Γ’ Εθνική: Θρακιώτικο ντέρμπι στην Αλεξανδρούπολη, για την έκπληξη και με τον Αγροτικό ο Ορφέας (15:00, LIVE ThrakiSportS)

Με σημαντικούς αγώνες συνεχίζεται ο 1ος ομιλος της Γ’ Εθνικής με την 16η αγωνιστική.

Και σε αυτήν την αγωνιστική έχουμε αμφίρροπα παιχνίδια το Δραμινό ντέρμπι της Δόξας Δράμας με τον Πανδραμαικό, το Θρακιώτικο ανάμεσα σε Αλεξανδρούπολη και Άρη Αβάτου, ενώ ο Ορφέας Ξάνθης φιλοξενεί τον πρωτοπόρο και αήττητο Αγροτικό Αστέρα.

Ξεκινάμε από το γήπεδο της Αλεξανδρούπολης, όπου ο αγώνας στο «Φώτης Κοσμάς» είναι τελικός για τους Εβρίτες κόντρα στον Άρη Αβατου. Η Αλεξανδρούπολη με 16 βαθμούς βρίσκεται κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και χρειάζεται οπωσδήποτε τρίποντο έαν δεν θέλει να κουνήσει πρόωρα το μαντήλι και να αποχαιρετήσει την κατηγορία μετά από τρεις σεζόν. Από την άλλη ο δεύτερος Αρη Αβάτου (27 βαθμοί) που πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία της ιστορίας του στην 5η του χρονιά στην κατηγορία, δεν έχει ιδιαίτερο άγχος αφού δύσκολα θα διεκδικήσει τον τίτλο, ωστόσο θέλει να μαζέψει κάποιους βαθμούς για την μαθηματική του παραμονή, αλλά και να πάρει εκδίκηση για την ήττα του α’ γύρου στο Κουτσό με 1-2 (3′ Σαρηγιαννίδης- 15′ Κ. Πατσιώρα, 45′ Άγγ. Πατσιώρας) με την οποία χάλασε το απόλυτο 4/4 που έιχε μέχρι τότε το Άβατο. Αυτή θα είναι η 4η συνάντηση των δυο ομάδων με τον Αρη να έχει 2 νίκες μεσα- έξω με 1-0 και την Αλεξανδρούπολη την νικη του α’ γύρου.

Στο γήπεδο του ΑΟΞ ο καταδικασμένος από όλους μας Ορφέας Ξάνθης (15 βαθμοί) διέψευσε τα προγνωστικά και με σπουδαίες νίκες πλην της συντριβής στην Αλεξανδρούπολη ανέβασε κατά πολύ τις πιθανότητές του για την παραμονή. Υποδέχεται τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα (35 βαθμοί) και θέλει κατά τον δυνατόν βαθμό ή βαθμούς αν και αουτσάιντερ όπως έκανε με το Άβατο και τον Πανδραμαικό. Αυτή θα είναι η δεύτερη αναμέτρηση των δυο ομάδων, με τον Αγροτικό να επικρατεί εστον α’ γύρο εύκολα με 4-1 (1′ Καλλίδης, 14΄Καθάριος, 20′ Ευθυμιάδης, 37΄ ο Κατσιάκης – 57′ Τορομανίδης)

Tα υπόλοιπα 4 παιχνίδια, Αναγέννηση Πλαγιάς– Εθνικός Σοχού, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Θερμαϊκός Θέρμης, Νέστος Χρυσούπολης – Απόλλων Παραλιμνίου και
Δόξα Δράμας – Πανδραμαϊκός είναι αμφίρροπα, με τις ομάδες να καίγονται για την σωτηρία τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής (15:00, LIVE THRAKISPORTS)
Αναγέννηση Πλαγιάς– Εθνικός Σοχού
Ορφέας Ξάνθης – Αγροτικός Αστέρας
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – Θερμαϊκός Θέρμης
Αλεξανδρούπολη FC – Άρης Αβάτου
Νέστος Χρυσούπολης – Απόλλων Παραλιμνίου
Δόξα Δράμας – Πανδραμαϊκός