Γ’ Εθνική: Πήγε να κάνει την ολική ανατροπή το Άβατο αν και με 10 κόντρα στην Δόξα Δράμας αλλά…

Σε ένα παιχνίδι κρίσιμο και για τον γηπεδούχο Αρη Αβάτου, αλλά και για την Δόξα Δράμας, που έγινε στο γήπεδο του Κουτσου, όπου πρωταγωνιστής ήταν ο αέρας, οι δυο ομάδες έμειναν ισόπαλες 1-1 αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε κανέναν, αφού και οι δυο ομάδες θα μπορούσαν να παρουν το τρίποντο.

Ο Αρης πάρα το γεγονός πως είχε κόντρα τον αέρα μπήκε δυνατά στον αγώνα και στο 1′ ο Αραμπατζής μετά από ωραία ενέργεια έδωσε πλάγια στα δεξιά στο Μελισσόπουλο, αυτό έκανε συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι στον Παπαδόπουλο, το σουτ του οποίου κόπηκε από τα σώματα των αμυντικών της Δόξας. Σιγά σιγά οι Δραμινοί πήραν και με την βοήθεια του ανέμου τον έλεγχο του ματς και απείλησαν αρχικά στο 13′ με ένα σουτ του Ρούτση που πέρασε άουτ, για να φτάσουμε στο 16′ όταν από λάθος της άμυνας που δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα ο Κόντος με περίεργο ψιλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 0-1 αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. Στο 17′ οι Δραμινοί είχαν ακόμα ένα σουτ με τον Τζανουλίνο από το ύψος της περιοχής που πέρασε άουτ, με τον δυνατό αέρα να ευνοεί τις προσπάθειες των παικτών της Δόξας που πίεζαν ψηλά προκειμένου να επωφεληθούν από κάποιο λάθος των γηπεδούχων. Στο 32′ ο Άρης είχε ένα καλό σουτ με τον Αραμπατζή που έκοψε ο Φιλανδός Ραουτιόλα, για να φτάσουμε στο 33′ όπου έγινε η φάση που σημάδεψε το ματς, όταν ο Αρτινός διαιτητής Κωστούλας έδειξε αυστηρή δεύτερη κίτρινη στον Γκέκα για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Στο 38′ η Δόξα έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, όταν ο Κοντός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νταφοπουλο που έδιωξε εντυπωσιακά, αλλα ο Χατζηκυριάκου που είδε μπροστά του την μπάλα σε κενό τέρμα κατάφερε και την έστειλε πάνω από τα δοκάρια.

Στο δευτερο μέρος ο Αρης παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, είχε τον αέρα με το μέρος του και στο 57′ απείλησε τον Κολιοφούκα στο σουτ του Καρατλίδη. Οι Δραμινοί οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το αποτέλεσμα και φτάνουμε στο 79′ όταν σε φαουλ που κέρδισε ο Παπαδόπουλος λίγο έξω από το κέντρο της μεγάλης περιοχής, ο Τσάπαρης με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έξω η μπάλα έκανε ένα γκελ μπροστά στον Κολιοφούκα που αιφνιδιάστηκε και έγινε το 1-1. Μάλιστα στο τέλος οι γηπεδούχοι ζητησαν πέναλτι σε διπλή ανατροπή του Καρατλίδη από φοβερή λομπα πάσα του Μελισσόπουλου, από αμυντικό και τον Κολιοφούκα αλλά ο διαιτητής Κωστούλας έδειξε συνέχεια στον αγώνα και κίτρινη για θέατρο στον παίκτη του Αβάτου! Ο Αρης πίεσε στο τελος με το 1-1 να μην αφήνει ικανοποιημένο κανέναν από τους αντίπαλους.

Πλέον ο Άρης Αβατου με τους 27 βαθμούς του βρίσκεται στο -8 από τον σχεδόν βέβαιο πρωταθλητή Αγροτικό Αστέρα και στα επόμενα 7 παιχνίδια χωρίς άγχος θα παίξει ώστε να τερματίσει ψηλότερα, κάνοντας αρχή από το επόμενο ματς κόντρα στην Αλεξανδρούπολη (16 βαθμοί) που καίγεται για την νίκη. Από την άλλη η Δόξα Δραμας (19 βαθμοί) έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγει από τη επικίνδυνη ζώνη αφού νιώθει την καυτή ανάσα του Νέστου Χρυσούπολης και την επόμενη αγωνιστική φιλοξενεί στο ντέρμπι της Δράμας τον αδιάφορο Πανδραμαικό.

Διαιτητής ήταν ο Αριστείδης Κωστούλας (ΕΠΣ Άρτας), με βοηθούς τους Σακαλόγλου, Δεδονάκη (ΕΠΣ Καβάλας) και παρατηρητή διαιτησίας τον Ανδρούτσο (ΕΠΣ Έβρου).

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: (Μπεδρέλης): Νταφόπουλος, Παναγιωτίδης (86′ Κουτσός), Ψεματάς, Λεωντσάκος, Τενεκές, Κωσταρέλης, Κοντογιαννίδης (56′ Καρατλίδης), Αραμπατζής (56′ Βασιλάκης), Γκέκας, Παπαδόπουλος, Μελισσόπουλος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Φιλίππου): Κολιοφούκας, Ραουτιόλα, Γιαννούσης (87′ Στάικος), Κυριακίδης Σαβ.(64′ Τάσιος), Θεοδοσιάδης, Τζανουλίνος, Παπαϊωάννου, Κατσαμάγκας, Ρούτσης (75′ Πετρίδης), Κόντος, Χατζηκυριάκου (75′ Ιορδανίδης 87′ Δημ. Κυριακίδης).