Απάντηση Πανθρακικού για τα περί τουρκικής επιρροής: «Ψεύδη, συκοφαντίες και μυθεύματα με στόχο τον διχασμό των φιλάθλων μας»

Με οργισμένη ανακοίνωση ο Πανθρακικός απάντησε το βράδυ της Κυριακής στα όσα αναφέρονται και γράφονται στο διαδίκτυο (μέρος τους έχει αναπραχθεί και από το ThrakiSportS) αλλά το προηγούμενο διάστημα και σε εφημερίδες (που επίσης αναπαρήχθησαν από το ThrakiSportS) σε σχέση με τουρκική επιρροή στον Πανθρακικό.

Αφορμή για το τελευταίο μπαράζ δημοσιευμάτων και σχολίων στο facebook ήταν η φωτογραφία παίκτη και παράγοτα του Πανθρακικού με τη φανέλα της ομάδας και τον Τούρκο Πρόξενο. Ο Πανθρακικός διευκρινίζει μάλιστα ότι έχει δοθεί εντολή στο νομικό τμήμα της ομάδας να διερευνήσει τα θέματα αυτά.

Η ανακοινωση έχει ως εξής:

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς, σε ένταση ψεύδους, «επίθεσης» προς την ομάδα μας, μέσω παντελώς συκοφαντικών και αστήριχτων δημοσιευμάτων μερίδας του τοπικού τύπου αλλά και δηλώσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επί παντός επί στητού δημοσιολογούντων.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα προσπαθούν να καταστήσουν ως αληθή, ανύπαρκτα γεγονότα και καταστάσεις αναφορικά με τις χορηγίες της ομάδας και δολίως να προκαλέσουν κλίμα συσκότισης και διχασμού της φίλαθλης κοινωνίας της Ροδόπης.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από μια ομάδα που έχει ως αρχή: «όλη η πόλη μια ομάδα» που ναρκοθετούν μια ηράκλεια προσπάθεια που δίνεται από τη Διοίκηση, τους παίκτες και σύσσωμη την πόλη, για την ανάταση της ομάδας ώστε να πρωταγωνιστεί ξανά σε εθνικό επίπεδο.

Ας καταστεί σαφές λοιπόν μια και καλή πως η ομάδα του Πανθρακικού δεν έλαβε ουδέποτε χορηγία ύψους 50.000 ευρώ από κανέναν φίλο του κ. Ερντογάν ούτε βρίσκεται «στη σφαίρα επιρροής ξένων συμφερόντων». Όσοι υποστηρίζουν και αναπαράγουν τέτοια χυδαία και ντροπιαστικά (για τους ίδιους κατά βάση) «μυθεύματα» με επίφαση έγκριτης πληροφόρησης είναι οι ίδιοι έρμαια των εκάστοτε συμφερόντων που εξυπηρετούν.

Ο Πανθρακικός το μόνο συμφέρον που εξυπηρετεί είναι αυτό της κοινωνίας της Ροδόπης και συλλήβδην της Θράκης. Η παρούσα Διοίκηση δεν θα επιτρέψει να γίνει η ομάδα έρμαιο μικροπολιτικών συχετισμών και αντικείμενο εργαλειοποίησης για μερικά παραπάνω «κλικ». Ήδη έχει δοθεί η εντολή στο νομικό τμήμα της ομάδος για περαιτέρω διερεύνηση των θεμάτων.