Αντιδράσεις ως την άλλη άκρη του Ατλαντικού με την «τουρκική επιρροή» στον Πανθρακικό μετά την διαρροή φωτογραφίας απ’ το Προξενείο

Αντιδράσεις προκαλεί η διαρροή τις τελευταίες ώρες στα social media μιας φωτογραφίας από πρόσφατη εκδήλωση στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, στην οποία εικονίζονται ο αρχηγός του Πανθρακικού Ντενίζ Μπαϊκαρά και ο αναπληρωτής πρόεδρος του συλλόγου Σαλή Αλμπέρ (Αλμπέρτο) έχοντας στη μέση τον Τούρκο Πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου, μπροστά τους την φανέλα του Πανθρακικού με την κεντρική χορηγία Yaka του Λεβέντ Σαδίκ και πίσω τους τουρκικές σημαίες.

Η φωτογραφία έχει τραβηχθεί λογικά σε κάποια εκδήλωση του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, αλλά ήδη προκαλεί αντιδράσεις με δεδομένο ότι έρχεται σε μια χρονική περίοδο τεταμένων ελληνοτουρκικών σχέσεων – με την ομάδα του Πανθρακικού να έχει βρει οικονομική ανάσα στον ευνοούμενο του Ερντογάν επιχειρηματία Λεβέντ Σαδίκ, γιο του παλιού ανεξάρτητου βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Σαδίκ που είχε γίνει γνωστός και ως «ο Ντενκτάς της Θράκης».

Υπενθυμίζεται ότι αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχουν γίνει καταγγελίες για την δράση του Τούρκου Προξένου Μουράτ Ομέρογλου στην Θράκη, με το ζήτημα να φτάνει μέχρι και την Βουλή και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να απαντα ότι «το υπουργείο Εξωτερικών – τόσο η Κεντρική Υπηρεσία όσο και το σύνολο των Αρχών μας στο εξωτερικό- παρακολουθεί αδιαλείπτως τις όποιες τουρκικές απόπειρες αλλοίωσης της πραγματικότητας στη Θράκη, προβαίνοντας στις ανά περίπτωση ενδεδειγμένες ενέργειες» προσθέτοντας ότι το ίδιο ισχύει «ευνοήτως» και για τις δράσεις και δραστηριότητες του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή που όπως και κάθε άλλης προξενικής αρχής ξένης χώρας στην Ελλάδα «οριοθετούνται με σαφήνεια από τη Σύμβαση της Βιέννης του 1963 περί των προξενικών αρχών».

Με το θέμα της τουρκικής διείσδυσης στον Πανθρακικό ασχολήθηκε ο Κομοτηναίος δικηγόρος Γιάννης Ντάφος, ο οποίος είχε διατελέσει προ πενταετίας πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κύπρου και φημολογείται ότι επίκειται κάθοδός του στις επόμενες εκλογές (o ίδιος πάντως διαψεύδει την σχετική φημολογία χαρακτηρίζοντάς την «γελοία»). Με αφορμή την συγκεκριμένη φωτογραφία έγραψε δημόσια στο facebook:

Ο νέος Πανθρακικός !!
Το «θεσμικό» κράτος της Τουρκίας δια του Προξένου της δείχνει πια με έντονο τρόπο τον ρόλο που θέλει να διαδραματίσει στα τεκταινόμενα της περιοχής!
Όταν η ιστορικότερη ομάδα της Θράκης, ο ΑΟΞ υποβιβάζεται με εντολή των Αθηνών, τα ιστορικά σωματεία της Θράκης περνούν στην σφαίρα επιρροής «ξένων συμφερόντων» και οι τοπικοί αθλητικοί σύλλογοι παρακμάζουν, η γύμνια της Ελληνικής Πολιτείας αποκαλύπτεται !
Η απουσία εθνικής πολιτικής για την Θράκη και η εγκατάλειψη της σε συγκεκριμένους τομεις, συνεχίζεται χωρίς να υπάρχουν πρόσωπα να την ανακόψουν. Η ενεργειακή και στρατιωτική θωράκιση του Έβρου δεν αρκεί !!
Η Θράκη αποτελεί παράδειγμα αρμονικής συμβίωσης μεταξύ διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών, έξω από πολιτικές σκοπιμότητες !!!
Επιτέλους η ελληνική Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Από την πλευρά του, ο γνωστός καταγόμενος από την Ξάνθη ομογενής δημοσιογράφος Δημήτρης Φιλιππίδης, διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού της Νέας Υόρκης Hellas Radio και ανταποκριτής πολλών ελληνικών και κυπριακών μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ, σχολίασε στο δικό του προφίλ:

Θράκη ώρα μηδεν!
Κανείς δεν ασχολειται, κανεις δεν ενδιαφερεται κανεις δεν κανει το παραμικρο απέναντι στην Τουρκικη επεκτατικότητα και τα παιχνίδια στην Θράκη ΜΑΣ! Οι μυστικές υπηρεσιες της Τουρκιας εδω και χρόνια αλωνιζουν στην Θράκη αλλά κανεις δεν αντιδρα! Η Ζιραατ Μπανκ Αλωνίζει εδώ και χρόνια στην Θράκη αλλά κανείς δεν αντιδρά! Το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή αλωνίζει, εκβιάζει, τρομοκρατεί έλληνες πολίτες αλλά κανείς δεν αντιδρά! Οι Γκρίζοι λύκοι δραστηριοποιούνται στην Θράκη αλλά κανείς δεν αντιδρά! Και στη φωτογραφία αυτή, την ώρα που οι Τούρκοι απειλούν Και προειδοποιούν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αμφισβητήσουν την Θράκη και τα νησιά μας ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, ο παράγοντας και χρηματοδότης της ομάδας του Πανθρακικού γιος του πρώην βουλευτή Αχμέτ Σαδίκ και δεξί χέρι του Ερντογάν, και ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού τούρκος Ντένις Μπαϊκαρά, Βγάζουν φωτογραφία με την φανέλα της ομάδας και την τουρκική σημαία από πίσω! Κανείς στο υπουργείο εξωτερικών, κανείς στην κυβέρνηση και στα πολιτικά κόμματα, κανείς δημοσιογράφος, δεν αντιδρά δεν ενοχλείται και δεν πράττει το παραμικρό! Αγνοείτε, προσβάλλετε, και πληγώνετε την Θράκη από το αθηνοκεντρικό κράτος της Ελλάδας και κανείς δεν αντιδρά! Το ίδιο πράξατε γελοιοι με την εσκεμμένη επίθεση στην ομάδα της Ξάνθης και τον αφανισμό της και κανείς δεν αντιδρά! Κανεις δεν αντέδρασε ούτε καν οι τοπικοί άρχοντες! Συνεχίστε να διορίζετε βουλευτές ανδρείκελα της Τουρκίας στην Θράκη και σε πολύ λίγο καιρό θα αναρωτιέστε γιατί οδηγηθήκαμε σε μία νέα τραγωδία!
Δεν είναι η Θράκη απλά Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Θράκη! Καταλάβετε το ανίκανοι και επικίνδυνοι Πολιτικοι και παράγοντες του τόπου!