Οι αναφορές της πλευράς Γκιρτζίκη στη έφεσή του για την 10ετή απαγόρευση από το ποδόσφαιρο

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση του Travel Plan, για την οποία μεταξύ άλλων καταδικάστηκαν ο Ξανθιώτης πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και ο Εβρίτης πρώην ταμίας της με 10ετή απαγόρευση ενασχόλισης με το ποδόσφαιρο.

Η συζήτηση της έφεσης έγινε την περασμένη Πέμπτη και κατά την συνεδρίαση ο Αργύρης Λίβας που υποστήριξε νομικά τον Γκιρτζίκη υποστήριξε ότι ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ «είχε τη γνώση ότι δεν υπήρχε πλήρης εκχώρηση δικαιωμάτων και ότι έχουν εκχωρηθεί μερικές απαιτήσεις μόνο. Δεν είχε καμία ενημέρωση για την καρτέλα της Εθνικής Factor, δεν είχε καμία γνώση για το πρόβλημα. Όταν είδε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά τον Ιούνιο του 2016 ζήτησε να μη συνεχιστεί η συνεργασία και όταν του ζητήθηκε να υπογράψει επιταγές 800.000 ευρώ το αρνήθηκε κατηγορηματικά και κίνησε διαδικασία να γίνει συνεργασία με άλλη εταιρία».

Ουσιαστικά η πλευρά Γκιρτζίκη υποστηρίζει ότι εμφανίζεται να κατηγορείται και να καταδικάζεται για ένα σκάνδαλο που η ίδια ανακάλυψε και σταμάτησε, για το συμφέρον της Ομοσπονδίας.

Ο Λίβας στάθηκε επίσης στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος του Γιώργου Γκιρτζίκη. «Από τότε που ενημερώθηκε είχε μόνο δύο μήνες θητεία ως πρόεδρος, Ιούνιο ενημερώθηκε και αρχές Σεπτέμβρη παραιτήθηκε. Δεν μπορούσε να προβεί σε τόσο δραστικά μέτρα, όσο επιμελής και αν ήταν. Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή χρειάστηκε ένα χρόνο για να κινηθεί εις βάρος της εταιρίας ο Γκιρτζίκης θα του έφτασαν δύο μήνες;».

Ακόμα ο δικηγόρος του Γιώργου Γκιρτζίκη ανέφερε: «Από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Αμέλεια για δύο μήνες να το δεχτούμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχει υποπέσει σε αδίκημα πόσο μάλλον να καταρρακώσει τα οικονομικά της ΕΠΟ με ίδιον όφελος. Από πουθενά δεν προκύπτει να έχει δώσει εντολές πληρωμής». Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων αναμένεται τις επόμενες μέρες.