Μισό εκατομμύριο ευρώ το κόστος του διαζυγίου της ΠΑΕ Ξάνθη με τον Πόποβιτς

Περίπου το μισό εκατομμύριο ευρώ, δηλαδή 500.000 ευρώ, θα στοιχίσει στην ΠΑΕ Ξάνθη η απόφαση του Μπιλ Πάπας να προχωρήσει στην απόλυση του Τόνι Πόποβιτς.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες που ήδη μεταδόθηκαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης χωρίς να υπάρξει διάψευση. Το υψηλότατο αυτό νούμερο προκύπτει από το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως το διαζύγιο είναι μονομερές, δηλαδή δεν υπάρχει παραίτηση, κάτι που σημαίνει οτι η ΠΑΕ Ξάνθη θα πρέπει να καταβάλει το σύνολο του ποσού του διετούς κλειστού συμβολαίου που είχε υπογράψει ο Πόποβιτς ή να έρθει σε συμφωνία μαζί του για μια γενναία αποζημίωση.

Σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν τα έξοδα και για την διακοπή του επαγγελματικού συμβολαίου του Κριστιαν Πόποβιτς, γιου του Τόνι, ο οποίος τυπικά παραμένει ακόμα στην ομάδα αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει (κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εμφανίστηκε και στην πρώτη προπόνηση που έγινε χωρίς την παρουσία του πατέρα του). Άλλωστε την διακοπή και αυτού του συμβολαίου προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς και ο Πάπας, ευχόμενος καλή συνέχεια στον Τόνι Πόποβιτς και την οικογένειά του.

Σε αυτά πρέπει επίσης να προστεθεί η αποζημίωση για τον γυμναστή Σκοτ Σμιθ που επίσης επισήμως δεν είναι ακόμα παρελθόν αλλά ανεπισήμως αποτελεί ήδη ξένο σώμα στην ομάδα. Με όλα αυτά τα δεδομένα και εφόσον ισχύει ότι το συνολικό ποσό για την έκδοση και μόνο του διαζυγίου με τον Ποποβιτς θα κοστίσει 500.000 ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι αφαιρείται από το μπάτζετ που υπήρχε στον προϋπολογισμό και μοιραία ενδεχομένως εκεί να εδράζεται η δυσκολία στην ανακοίνωση του διαδόχου προπονητή.

Ο οποιοσδήποτε έρθει, γνωρίζοντας αυτά τα δεδομένα και τα ποσά που δαπανήθηκαν ήδη, θα θελήσει το κάτι παραπάνω για να πει το «ναι» και θα διαπραγματευτεί ακριβά τον ερχομό του στην ομάδα της Ξάνθης, όσο μαγαζί – γωνία και αν θεωρείται. Την ίδια στιγμή όμως ο εκτροχιασμός του μπάτζετ ενδεχομένως να υποχρεώνει σε πιο οικονομικές λύσεις για να μην χρειαστεί πιο σύντομα από ό,τι αναμενόταν νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να καλυφθεί το άνοιγμα αυτό της ομάδας.

Ήδη εφημερίδα των Αθηνών έκανε λόγο για «οικονομική στενότητα στην Ξάνθη», κάτι που προφανώς δεν ισχύει, αλλά ενδεχομένως να προκύπτει από διαρροή υποψήφιου ή υποψήφιων προπονητών (ή των μάνατζερς που τους εκπροσωπούν) ώστε να πιέσουν τις καταστάσεις για να ανέβει πιο σύντομα το ποσό που διεκδικούν για να υπογράψουν στην Ξάνθη. Κάτι που εκτιμούν ότι θα γίνει ούτως ή άλλως, αν στραβώσουν τα πρώτα αποτελέσματα της μετά Πόποβιτς εποχής και γίνει επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασης του Γιώργου Μαραντά που έτσι κι αλλιώς τυπικά δηλωνόταν ως πρώτος προπονητής και στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά θα έχει την Κυριακή στην Πάτρα όλο το βάρος της ομάδας (μαζί με Λεωνίδα Μπίλη και Άρθουρ Ντίλες)…