Γ’ Εθνική: Θετικός με τη διακοπή ο Ουσταμπασίδης! «Επικίνδυνο να συνεχίζαμε, δεν αντιλαμβάνομαι τα περί ταφόπλακας»

Απόλυτα θετικός στην απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας εμφανίστηκε ο προπονητής της Αλεξανδρούπολης Νίκος Ουσταμπασίδης.

«Δυστυχώς έβλεπα ότι έρχεται αυτό το τσουνάμι με τα κρούσματα και θα ταν δύσκολο να συνεχιστούν αγωνες και προπονήσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω σωματεία, αθλητές, παράγοντες και όσους εμπλέκονται για τις διαμαρτυρίες στο στον στο πρωτάθλημα. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματατα, αλλά όλα αυτά οφείλουν να μπουν στην άκρη και προτεραιότητα να μπει η υγεία», σχολίασε ο Νίκος Ουσταμπασίδης στην τηλεόραση της Δέλτα.

«Θα ήταν επικινδυνο να συνεχίζαμε προπονήσεις. Ηταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Εγώ προσωπικά αισθανομαι ανακούφιση. Δεν μπορώ να καταλάβω αντιδράσεις και συμπεριφορές ότι υπάρχει ταφοπλακα στον αθλητισμό, μου φαίνονται ακραίες αυτές οι αναφορές από ανθρώπους τουλάχιστον του δικού μας πρωταθλήματος», συνέχισε ο Ουσταμπασίδης. Διευκρίνισε ότι η αναφορά του αφορά τις ερασιτεχνικές ομάδες και όχι τον επαγγελματικό αθλητισμό, όπου υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα αλλά και χρήματα για να τηρουνται αυτά.

Ο προπονητής της Αλεξανδρούπολης εκτιμα ότι δεν θα ξαναδούμε ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική πριν το 2021. «Λαμβάνοντας σαν γεγονός ότι η παύση των προπονήσεων θα διαρκέσει ένα μήνα και εφόσον όλα εξειχθούν ομαλά, θα χρειαστεί μετά και ένα εύλογο διάστημα. Εκτιμώ ότι θα περάσει ένα δίμηνο για την επιστροφή των πρωταθλημάτων σε δράση σε αυτές τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αν όλα κυλήσουν αισιόδοξα, πριν την αρχή του 2021 δεν θα δούμε αγωνες. Το απαισιόδοξο σενάριο δεν θέλω να τα σκέφτομαι», είπε ο Νίκος Ουσταμπασίδης.

Σε σχέση γενικότερα με την πανδημία του κορονοϊού ανέφερε: «Εγω δεν δέχομαι την έκταση αυτού του γεγονοτος αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω ότι υπάρχουν νεκροί και οικογένειες που υποφέρουν, να τους παρακάμψω και να βάλω πιο πάνω το ποδόσφαιρο».