Άξια πρωταθλήτρια η ΕΠΣ Μακεδονίας, πανάξιοι φιναλίστ στον τελικό οι παίδες της ΕΠΣ Ξάνθης

Η ΕΠΣ Μακεδονίας κατέκτησε τον τίτλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ14 καθώς επικράτησε με 3-1 της ΕΠΣ Ξάνθης στον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Η ΕΠΣ Ξάνθης, που πέρυσι είχε κατακτήσει το τρόπαιο και φέτος έφτασε στον τελικό με μια εντελώς αλλαγμένη σύνθεση (πλην δύο παικτών) βρέθηκε από τα… αποδυτήρια πίσω στο σκορ, αφού μόλις στο 2ο λεπτό σκόραρε ο Κουτσιούδης και πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα ο ξανθιώτης στην καταγωγή Παναγιώτης Θεοδοσιάδης είχε διπλασιάσει τα τέρματα.

Ο Γεωργιάδης ήταν εκείνος που τριπλασίασε τα τέρματα της ΕΠΣ Μακεδονίας πέντε λεπτά αφότου είχε μειώσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ ο Βαρσάμης, δέκα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης. Η πιο σημαντική ευκαιρία της ΕΠΣ Ξάνθης ήταν ένα ακόμα δοκάρι, επίσης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο, με εκτελεστή αυτή τη φορά τον Πιστικό.

Την απονομή έκανε ο προερχόμενος από την ΕΠΣ Μακεδονίας πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ενώ παρόντες ήταν από την Ξάνθη η πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ Γιώργος Πανίδης. Της αποστολής ηγήθηκαν οι Γ. Τριάντης και Γ. Κερμενίδης, ενώ στις εξέδρες βρέθηκαν και αρκετοί γονείς που ταξίδεψαν από την Θράκη στη Θεσσαλία.

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Μπάτος, Παναγιωτίδης, Σκούρτης (70’ Αμπεριάδης), Καρακόγιας, Κυφωνίδης, Κώττας, Μαυρόπουλος (36’ Γεωργιάδης), Θεοδοσιάδης, Κουτσιούδης (65’ Τσιμένογλου), Βασιλειάδης, Ιγνατίου (70’ Σερέτης).
ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γουλας (69’ Σαϊλάκης), Βαρσάμης, Τσολάρι (69’ Παπαθεοδώρου), Σιέχ, Καδη, Ματζαρίδης (28’ Νικολόπουλος), Μπογιατζόπουλος, Χαλκίδης (69’ Δεμένικος), Πίστικος (52’ Τυριάκης), Χατζημεμίς, Γουναρίδης (28’ Ντελη Χασάν).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ