Γ’ Εθνική: Έναρξη την Κυριακή και ματς σε τουλάχιστον πέντε Τετάρτες για να τελειώσει έγκαιρα το πρωτάθλημα

Οπως αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση του ThrakiSportS, η νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την επανέναρξη της Γ’ Εθνικής στις 11 Απριλίου.

Στο πρώτο συμβούλιο υπό τον Θοδωρή Ζαγοράκη, οριστικοποιήθηκε η συνέχιση του πρωταθλήματος από το σημείο που διεκόπη λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Οπως αναφέρει και η επίσημη ενημέρωση, «το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν γύρο και θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη». Προστίθεται επίσης ότι «για την άνοδο στη Football League θα γίνουν αγώνες μπαράζ» με την διαδικασία που έχει πολλάκις αναπτύξει το ThrakiSportS.

Η ουσία όμως είναι σε αυτά που δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση και έθιξε την Κυριακή το ThrakiSportS. Το πως θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Οπως διέρρευσε από το Πάρκο Γουδή, οι όμιλοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου, ώστε οι πέντε αγωνιστικές των μπαράζ να ξεκινήσουν μια εβδομάδα μετά, στις 13 Ιουνίου (πέντε είναι και ας λέει τέσσερις η ανακοίνωση της ΕΠΟ).

Μέχρι τις 6 Ιουνίου υπάρχουν, αν εξαιρέσουμε το Πάσχα, συνολικά οκτώ Κυριακές (11/4, 18/4, 25/4, 9/5, 16/5, 23/5, 30/5, 6/6). Άρα με δεδομένο ότι υπολείπονται 12 αγωνιστικές στον 1ο Ομιλο όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης, θα πρέπει να βρεθούν άλλες τέσσερις εμβόλιμες αγωνιστικές, προφανώς σε Τετάρτες. Επιπλέον πρέπει να βρεθεί μια ακόμα για τα εξ αναβολής της 3ης αγωνιστικής.

Οι διαθέσιμες Τετάρτες είναι 14/4 (τότε λογικά θα διεξαχθούν τα εξ αναβολής), 21/4 η λογική λέει ότι για τότε θα πάει μια αγωνιστική), 28/4 (Μεγάλη Τετάρτη), 5/5 (Τετάρτη του Πάσχα), 12/5, 19/5, 25/5 και 2/6. Συνεπώς για να προλάβει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, έστω και με έναν γύρο, θα πρέπει να παίζουν ερασιτεχνικές ομάδες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που είχαν μείνει σχεδόν ένα χρόνο εκτός προπονήσεων, Κυριακή – Τετάρτη για σχεδόν δυο μήνες με μικρή εξαίρεση. Και φυσικά όλοι θα παρακαλούν να μην αναβληθούν και άλλα ματς.

Από εκεί και πέρα, οι πρωταθλήτριες θα δώσουν μπαράζ επίσης Κυριακή – Τετάρτη για να ολοκληρωθεί έγκαιρα το πρωτάθλημα. Δεν βγαίνει αλλιώς, εφόσον ξεκινήσει το μίνι πρωτάθλημα των 5 αγωνιστικών 13/6. Οι επόμενες Κυριακές είναι 20 και 27 Ιουνίου και θα περισσεύουν δύο αγωνιστικές που λογικά θα αναζητηθούν τις ενδιάμεσες Τετάρτες ή το πολύ μέχρι τις 30 του μηνός, πάντα παρακαλώντας να μην αναβληθεί κάποιο ματς, γιατι με το τέλος Ιουνίου ολοκληρώνεται και η αγωνιστική σεζόν.

Από εκεί και πέρα, καμία απόφαση δεν ελήφθη για μείωση του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν. Αρα ισχύει η προκήρυξη και από τον 1ο Ομιλο ψάχνουμε πέντε που θα ακολουθήσουν την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που ήδη αποχώρησε από το πρωτάθλημα…