Αθλητάμπουρας: Ο Καζαμίας του 2021 με τις προβλέψεις για όλα τα μελλούμενα στον αθλητισμό της Θράκης

ΤΟ 2020 ΠΕΡΑΣΕ αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει όμως στο 2021 που μόλις ξεκίνησε; Αν θέλετε να είστε ενημερωμένοι, απόλυτα διαβασμένοι και μπροστά από τις εξελίξεις, διαβάστε τον ξεχωριστό Καζαμία του ThrakiSportS. Τον ετοίμασε με ιδιαίτερη προσήλωση ο “Αθλητάμπουρας”, που μπορει να είχε εξαφανιστεί τους τελευταίους μήνες από την ιστοσελίδα μας αλλά κάνει δυναμική επανεμφάνιση αποκαλύπτοντας το αθλητικό παρασκήνιο στην Θράκη. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο συγγραφέα. Απολαύστε τον!!!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Ολοι περιμένουν την έναρξη επιτέλους του πρωταθλήματος της Super League 2. Μετά από πέντε εβδομάδες προπονήσεων, ο Χαρδαλιάς ανάβει το πράσινο φως. Η Ξάνθη παίζει στην Λάρισα, αλλά πηγαίνει με τρία λεωφορεία, καθώς με τις απαγορεύσεις και την ανάγκη να κάθεται ένας ανά σειρά, δεν χωράνε όλοι σε ένα. Στα δύο λεωφορεία μπαίνουν οι παίκτες και το υπολοιπο τιμ, το τρίτο αφορά αποκλειστικά τον Πόποβιτς, τους γιους του, τους συνεργάτες του και κάποιους φίλους του που έκρινε απαραίτητο να βρίσκονται μαζί του στην πρεμιέρα. Το γεγονός προκαλεί νέο ξέσπασμα Χατζημεστή, που βλέπει τέτοια έξοδα την ίδια ώρα που ο αγαπημένος του Ορφέας έχει μείνει χωρίς λεωφορείο μετά την γνωστή πυρπόληση του βαν του πριν μερικά χρόνια. «Τι να το κάνεις, αφού Γ’ Εθνική δεν θα γίνει, άρα δεν θα ταξιδέψετε» του απαντά ο Τσετινές με τον Τζάτζο σηκώνοντας το γάντι από την ΠΑΕ Ξάνθη – και μια νέα κόντρα ανοίγει ανάμεσα στην νέα τάξη πραγμάτων και τον πρόεδρο των παλαιμάχων της ομάδας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Η στιγμή που ολοι περιμένουν. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ επιτέλους εκδίδει την πολυαναμενόμενη απόφασή της για την περίφημη φερόμενη πολυϊδιοκτησία της Ξάνθης με τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με αυτήν, πολυϊδιοκτησία υπήρξε αλλά μόνο από την Ξάνθη και όχι από τον ΠΑΟΚ, που αθωώνεται πανηγυρικά. Την ίδια ώρα και ο Ολυμπιακός αισθάνεται δικαιωμένος, ενώ στην Ξάνθη δεν δίνεται δυνατότητα προσφυγής στο CAS αφού απεμπόλησε αυτό το δικαίωμα από την απόφαση Πανόπουλου το 2020. Οπως αποκαλύπτει το ThrakiSportS, το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων βασίζεται στο δεδικασμένο της απόφασης του Εφετείου Αθηνών για το στήσιμο του περίφημου αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια. «Από την στιγμή που ο συγκεκριμένος αγώνας απεφάνθη η δικαιοσύνη ότι στήθηκε μόνο από την Βέροια, καθίσταται σαφές ότι και η πολυϊδιοκτησία που εξετάζουμε μπορεί να έγινε από μία μόνο ομάδα και αυτή είναι η Ξάνθη», εξηγεί το… εμπεριστατωμένο σκεπτικό της Εφέσεων.

ΜΑΡΤΙΟΣ: Η κυβέρνηση αποφασίζει για μια ακόμα χρονιά να μην διεξαχθούν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση του δημάρχου της Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη. «Εμείς θα κάνουμε καρναβάλι, διαφορετικά θα κατεβούμε στην Αθήνα και θα κατασκηνώσουμε έξω από την Βουλή», λέει ο πρώτος δημότης της πόλης. Η αντιπολίτευση ξεσηκώνεται εναντίον του υποστηρίζοντας ότι δεν έκανε τα ίδια «όταν το αθηναϊκοκεντρικό κράτος» χτυπούσε την ΠΑΕ Ξάνθη και την οδηγούσε στον υποβιβασμό». Την ίδια ώρα ο τοπικος κυβερνητικός βουλευτής Σπύρος Τσιλιγγίρης εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του στην ελληνική δικαιοσύνη που δικαίωσε την ΠΑΕ Ξάνθη, αφού αυτό κατάλαβε ο ίδιος, δεδομένου ότι η ομάδα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας της SL2 και αν είχε παραμείνει στην SL1 δύσκολα θα μπορούσε να κάνει «πορεία πρωταθλητισμού».

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: Νέα αναβολή στις εκλογές των Ομοσπονδιών, με τον Αυγενάκη να εκδίδει μια ακόμα απόφαση παράταση της θητείας τους λόγω της πανδημίας. Ετσι καταρίπτει ρεκόρ παραμονής στην Ομοσπονδία Μπάσκετ ο Νίκος Νικολόπουλος της ΕΚΑΣΜΑΘ και σε αυτήν του Βόλεϊ ο Αντώνης Τελλόπουλος. Μπορεί ο τελευταίος να μπήκε από σπόντα εξαιτίας της αδυναμίας του Γρηγόρη Σιδηρόπουλου να εκλεγεί στο ΔΣ της ΕΟΠΕ το 2016, μπορεί να δήλωσε από τον πρώτο χρόνο έτοιμος να παραιτηθεί, ωστόσο σπάει ρεκόρ παραμονής και με δεδομένο ότι πλέον οι συνεδριάζεις γίνονται με τηλεδιάσκεψη και δεν χρειάζονται μετακινήσεις στην Αθήνα, αρχίζει να σκέφτεται σοβαρά την επανεκλογή του. Το γεγονός προκαλεί νέα κρίση ανάμεσα στην Δέλτα Τηλεόραση, στην οποία είναι διευθυντής ειδήσεων, και την διοίκηση Ζαμπούκη του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος προωθεί τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη «για να έχει πραγματική εκπροσώπηση η ελληνική πρωτεύουσα του βόλεϊ στην διοίκηση της ομοσπονδίας».

ΜΑΪΟΣ: Οι Έλληνες γιορτάζουν την Πρωτομαγιά το Πάσχα χωρίς να πάνε ξανά στις εκκλησίες, αφού βρίσκεται σε λοκ ντάουν η χώρα για πολλοστη φορά. Μάλιστα, η έξαρση των κρουσμάτων από την ανυπακοή του κόσμου οδηγεί στην απόφαση να ανασταλεί η δράση και στις επαγγελματικές κατηγορίες, τις μόνες όπου υπήρχε δράση (στις άλλες έχει μπει ήδη παύλα). Το γεγονός προκαλεί αναστάτωση στην Ξάνθη, που ετοιμαζόταν στα πλέι οφ να διεκδικήσει την (επ)άνοδο στην SL1, αφού στην κανονική περίοδο αναδειχθηκε μεν πρώτη αλλά έχοντας ισοβαθμία με τον Απόλλωνα Λάρισας, με τους Θεσσαλούς να ευνοούνται. Ακολουθούν προσφυγές, κόντρα προσφυγές και αιτήματα να ανέβουν τρεις και να μην πέσει κανείς, αφού η διακοπή οδηγεί σε μπάχαλο και την SL1 όπου την τελευταία θέση καταλαμβάνει η ΑΕΛ. Πρόσθεση παρέμβαση υπέρ του αιτήματος της Ξάνθης κάνει ο Αλέξης Κούγιας, που δηλώνει ότι «είναι κρίμα μια ευαίσθηση περιοχή σαν την Θράκη να στερηθεί το δικαίωμα ανόδου, για αυτό και πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση».

ΙΟΥΝΙΟΣ: Το EURO ξεκινά χωρίς κόσμο στα γήπεδα της Ευρώπης με τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος να παρακολουθούν την διοργάνωση από τον… καναπέ του σπιτιού τους, αφού η Ελλάδα δεν μπόρεσε να προκριθεί. Οι αγώνες διεξάγονται σε άδεια γήπεδα, ενώ σε μια κίνηση ματ ο ΑΝΤ1 που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα για την Ελλάδα αποφασίζει τις μεταδόσεις να μην τις κάνουν δημοσιογράφοι αλλά παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Ο Βασίλης Τοροσίδης αναλαμβάνει από το στούντιο σπορκάστερ των αγώνων της Ιταλίας, ο Ντέμης Νικολαΐδης της Ισπανίας, ο Ακη Ζήκος της Γαλλίας, ο Χάρης Παπάς της Γερμανίας ενώ σε μια κίνηση έκπληξη, ο ΑΝΤ1 κλείνει αποκλειστική συνεργασία με τον… Σάκη Λαμπερνάκη στο Λονδίνο για να μεταδώσει μέσα από το Γουέμπλεϊ τους ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό, έχοντας στο πλευρό του για το σχόλιο τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή και υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη.

ΙΟΥΛΙΟΣ: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκυο είναι να ξεκινήσουν στις 23 του μήνα και το ThrakiSportS όπως έκανε και το Ρίο ντε Τζανέιρο δίνει δυναμικό παρών με μεγάλη δημοσιογραφική αποστολή. Ωστόσο με το που προσγειώνεται η αποστολή στην ιαπωνική πρωτεύουσα, οι τοπικές αρχές σε συνενόηση με την ΔΟΕ αποφασίζουν την οριστική ματαίωσή τους λόγω της έξαρσης του κορονοϊού, που δεν έχει ανακοπεί παρά τις καραντίνες και τους εμβολιασμούς. Ο απεσταλμένος του ThrakiSportS, από τους ελάχιστους Έλληνες στην χώρα, διατάσεται να παραμείνει σε καραντίνα μέσα στο ξενοδοχείο του και για τις 23 ημέρες του προγραμματισμένου ταξιδιού του, αφού λόγω της έκτακτης κατάστασης δεν βρίσκει πτήση να επιστρέψει. Το αποκορύφωμα είναι ότι στο μεταξύ η ΕΕ απαγορεύει τις πτήσεις από την Ασία για να αποτρέψει την είσοδο και μετάλλαξη ενός νέου στελέχους του ιού που βρίσκεται εκεί. Κινητοποιούνται πρεσβείες, αλλά κανείς δεν μπορεί να τον γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: Ο Αύγουστος ως γνωστόν δεν έχει ειδήσεις. Ετσι βρίσκει την κατάλληλη δικαιολογία το ThrakiSportS και σταματά για έναν μήνα την λειτουργία του, δήθεν σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί έχει ξεμεινει ο απεσταλμένος του στο Τόκυο και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Το κενό καλύπτεται επάξια πάντως από τα άλλα αθλητικά μέσα της Θράκης και ορισμένα που δημιουργούνται εκείνη την στιγμή, που δεν παύουν με τα καθημερινά «αντικειμενικά» άρθρα τους να τονίσουν ότι ο ΑΟΞ χτυπάει την επόμενη σεζόν ακόμα και το Τσάμπιονς Λιγκ με την καταπληκτικό μπάλα που παίζει, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έκανε κίνηση ματ που ανέτρεψε την ιστορία του βόλεϊ με την περσινή απόφαση να αυτοϋποβιβαστεί τρεις κατηγορίες, ο ΑΟ Ορεστιάδας έρχεται για να ξαναπρωταγωνιστήσει, ο Πανθρακικός ξανανάβει τον πυρσό, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου μετά από τρεις αποχωρήσεις στην δεκαετία επιστρέφει δυναμικά για να σαρώσει και όλοι οι παικταράδες από την Θράκη διαπρέπουν παντού και πάντα. Ξαφνικά αισθάνονται όλοι χαρούμενοι, αφού μόνο ευχάριστες ειδήσεις υπάρχουν πλέον για την Θράκη, τις ομάδες και τους αθλητές, προπονητές και παράγοντές της. Όλοι είναι τέλοιοι και όλα τα κάνουν τέλεια. Καμία γκρίνια, καμία κριτική, κανένας… κορονοϊός.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: Καθώς ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα πρωταθλήματα αλλά δεν έχουν γίνει και οι εκλογές στις ομοσπονδίες, συνεχίζεται η νομική διαμάχη για το πώς θα διεξαχθούν τα πρωταθλήματα τη νέα σεζόν. Ο Αλέξης Κούγιας για να σώσει την Λάρισα υπερθεματίζει υπέρ του αιτήματος της Ξάνθης να ανέβουν τρεις και να μην πέσει κανείς. Οταν από το Διαιτητικό Δικαστήριο του θυμίζουν ότι πέρυσι υποστήριζε το ακριβώς αντίθετο, εξηγεί ότι τότε δεν υπήρχε στην Ξάνθη ο Μπιλ Πάπας, αυτός ο μεγάλος επενδυτής για την Ελλάδα, την επένδυση του οποίου οφείλει να προστατεύσει η Ελληνική Πολιτεία. Οι δικαστές πείθονται από την ακαταμάχητη επιχειρηματολογία του Κούγια, η απόφαση δικαιώνει ΑΟΞ (και ΑΕΛ), η νέα SL1 ορίζεται να γίνει με 16 ομάδες και η SL2 συγχωνεύεται με την FL που δεν διεξηχθη την περασμένη σεζόν ποτέ. Μετά και από αυτήν την απόφαση Πάπας και Κούγιας υπογράφουν μέσω τηλεδιάσκεψης μνημόνιο συνεργασίας, στο πλαίσιο των οποίων μάλιστα ανταλλάζονται μέρος των μετοχών της ΑΕΛ και του ΑΟΞ. Από τον ΟΦΗ, τον ΠΑΣ Γιάννινα και κυρίως τον Απόλλωνα Λάρισας διαμαρτύρονται για… πολυϊδιοκτησία, αλλά ο Κούγιας τους αποστομώνει με τα επιχειρήματά του και προχωρά στην συνεργασία, κατεβάζοντας την ΑΕΛ στον πρώτο αγώνα με φανέλες που γράφουν το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την Ξάνθη».

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: Πλέον ο Κούγιας έχει αναλάβει να υπερασπιστεί και τα συμφέροντα της Ξάνθης στην πρώτη υπόθεση πολυϊδοκτησίας, για την οποια καταδικάστηκε μόνον ο ΑΟΞ. Μετά από καθυστέρηση 22 μηνών, το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνει το περίφημο πόρισμα της ΕΕΑ βασισμένο στα δημοσιεύματα του ThrakiSportS που αποκάλυψαν την αντικατάσταση των καθηγητών του ΔΠΘ από καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, αλλά και την παρουσία στο σκεπτικό της απόφασης για την πολυϊδιοκτησία στοιχείων που δεν ήταν γνωστά τον χρόνο της έκδοσής του. Η απόφαση προκαλεί κρίση στην ΕΕΑ και την παραίτηση όλων των μελών της, που μέχρι τότε παρέμειναν στην θέση τους μετά από αλλεπαλληλες παρατάσεις των διορισμών τους από τον Αυγενάκη. Ο Κούγιας πανηγυρίζει για αυτήν την δικαίωση της Ξάνθης, αφού με ακυρωμένο εκείνο το πόρισμα, ακυρώνονται και οι συνέπειές του, δηλαδή οι αφαιρέσεις βαθμών. Πλέον με τα λεφτά των αποζημιώσεων ο Πάπας προαναγγέλει τον ερχομό στην Ξάνθη Μέσι και Ρονάλντο μαζι, τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα, αλλά διευκρινίζει ότι θα δώσει δανεικό τον δεύτερο στην ΑΕΛ αφού ο ΑΟΞ έχει ένα υπερπλήρες ρόστερ. Όπως ανακοινώνεται, για την απόκτηση και των δύο προηγήθηκε εισήγηση του Τόνι Πόποβιτς, που θεώρησε ότι θα είναι καλοί για να αναπληρώνουν τους… γιους του.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: Ξεκινούν τα πρωταθλήματα με τα κανάλια όλου του κόσμου να χρυσώνουν την ελληνική Nova για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος. Η Ξάνθη και η ΑΕΛ σαρώνουν και πλέον αποφασίζουν να παίξουν παιχνίδι και εκτός αγωνιστικού χώρου. Με εισήγηση Αυγενάκη, ο Κούγιας πάει πλέον για πρόεδρος της ΕΠΟ έχοντας ως βασικούς συμβούλους και τους τρεις προέδρους των ΕΠΣ της Θράκης, τον Γιώργο Πανίδη που έχει πλέον και εμπειρία τόσα χρόνια, τον ακόμα πιο έμπειρο Μάνο Γαβριηλίδη και τον Παντελή Χατζημαρινάκη. Στο νέο ΔΣ υπάρχουν ακόμα o Μάκης Τζάτζος και ο Θεόδωρος Σαββάκης ως πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου προέδρου ενώ για το Γραφείο Τύπου προωθείται ο Βασίλης Στοάκης, μετά την επιτυχημένη ταυτόχρονη θητεία του στον Πανθρακικό, τον ΑΟ Ορεστιάδας, την ΑΕ Κομοτηνής, την ΑΕ Διδυμοτείχου αλλά και την ΠΑΕ Ξάνθη που επίσης τον είχε προσλάβει τους τελευταίους μήνες, διαπιστώνοντας ανάγκη να ενισχύσει το επικοινωνιακό της επιτελείο μετά την άνοδο στην SL1 και την μεταγραφή των μεγάλων αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: Ο Μητσοτάκης κάνει ανασχηματισμό και βάζει στην θέση του Λευτέρη Αυγενάκη τον βουλευτή Έβρου Σταύρο Κελέτση, ο οποίος φροντίζει η πρώτη απόφαση που θα υπογράψει να ειναι μια έκτακτη επιχορήγηση ύψους 100.000 ευρώ για να αποκληρωθούν με μιας όλα τα χρέη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ακολούθως απαιτεί την άνοδο της ομάδας με wild card στο πρωτάθλημα της Volley League, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι αυτό όπως συνήθως συμβαίνει, δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Η αντιπολίτευση θυμάται τις φωτογραφίες του με την μάσκα του Εθνικού μέσα στην Βουλή και υπονοούν δάκτυλο του… Μπιλ Πάπας, που έχει στο μεταξύ αποκτήσει τόσες προσβάσεις στην κυβέρνηση ώστε έχει διοριστεί από τον Μητσοτάκη (κατά τα πρότυπα του Μόσιαλου για τον κορονοϊό) άμισθος υπεύθυνος της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο για ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων και προστασίας του περιβάλλοντος, που είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση του πλανήτη μετά την πανδημία. Για «κυβέρνηση Μπιλ Πάπας» κάνει λόγο σε πρωτοσέλιδό του ο «Μαχητής» και αναρωτιέται «πότε θα έρθει επιτέλους στην Ξάνθη», αφού μπορεί να έχει φέρει Μέσι και Ρονάλντο, αλλά ο ίδιος παραμένει στο Σίδνεϋ…

Και ζήσαν αυτοί καλά και ονειροπόλα και εμείς ακόμα καλύτερα. Καλή χρονιά!!! Χρόνια πολλά!!!