Απώλεια για το ρόστερ της Ξάνθης – Λύθηκε η συνεργασία με τον γιο του Τόνι Πόποβιτς

Μετά το διαζύγιο με τον προπονητή Τόνι Πόποβιτς, λύθηκε η συνεργασία της ΠΑΕ Ξάνθη και με τον γιο του Κριστιάν Πόποβιτς που είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επίσης λύθηκε η συνεργασία και με τον γυμναστή που είχε φέρει ο Αυστραλός κόουτς Σκοτ Σμιθ, με αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή ακόμα και στην επίσημη σελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη η ομάδα να εμφανίζεται ότι διαθέτει μεν τέσσερις προπονητές (Τεννές, Μαραντάς, Ντίλες, Μπίλης) αλλά κανέναν επαγγελματία γυμναστή.

Ουσιαστικά με την παρεμπίπτουσα ανακοίνωση για τα «νέα της ομάδας» το απόγευμα της Δευτέρας, επιβεβαιώθηκαν όσα την περασμένη εβδομάδα με λεπτομέρειες αποκάλυψε το ThrakiSportS σχετικά με όσους επρόκειτο να αποχωρήσουν από την ομάδα της Ξάνθης μετά το διαζύγιο με τον Πόποβιτς.

Ειδικά για τον γιο του, είχε διαφανεί ότι πήγαινε «πακέτο» με τον πατέρα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την απόλυσή του τελευταίου είχε σταματήσει και αυτός να πηγαίνει στις προπονήσεις. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου να βρεθεί και επίσημα εκτός ρόστερ της ομάδας της Ξάνθης, με την οποία κατέγραψε μόλις δυο συμμετοχές στο τρέχον πρωτάθλημα της Super League 2.

Η απώλεια του Κριστιάν Πόποβιτς στερεί από τον νέο προπονητή Μπάμπη Τεννές «έναν διεθνή με τις μικρές Εθνικές της Αυστραλίας μέσο» που μάλιστα «προερχόταν από μια πολύ καλή σεζόν με 18 συμμετοχές», όπως μαθαίναμε όταν υπέγραφε στην ομάδα. Τότε διαρρεόταν μάλιστα ότι επρόκειτο για μεγάλο ταλέντο που μέσα από την Ξάνθη θα αναπτυχθεί και θα κάνει το μεγάλο άλμα για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Η παρουσία του 19χρονου γιου του Πόποβιτς με επαγγελματικό συμβόλαιο στην ομάδα της Ξάνθης είχε προκαλέσει μάλιστα συζητήσεις στην πόλη της Ξάνθης, που έβλεπε Ξανθιωτάκια της ίδιας ή και μεγαλύτερης ηλικίας όπως ο Οκάν Χατζητερζόγλου, ο Νίκος Σαμπανίδης και πιο πρόσφατα ο Νεκτάριος Κοτόπουλος με τον Γιώργο Τσιλιγγίρη να μην βρίσκουν θέση στο ρόστερ του ΑΟΞ αλλά να βρίσκουν θέση στο ρόστερ αντιπάλων του που αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία.

Η παρουσία των γιων του Πόποβιτς στην ομάδα της Ξάνθης (αφού είχε έρθει και ο 17χρονος Γκάμπριελ που ωστόσο δεν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο αλλά είχε το δελτίο του και προπονούνταν με την ακαδημία) είχε προκαλέσει μάλιστα σχόλια και δημοσιεύματα ως την Αυστραλία, όπου όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS τον Δεκέμβριο είχαν δημοσιευθεί άρθρα για το «Αν χωράνε τρεις Πόποβιτς στην ίδια ομάδα».

Βέβαια, τότε που το ThrakiSportS εύρισκε στην «διαδικτυακή υδρόγειο» και έκανε γνωστά στο κοινό της Θράκης εκείνα τα δημοσιεύματα αμφισβήτησης των Πόποβιτς, υπήρχε σειρά «σχολιαστών» που δήλωναν «αγνοί φίλοι της ομάδας» οι οποίοι έκαναν επίθεση στην ιστοσελίδα για εκείνες τις αναδημοσιεύσεις. Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες από εκείνα τα δημοσιεύματα για να διαπιστωθεί ότι όχι απλά δεν χωράνε τρεις Πόποβιτς στην ομάδα της Ξάνθης, αλλά εν τέλει ο σύλλογος δεν άντεξε να κρατήσει ούτε έναν.