Έντονη φημολογία για την διάσκεψη της Εφέσεων – Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασης

Εντονη φημολογία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι έχει πραγματοποιηθεί η περίφημη διάσκεψη των τριών εφετών – μελών της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την λήψη απόφασης σχετικά με την υπόθεση της καταγγελίας του Ολυμπιακού για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία Ξάνθης-ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει περάσει πάνω από ένας μήνας από την συζήτηση της υπόθεσης και μπορεί η πανδημία να δημιουργεί ορισμένα προβλήματα, ωστόσο βοηθά και σε λύσεις καθώς η περίφημη διάσκεψη δεν είναι απαραίτητο να έχει γίνει στην αίθουσα της ΕΠΟ ή στο κτήριο του Εφετείου Αθηνών αλλά υπήρχε δυνατοτητα να γίνει και εξ αποστάσεως με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όπως άλλωστε έτσι έγινε σε μεγάλο βαθμό και η συζήτηση-εκδίκαση.

Η εκτίμηση του αντιπροέδρου της Ξάνθης και επικεφαλής της νομικης της ομάδας στην υπόθεση Φάνη Ουζουνίδη την ημέρα της συζήτησης ήταν ότι δεν θα χρειαστούν πάνω από μια εβδομάδα με 10 ημέρες οι εφέτες για να εκδώσουν την απόφασή τους. Άλλωστε κατά την διάρκεια της διαδικασίας φάνηκαν αρκετά διαβασμένοι. Τελικά πέρασαν πάνω από 30 μέρες, μπήκαμε στο 2021 και φτάσαμε στα μισά του πρώτου μήνα του, αλλά απόφαση δεν έχει εκδοθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει ληφθεί.

Πληροφορίες των τελευταίων ωρών αναφέρουν ότι οι εφέτες έχουν συνεδριάσει αλλά η απόφαση δεν ανακοινώνεται μεταξύ άλλων και εξαιτίας του γεγονός ότι για το βράδυ της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό που θα φορτιζόταν ακόμα περισσότερο, αν η απόφαση εκδιδόταν λίγες ώρες πριν. Δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να κατηγορηθούν όπως κατηγορήθηκαν τα μέλη της ΕΕΑ για έκδοση απόφασης λίγη ώρα πριν από αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, έστω και αν τα γήπεδα πλέον είναι άδεια και χωρίς κόσμο λόγω της πανδημίας.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ακριβώς επειδή στο τελος του μήνα οι δυο ομάδες θα ξαναναμετρηθούν, είναι εξαιρετικά πιθανό η όποια απόφαση που ήδη έχει καθυστερήσει, να εκδοθεί μέσα στην προσεχή εβδομάδα, ενεδεχομένως και μέχρι το τέλος της τρεχουσας. «Αν δεν συμβεί αυτό, τότε το πιθανότερο είναι να πιάσουμε Φλεβάρη για να την μάθουμε», έλεγε νομικός παράγοντας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου μετά από αναπομπή του CAS εκδικάστηκε 1ον) η έφεση του ΠΑΟΚ κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League που με βάση το πορισμα της ΕΕΑ και χωρίς να εξετάσει στην ουσια της την υπόθεση, καταδίκασε την ομάδα για πολυϊδιοκτησία και 2ον) η έφεση του Ολυμπιακού κατά της ίδιας απόφασης ζητώντας ακόμα πιο αυστηρή τιμωρία του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, δηλαδή αφαίρεση 10 βαθμών ή ακόμα και υποβιβασμό με βάση το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ που ίσχυε μέχρι και την γνωστή τροπολογία Γεραπετρίτη.

Η ΠΑΕ Ξάνθη παρέστη στην υπόθεση κάνοντας πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του ΠΑΟΚ και κατά του Ολυμπιακού, θεωρώντας ότι σε περίπτωση που η ομάδα της Θεσσαλονίκης δικαιωθεί, θα υπάρξει και δική της δικαίωση – σε πρώτη φάση ηθική (αλλά όχι μόνο). Πολυϊδιοκτησία στην οποία να μετέχει μόνο μία ομάδα εκτιμάται ότι δεν μπορεί να σταθεί (εκτός και αν εφαρμοστεί η λογική που ανέφερε ο «Αθλητάμπουρας» στον φετινό Καζαμία του ThrakiSportS), συνεπώς αν αρνηθεί την ύπαρξή της η Εφέσεων θα ανοίξει και ο δρόμος για περαιτέρω ενέργειες προς την αθλητική αλλά και τακτική δικαισυνη στην κατεύθυνση της αποκατάστασης τη περσινής αδικίας, λένε στην Ξάνθη.

Στην ομάδα της Θράκης θα ήθελαν πάρα πολύ να έχει βγει απόφαση πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και επιμένουν να τονίζουν ότι πρέπει να φύγει η ρετσινιά – αν και ήδη η μεγάλη ζημιά έγινε καθώς με τους συνολικά -12 βαθμούς και την μη προσφυγή στο CAS, ουσιαστικά η ομάδα οδηγήθηκε στον υποβιβασμό. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων ως προς το αν θα γίνει δεκτή ή όχι η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ Ξάνθη έχει πάντως μεγάλη (νομική) σημασία, αφού ενδεχομένως ανάλογα με την ετυμηγορία θα μπορεί να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα της Θράκης να διεκδικήσει την δικαίωσή της.

Ολα δείχνουν πάντως ότι τα ψέμματα τελειώνουν και μετά το ντέρμπι της Τούμπας ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την δημοσιοποίηση της πολύκροτης απόφασης αυτού του «πολέμου βουβαλιών», στην μέση του οποίου βρεθηκε ως μικρό βατραχάκι η Ξάνθη – που είναι εν τέλει και η μόνη που έχει πληρώσει ένα βαρύτατο τίμημα μέχρι στιγμής…