο.

Ο Ντενίς Μπαϊκαρά εξέφρασε αυτή την επιθυμία. Ειναι αρχηγός της ομάδας και χάρισε την φανέλα στον τούρκο πρόξενο. Η χορηγία που έχουμε είναι από μία εταιρία που δραστηριοποιείται στον νομό Ροδόπης. Εδώ και δύο μήνες διαφημίζουμε αυτή την εταιρία. Έχουμε στείλει μέιλ σε όλες τις εταιρίες για να αναλάβουν, εφόσον θέλουν την χορηγία στην ομάδα. Η εταιρία που τελικώς ανταποκρίθηκε είναι του Λεβέντ Σαδίκ, που είναι γεννημένος στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζω εάν έχει ελληνική ή τούρκικη υπηκοότητα. Και δεν με απασχολεί. Ξέρω ότι η εταιρία του έχει ελληνικό ΑΦΜ, πληρώνει φόρους στο ελληνικό κράτος, αποδίδει μισθούς στο ΙΚΑ, δεν καταλαβαίνω γιατί μία εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και αυτή την φορά είναι χορηγός στην ομάδα μας, απασχολεί τόσο έντονα».

Στο ερώτημα για το αν παίζονται τουρκικά παιχνίδια και αν η τουρκική προπαγάνδα βρίσκει όχημα τον Πανθρακικό απάντησε: «Δυστυχώς έχει δοθεί μία τεράστια έκταση σε ένα θέμα με ανυπόστατα νούμερα. Έχουν δημοσιευτεί νούμερα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, κάποιοι δημιουργούν ένα θέμα και δεν ξέρω γιατί. Δεν θα μείνει αναπάντητο αυτό. Προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο έχει δοθεί έκταση, σε μία χορηγία ενός ανθρώπου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω. Ο χορηγός μας γεννήθηκε στην Ελλάδα και είναι εδώ. 

Θα σας παρακαλέσω, έχω μεγαλώσει και έγινα 50 ετών. Ζω αρμονικά με αυτούς τους ανθρώπους, εμείς στον Πανθρακικό έχουμε δώσει όλο μας το είναι για να συμμετέχει η ομάδα μας στις μεγάλες κατηγορίες. Όλη η πόλη είναι μία ομάδα, αυτό το σύνθημα λέμε. Και ο αθλητισμός μόνο, μπορεί να ενώσει. Όταν αυτοί οι άνθρωποι ζουν εδώ στην Κομοτηνή, δεν αντιλαμβάνομαι που υφίσταται το πρόβλημα. Αρκεί να δείτε την ανακοίνωση του Πανθρακικού που είναι απολύτως κατανοητή. Αν θυμάμαι καλά και ο Πέλκας είχε δώσει μία φανέλα της Φενέρ στον Πατριάρχη. Εκεί τελειώνουν όλα».