Γ’ Εθνική: Στροφή 180 μοιρών από τον Νίκο Ουσταμπασίδη στο θέμα της συνέχισης του πρωταθλήματος

Ο Νίκος Ουσταμπασίδης εμφανίζεται να υπογράφει την επιστολή των προπονητών για άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Η κίνηση αυτή ωστόσο προκαλεί έκπληξη αλλά και αλλαγή πλεύσης από τον ίδιο στο θέμα.

Οταν πριν σχεδόν δυομισι μήνες ελήφθη η απόφαση διακοπής των πρωταθλημάτων και όλοι ήταν στα κάγκελα, ο προπονητής της Αλεξανδρούπολης κόντρα στο ρεύμα της εποχής είχε δηλώσει: «Δεν μπορώ να καταλάβω σωματεία, αθλητές, παράγοντες και όσους εμπλέκονται για τις διαμαρτυρίες στο στοπ στο πρωτάθλημα. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματατα, αλλά όλα αυτά οφείλουν να μπουν στην άκρη και προτεραιότητα να μπει η υγεία», είχε πει ο Ουσταμπασίδης.

«Θα ήταν επικινδυνο να συνεχίζαμε προπονήσεις. Ηταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Εγώ προσωπικά αισθανομαι ανακούφιση. Δεν μπορώ να καταλάβω αντιδράσεις και συμπεριφορές ότι υπάρχει ταφοπλακα στον αθλητισμό, μου φαίνονται ακραίες αυτές οι αναφορές από ανθρώπους τουλάχιστον του δικού μας πρωταθλήματος. (…) Δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι υπάρχουν νεκροί και οικογένειες που υποφέρουν, να τους παρακάμψω και να βάλω πιο πάνω το ποδόσφαιρο», ειχε πει ακόμα ο Ουσταμπασίδης.

Με δεδομένες λοιπόν εκείνες τις δηλώσεις, προκαλεί έκπληξη ότι το όνομά του ήταν ανάμεσα στα 79 που φέρονται να υπέγραψαν την επιστολή των προπονητών της Γ’ Εθνικής που ζητούν επανεκκίνηση σε μια περίοδο που δυστυχώς τα κρούσματα είναι σταθερά πάνω απο 500 την ημέρα και οι νεκροί σε καθημερινή βάση είναι μερικές δεκάδες, σε πολύ χειρότερη δηλαδή κατάσταση σε σχέση με την στιγμή της διακοπής. Ωστόσο από πριν ο Ουσταμπασίδης είχε διευκρινίσει ότι το μεγάλο ζήτημα είναι τα τεστ, που δεν μπορουν να τα επωμιστούν ερασιτεχνικές ομάδες για να συνεχίζονται οι προπονήσεις. Είναι προφανές ότι εφόσον υπάρξουν βάσει του πρωτοκόλλου και αναλάβει το κόστος με κάποιον τρόπο η πολιτεία. ο Ουσταμπασίδης θέλει την επανέναρξη…