LIVE από το Πανθεσσαλικό ο μεγάλος τελικός του Πανελληνίου Μεικτών Ομάδων Παίδων: ΕΠΣ Μακεδονίας – ΕΠΣ Ξάνθης

Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικής Ομάδας Παίδων ανάμεσα στην ΕΠΣ Μακεδονίας και την ΕΠΣ Ξάνθης που διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Καλησπέρα! Από αυτήν την ανάρτηση θα παρακολουθήσετε ζωντανά την εξέλιξη στον μεγάλο τελικό της Μεικτής Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης με την ΕΠΣ Μακεδονίας που διεξάγεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.

Ωρα 14:40 Η αναμέτρηση του μεγάλου τελικού έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όπου το τελευταίο πενθήμερο έχει πραγματοποιηθεί μια μεγάλη γιορτή ανάπτυξης του ποδοσφαίρου.

Ωρα 14:47 Η ΕΠΣ Ξάνθης σε αυτόν τον τελικό πηγαίνει ως κάτοχος του τροπαίου, αν και έχει αλλαγμένη σύνθεση σε σχέση με την περσινή ομάδα που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Ωρα 14:54 Αντιπαλος της Μεικτής Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης στον τελικό είναι η ΕΠΣ Μακεδονίας, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε καθαρά υπόθεση Βόρειας Ελλάδας.

Ωρα 14:58 Αυτό σε αντίθεση με τον τελικό των Νέων που θα ακολουθήσει, όπου το τρόπαιο θα πάει δεδομένα στην Κρήτη αφού θα αναμετρηθούν Χανιά και Ηράκλειο στις 19:00, επίσης στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Ωρα 15:05 Η ΕΠΣ Ξάνθης στον ημιτελικό της Πρωτομαγιάς νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Πιστικού την ΕΠΣ Αχαΐας ενώ η ΕΠΣ Μακεδονίας επικράτησε την ίδια ώρα με το ίδιο σκορ της ΕΠΣ Πειραιά.

Ωρα 15:13 Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξεκίνημα για την ΕΠΣ Ξάνθης δεν ήταν ιδανικό, αφού στον πρώτο αγώνα της χρονιάς γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την ΕΠΣ Έβρου. Στην συνέχεια όμως νίκησε με 2-0 στην Καβάλα, με 11-2 στην Κομοτηνή και με 2-0 μέσα στον Έβρο και επικράτησε εντός έδρας με 8-0 της ΕΠΣ Θράκης και 1-0 της Καβάλας, για να κατακτήσει την πρώτη θέση.

Ωρα 15:19 Στους νοκ άουτ αγώνες που κάλυψε απευθείας όλους το ThrakiSportS, είχαμε επικράτηση με 4-1 στα πέναλτι επί της ΕΠΣ Κοζάνης (κανονική διάρκεια 0-0), με 3-1 στα πέναλτι επί της ΕΠΣ Ηπείρου (κανονική διάρκεια 2-2), νίκη με 3-0 επί της ΕΠΣ Βοιωτίας στα προημιτελικά και τη νίκη της περασμένης Τετάρτης επί της Αχαϊας με 1-0.

Ωρα 15:26 Από την πλευρά της η ΕΠΣ Μακεδονίας που έχει έντονη παρουσία παικτών από ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Αρης, νίκησε με 8-0 εντός και 5-0 εκτός την Πέλλα, με 3-0 εντός και 6-0 εκτός την ημαθία και με 4-0 εντός και 5-0 εκτός την Πιερία. Προκρίθηκε έτσι από την πρώτη φάση χωρίς να έχει δεχτεί γκολ.

Ωρα 15:31 Στην φάση των νοκ άουτ απέκλεισε αρχικά την ΕΠΣ Σερρών με 1-0 και ακολούθως στη φάση των 16 κέρδισε με 2-1 την ιδιαίτερα ισχυρή ΕΠΣ Δράμας, φιναλίστ του περσινού τελικού. Στα προημιτελικά η ομάδα της ΕΠΣ Μακεδονίας κέρδισε με 2-1 την Λάρισας, ενώ στον ημιτελικό της Τετάρτης νίκησε με 1-0 την ΕΠΣ Πειραιά.

Ωρα 15:35 Πλεονέκτημα για την ΕΠΣ Μακεδονίας ότι έδωσε και τον ημιτελικό με τον Πειραιά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ενώ η Ξάνθη αγωνίστηκε την Πρωτομαγιά στο γήπεδο της Νεάπολης.

Ωρα 15:39 Υπενθυμίζεται ότι και ο περσινός τελικός ήταν υπόθεση της Βόρειας Ελλάδας και για την ακρίβεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την ΕΠΣ Ξάνθης να επικρατεί της ΕΠΣ Δράμας στον τελικό της Κατερίνης.

Ωρα 15:43 Εχει κατέβει αρκετός κόσμος από την Ξάνθη, πολλοί γονείς παιδιών και φυσικά σχεδόν σύσσωμο το ΔΣ της Ενωσης προεξάρχοντος του προέδρου Γιώργου Πανίδη, ενώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο με την ομάδα θα είναι οι άλλοι δυο Γιώργηδες, ο αντιπρόεδρος Τριάντης και ο υπεύθυνος των μεικτών Κερμενίδης.

Ωρα 15:46 Επίσης υπάρχουν όπως είναι λογικό και πολλοί σκάουτερς ομάδων και πάμε σιγά σιγά για τις συνθέσεις, καθώς μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την έναρξη του τελικού

Ωρα 15:49 Γούλας, Βαρσάμης, Τσολάρι, Σιέχ, Καδή, Ματζαρίδης, Μπογιατζόπουλος, Χαλκίδης, Πιστικός, Χατζημεμίς και Γουναρίδης οι έντεκα με τους οποίους ξεκινά τον τελικό ο Απόστολος Κουτρουλός.

Ωρα 15:52 Ο ενωσιακός της Μακεδονίας Θανάσης Καναράς ξεκινά τον τελικό με τους Μπάτο, Παναγιωτίδη, Σκούρτη, Κασάκογια, Κυφωνίδη, Κωττα, Μαυρόπουλο, Θεοδοσιάδη, Κουτσιούδη, Βασιλειάδη, Ιγνατίου.

Ωρα 15:55 Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Θεοδοσιάδης που ανήκει στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι Ξανθιώτης, από τις Ελπίδες ΠΑΟΚ Ξάνθης και έχει πλέον μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη.

Ωρα 15:58 Διαιτητής του αγώνα έχει οριστεί ο… Μέγας Αλέξανδρος, αφού άλλαξε ο αρχικός ορισμός και υπάρχει αρκετή πλάκα με το όνομα του Κατερινιώτη ρέφερι, που όλοι ελπίζουμε να μην μεροληπτήσει εξαιτίας του υπέρ της Μακεδονίας.

Ωρα 16:01 Εγινε η επίσημη είσοδος των ομάδων με τους διαιτητές στο Πανθεσσαλικό, βγαίνουν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες και πάμε για την έναρξη του μεγάλου τελικού.

1′ Εναρξη του αγώνα

2′ Γκολ για την ΕΠΣ Μακεδονίας. Από τα αποδυτήρια τέρμα για τους Θεσσαλονικείς, στην πρώτη ουσιαστικά επίθεση. Σκόρερ ο Κουτσιούδης μετά από εκτέλεση κόρνερ. ΕΠΣ Μακεδονίας – ΕΠΣ Ξάνθης 1-0

5′ Κακό ξεκίνημα για την ομάδα της Ξάνθης με τον Απόστολο Κουτρουλό να καλείται από νωρίς να διαχειριστεί ένα γκολ που δέχθηκε η ΕΠΣ Ξάνθης από τα αποδυτήρια.

10′ Προσπαθεί να συνέλθει από το γκολ η Ξάνθη και έβγαλε μια πρώτη προσπάθεια με Πιστικό, ωστόσο για την ώρα η Μακεδονία δείχνει να κερδίζει τον χώρο του κέντρου και άρα την κατοχή.

14′ Γκολ για την ΕΠΣ Μακεδονίας. Σκόρερ ένας Ξανθιώτης, ο Παναγιώτης Θεοδοσιάδης. Δεν είναι αυτογκόλ αλλά ο παίκτης που είπαμε πριν ότι μετέχει στη σύνθεση της ομάδας της Θεσσαλονίκης, καθώς ανήκει στον ΠΑΟΚ. Με μακρινό σουτ κάνει το ΕΠΣ Μακεδονίας – ΕΠΣ Ξάνθης 2-0.

20′ Σοκαρισμένη και ανημπορη να αντιδράσει η ΕΠΣ Ξάνθης, καλείται να ανταποκριθεί σε μια πολύ αρνητιική κατάσταση που έει δημιουργηθεί πριν τα μισά του πρώτου ημιχρόνου.

25′ Πιο κοντά στο 3-0 μέχρι στιγμης η ΕΠΣ Μακεδονίας που έχασε ευκαιρία με σουτ του Βασιλειάδη που απέκρουσε ο Γούλας παρά στο 2-1 η ΕΠΣ Ξάνθης που δεν μπορεί να αναπτυχθεί και ήδη έχει σηκώσει παίκτες ο Κουτρουλός.

28′ Αλλαγές για την ΕΠΣ Ξάνθης, δύο μαζεμένες. Ντελή Χασάν μέσα, Γουναρίδης έξω, Νικολόπουλος μέσα, Μαντζαρίδης έξω με εμφανή στόχο να αλλάξει η ανάπτυξη της ομάδας.

32′ Ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Πιστικό που προσπάθησε(;) να σκοράρει απευθείας με κόρνερ, η μπάλα έγλειψε ουσιαστικά το δοκάρι αλλά πέρασε έξω από αυτό.

35′ Καθυστερήσεις στο πρώτο ημίχρονο του τελικού

35+1′  Τέλος πρώτου μέρους στον τελικό του Πανθεσσαλικού Σταδίου του Βόλου. Αποτέλεσμα πρώτου ημιχρόνου: ΕΠΣ Μακεδονίας – ΕΠΣ Ξάνθης 2-0

Ωρα 16:39 Αρκετά δύσκολα τα πράγματα για την ΕΠΣ Ξάνθης, καθώς στην πρώτη ευκαιρία που είχε η Μακεδονία σκόραρε και πλέον με το σκορ 2-0 τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Ωρα 16:44 Αλλωστε η Ξάνθη είναι ομάδα που διακρίνεται για το πλάνο και την άμυνα. Γκολ μπορεί να βγάλει, αλλά είναι δύσκολο να υπάρξει ανάπτυξη παιχνιδιού απέναντι στην σκληροτράχηλη Μακεδονία.

Ωρα 16:48 Σε κάθε περίπτωση μετά και τις δυο αλλαγές που έκανε ο Κουτρουλός όλα δείχνουν ότι θα ρισκάρει με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό για τα μετόπισθεν.

Ωρα 16:52 Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ΕΠΣ Μακεδονίας το σημαντικό ήταν ότι είχαμε και εκλογές και έχει μεγάλη αξία αυτός ο τελικός και από αυτό το επίπεδο.

Ωρα 16:54 Επιστρέφουν οι δυο ομάδες και οι διαιτητές, πάμε στο δεύτερο 35λεπτο

36′ Εναρξη δευτερου ημιχρονου

40′ Καπως πιο δυνατά έχει μπει η Ξάνθη στο δεύτερο ημίχρονο αλλά χωρίς οργανωμένη τελική, πέρα από κάτι στατικές φάσεις

47′ Γκοοοοοοοοοολ για την ΕΠΣ Ξάνθης. Με απευθείας εκτέλεση κόρνερ παρακαλώ! Δεν τα κατάφερε νωρίτερα ο Πιστικός, τα καταφέρνει ο Βαρσάμης κ μειώνει το σκορ. ΕΠΣ Μακεδονίας – ΕΠΣ Ξάνθης 2-1

52′ Γκολ για την ΕΠΣ Μακεδονίας. Ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων για τους Θεσσαλονικείς. Σκόρερ ο Γεωργιάδης με κεφαλιά. ΕΠΣ Μακεδονιας – ΕΠΣ Ξάνθης 3-1

54′ Ενα τέταρτο πλέον πριν το τέλος, στενεύουν υπερβολικά τα περιθώρια για την ΕΠΣ Ξάνθης να υπερασπιστεί τον τίτλο της

56′ Εχει κάνει άλλες δυο αλλαγές ο Κουτσουλός, Τυριάκης μέσα και Μπογιατζόπουλος έξω, ενώ πριν λίγο πέρασε μέσα και ο Πουλόπουλος στην θέση του αρχηγού Βασίλη Πιστικού.

60′ Δεκα λεπτά πριν το τέλος, πλέον έχουμε κάτι σαν λευκή πετσέτα από την ΕΠΣ Ξάνθης, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι

65′ Ακόμη πέντε λεπτά, ετοιμάζεται να βάλει και άλλους παίκτες ο Κουτρουλός, καθώς επιτρέπονται επιπλέον αλλαγές, για να υοπάρξει συμμετοχή.

68′ Τρεις ακόμα αλλαγές για την Ξάνθη, συνολο επτά. Μέχρι και τέρμα αλλάζει. Μέσα οι Παπαθεοδώρου, Δεμένικος και Σαϊλάκης, έξω οι Τσολάρι, Χαλκίδης και Γούλας

70′ Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

70+4′ Τέλος του αγώνα. Η ΕΠΣ Μακεδονίας πρωταθλήτρια για την σεζόν 2018-2019. Διαδέχεται στην κορυφή την ΕΠΣ Ξάνθης που κατέκτησε τον τίτλο πέρυσι. Τελικό αποτέλεσμα στο Πανθεσσαλικό: ΕΠΣ Μακεδονίας – ΕΠΣ Ξάνθης 3-1