Γ’ Εθνική: Ώρα επανέναρξης με δυο θρακιώτικες κόντρες, Θαλασσιά με Νέστο και Αλεξ στον Ηρακλή (16:30, LIVE ThrakiSportS)

Πέρασαν πάνω από πέντε μήνες για να ξανακυλήσει η μπάλα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ηταν τέλη Οκτωβρίου όταν κουτσουρεμένη διεξαγόταν η 4η αγωνιστική. Αρχές Νοέμβρη αναβαλλόταν επ’ αόριστον η 5η. Και φτάσαμε δεύτερο δεκαήμερο του Απρίλη για να ξαναρχίσει.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, την Κυριακή 11 Απριλίου θα διεξαγόταν η 29η και προτελευταία αγωνιστική. Αντ’ αυτής θα διεξαχθεί μόλις η 5η και ενώ υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες από την 4η. Με αλλαγμένη πλέον την προκηρυξη ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε έναν γύρο και πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα (ως και 80 άτομα σε κάθε γήπεδο) όπως συνέβαινε και τον Οκτώβριο. Επιπλέον, με ράπιντ τεστ την ημέρα των αγώνων αλλά και πολλές αλλαγές στα ρόστερ των ομάδων, καθώς όλες ενισχύθηκαν με παίκτες από τα τοπικά πρωταθλήματα που οριστικά ακυρώθηκαν και στα οποία δεν επιτρέπεται ακόμα να κάνουν προπονήσεις. Ολες εκτός από την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Οι πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης ήταν η μια από τις συνολικά έξι ομάδες στο σύνολο των 10 Ομίλων που δεν άντεξαν και αποχώρησαν από το πρωτάθλημα.

Συνεπώς για τις εναπομείνασες 11 αγωνιστικές οι ομάδες που θα παίζουν βάζει προγράμματος απέναντι στο Σιδηροχώρι θα κερδίζουν ένα εύκολο τρίποντο, αρχής γενομένης από την ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας αυτήν την Κυριακή. Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα της επανέναρξης έχει πολλά και σημαντικά παιχνίδια ενώ περιλαμβάνει και δυο θρακιώτικα ντέρμπο.

Συγκεκριμένα, στο ΔΑΚ Κομοτηνής η Ελπίδα Σαπών αντιμετωπίζει την ΑΕ Διδυμοτείχου σε αναμέτρηση που θα έχει και live streaming κάλυψη. Την ίδια ώρα στο γήπεδο του ΑΟΞ ο πρωτοπόρος και αήττητος μετά τις πρώτες 4 αγωνιστικές Ορφέας Ξάνθης θα αντιμετωπίσει τον Αρη Αβάτου στο παραδοσιακό ζευγάρι των δύο πιο ισχυρών ξανθιώτικων ερασιτεχνικών ομάδων της τελευταίας 5ετίας.

Λίγο πιο μακριά, στο γήπεδο της Φελώνης, η Αναγέννηση Θαλασσιάς που μετά την αποχώρηση του Σιδηροχωρίου είναι η μόνη ομάδα που παραμένει χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσει τον Νέστο Χρυσούπολης, σε γειτονικό ντέρμπι με αντίπαλο μια ομάδα που σταθερά έχει βλέψεις ανόδου. Τέλος, η Αλεξανδρούπολη επίσης με υψηλές βλέψεις ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζει το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, τον Ηρακλή, αν και οι παραδοσιακοί Ηρακληδείς αρνούνται να αναγνωρίσουν την συγκεκριμένη ομάδα ως μέρος της οικογενεια του Γηραιού. Και αυτός ο αγώνας θα έχει live streaming μετάδοση αλλά και τηλεοπτική, αφού έχει αποκτήσει τα δικαιώματά του το ThrakiNet για την ΑΜ-Θ και το Διον TV για την Κεντρική Μακεδονία.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικές συμπληρώνουν τα παιχνίδια Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Οφρυνίου, Εθνικός Σοχού – Πανδραμαϊκός και Μέγας Αλέξανδρος Ορφανιου – ΑΕ Ευόσμου. Ολα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 16:30 το απόγευμα, την ώρα δηλαδή που θα ολοκληρώνεται στα Πηγάδια η αναμέτρηση του ΑΟ Ξάνθη με τον Διαγόρα Ρόδου για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SL2.

Για όλα τα ματς του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής θα υπάρχει live ενημέρωση από το ThrakiSportS και φυσικά, αμέσως μετά, πλήρη ρεπορτάζ από όλες τις αναμετρήσεις. Συνοπτικά το πρόγραμμα:


Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 16:30
Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Οφρυνίου
Αναγέννηση Θαλασσιάς – Νέστος Χρυσούπολης
ΑΕ Αμπελοκήπων – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 3-0 α.α.
Ηρακλής Αμπελοκήπων – Ένωση Αλεξανδρούπολης
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου
Εθνικός Σοχού – Πανδραμαϊκός
Ελπίδα Σαπών – ΑΕ Διδυμοτείχου
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – ΑΕ Ευόσμου