Εξώδικο Μαυρίδη για δημοσίευμα του ThrakiSportS: «Δεν έχω σχέση με τον Ολυμπιακό πέραν αυτής του φιλάθλου»

Την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του ζητάει με εξώδικό του ο Θεόδωρος Μαυρίδης, γνωστός φίλαθλος του Ολυμπιακού από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος έλαβε μέρος στις τελευταίες συνεδριάσεις της ΕΣΑΠ ως εκπρόσωπος του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Το εξώδικο απευθύνεται μεταξύ άλλων στον εκ των ιδρυτικών στελεχών του ThrakiSportS Γιάννη Γιαγκίνη, για τον οποίο αναφέρεται στο εξώδικο ότι είναι «Αθλητικογράφος και ιδιοκτήτης του διαδικτυακού μέσου «http://www.thrakisports.gr». Επίσης το ίδιο εξώδικο απευθύνεται στις ιδιοκτήτριες εταιρείες της ιστοσελίδας sdna, της εφημερίδας “Πράσινη” και τον γενικό γραμματέα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Παναγιώτη Μπόμη για δικά τους δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα social media.

Προσπερνώντας τα περί του ποιος είναι ιδιοκτήτης ποιανού, ο Θεόδωρος Μαυρίδης υποστηρίζει ότι το άρθρο του ThrakiSportS με τίτλο «Και επίσημα στο άρμα του Ολυμπιακού με Teo Black ο Εθνικός» δεν ισχύει, καθώς «φαίνεται να συνδέει εμμέσως, πλην σαφώς, την τοποθέτησή του με τις θέσεις και τα συμφέροντα του Ολυμπιακού». Ο Θεόδωρος Μαυρίδης υποστηρίζει ότι «είναι απολύτως ψευδές» ότι οι τοποθετήσεις του σε εκείνην την συνεδρίαση εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα του Ολυμπιακού (αν και ως τέτοιες ειναι αλήθεια ότι εκλήφθησαν από πολύ κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού αρχηγού του Εθνικού Γρηγόρη Σιδηρόπουλου).

Παραδέχεται ο Θεόδωρος Μαυρίδης ότι «είναι γνωστό στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης αλλά και στο ευρύτερο αθλητικό κοινό, το οποίο του απέδωσε το προσωνύμιο “Teo Black” (το οποίο χρησιμοποιεί στο Facebook) ότι πάντα ήταν φίλος του Ολυμπιακού», αλλά χωρίς να διαψεύδει την ουσία των τοποθετήσεών του στην τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ που καταγράφονται στο άρθρο του ThrakiSportS, αναφέρει ότι τελούσαν σε απόλυτη συνεννόηση με την διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός. Κάτι που στο ThrakiSportS έχει διευκρινιστεί, με την δημοσίευση της ανακοίνωσης του ΤΑΑ Εθνικός.

Ο Θεόδωρος Μαυρίδης υποστηρίζει ακόμα ότι εξαιτίας του συγκεκριμένου δημοσιεύματος του ThrakiSportS τίθεται «σε κίνδυνο η κοινωνική, οικονομική, προσωπική και επαγγελματική βελτίωση και ανέλιξή του» (ως συνταξιούχος στρατιωτικός, όπως ο ίδιος δηλώνει). Και αυτό παρόλο που το ThrakiSportS από μόνο του, πριν ο ίδιος στείλει οποιοδήποτε εξώδικο, έσπευσε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας που πάντα τηρεί να προβάλει την θέση του και τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα, όπως πρόβαλε με ιδιαίτερη έμφαση και την ανακοίνωση του ΤΑΑ Εθνικός, αλλά και να παρουσιάσει στο κοινό της Θράκης δημοσίευμα που ανέφερε ότι δέχεται απειλητικά μηνύματα και ετοιμάζει μηνύσεις σε όσους θεωρεί ότι τον στοχοποίησαν (χωρίς να υπάρχει τότε η παραμικρή ένδειξη ότι ανάμεσα σε αυτά τα μέσα θεωρούσε και το ThrakiSportS).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ThrakiSportS ως ιστοσελίδα από τις 24 Μαρτίου είχε επισημάνει την παρουσία του Θεόδωρου Μαυρίδη στα ΔΣ της ΕΣΑΠ αν και δεν ήταν μέλος της διοίκησης του νέου ΤΑΑ Εθνικός χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση ή διάψευση, ενώ πολλές φορές στο παρελθόν έχει αναφερθεί στο πρόσωπο του Θεόδωρου Μαυρίδη (και μάλιστα αρκετές φορές με θετικό τρόπο για την προσφορά του στις ομάδες και δη στον Εθνικό, καθότι γνωστό μέλος της αθλητικής κοινωνίας της Αλεξανδρούπολης, όπως και ο ίδιος δηλώνει).

Το ThrakiSportS εκφράζει την απορία αν ο Θεόδωρος Μαυρίδης έχει προχωρήσει σε αντίστοιχη κίνηση αποστολής εξωδίκου εναντίον πχ του ιστορικού αρχηγού του Εθνικού Γρηγόρη Σιδηρόπουλου που έκανε επίσης σχετικές δηλώσεις για το θέμα, καθώς και αν οι νομικές ενέργειες του τελούν επίσης εν γνώση και υπό την έγκριση του ΤΑΑ Εθνικός και του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης – προς τους οποίους κατά βάση ασκήθηκε η όποια κριτική από το επίμαχο άρθρο του ThrakiSportS στο οποίο επί λέξει αναφερόταν για τον κ. Μαυρίδη ότι «κανείς δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του εκπροσώπου του Εθνικού» και ότι ανέλαβε να τον εκπροσωπήσει στην συνεδρίαση της ΕΣΑΠ «προφανώς με καλή διάθεση να βοηθήσει την ομάδα της Αλεξανδρούπολης λόγω και του ελεύθερου χρόνου που διαθέτει».

Τηρώντας πάντα τους κανόνες της δεοντολογίας, το ThrakiSportS που από θέση αρχής προφανώς και δεν είχε και δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό να βλάψει σε προσωπικό επίπεδο την τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε και ζητεί προκαταβολικά συγνώμη από οποιονδήποτε άθελά του έχει ενδεχομένως βλάψει, δημοσιεύσει ολόκληρο το 9σέλιδο εξώδικο του Θεόδωρου Μαυρίδη, από την στιγμή που σε αυτό αναφέρεται (και) σε δικό μας δημοσίευμα. Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, οι θέσεις του Θεόδωρου Μαυρίδη ήδη έχουν μεταφερθεί στο αναγνωστικό κοινό της ιστοσελίδας με άλλα δημοσιεύματα και εφόσον θεώρησε ότι δεν έχει καλυφθεί από εκείνα τα άρθρα θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί με λιγότερο περίπλοκο και δαπανηρό για τον ίδιο τρόπο (πχ με ένα e-mail ή ένα μήνυμα στο facebook). Αλλά εφόσον ο ίδιος θεωρεί εαυτόν θιγόμενον (και) από το δικό μας δημοσίευμα, θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας ως ThrakiSportS να παρουσιαστεί στο αναγνωστικό κοινό όλη η θέση του, χωρίς καμία περκοπή, δημοσιεύοντας και τις 9 σελίδες του επίμαχου εξωδίκου:

ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ