Photos + Video: Η βράβευση Δήμου Μιχαλεντζάκη και Γιώργου Τυλιγαδά στην Αθήνα, παρουσία (και) του Δημήτρη Καρυπίδη

Παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή (εκπροσώπησε την κυβέρνηση), του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, βουλευτών και εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, του προέδρου της ΕΘΝΟΑ, Ισίδωρου Κούβελου, της πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννας Βαρδινογιάννη, της πρέσβειρας Αθλητισμού και Ευ Αγωνίζεσθαι  Κατερίνας Παναγοπούλου, του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού, της προέδρου του Συλλόγου ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλας Κοζομπόλη, δημάρχων, πρέσβεων και εκπροσώπων ομοσπονδιών, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η βράβευση των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και προπονητών για το 2015 από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Επιτροπή Ανθρώπων με Αναπηρία.

Ανάμεσα σε αυτούς που τιμήθηκαν για το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε ήταν και ο Εβρίτης πρωταθλητής Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης (θυμίζουμε ότι είναι υποψήφιος και για αθλητής της χρονιάς στην Θράκη στα ThrakiSportS Awards 2015), καθώς και ο προπονητής του Γιώργος Τυλιγαδάς. Στους παρεβρισκόμενους και ο έτερος Αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής και συνυποψήφιός του στα ThrakiSportS Awards 2015, ο Δημήτρης Καρυπίδης, με την διοικητική του ιδιότητα στον σύλλογο που ανήκουν και οι δύο, πέραν του ΟΦΘΑ, τον Ηρόδικο Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα όσα κατάφερε να πετύχει σε διεθνές επίπεδο ο ελληνικός Παραολυμπιακός Αθλητισμός, ενώ ο «χρυσός» παραολυμπιονίκης του Λονδίνου Γρηγόρης Πολυχρονίδης, εκπροσωπώντας τους αθλητές, είπε: «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας. Όλοι οι αθλητές προσπαθούμε με καθημερινό αγώνα, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να εξασφαλίσουμε την πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ώστε εκεί να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Τη μεγαλύτερη δυνατή διάκριση».

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής:
ΣΤΙΒΟΣ: Μανώλης Στεφανουδάκης, Σε Τζον Φερνάντες, Δήμητρα Κοροκίδα, Ευάγγελος Καναβός, Δημήτρης Σενικίδης, Γεώργιος Κωστάκης, Ανθή Λιάγκου, Δημήτριος Ζησίδης, Μιχάλης Σείτης, Ιωάννης Σεβδικάλης.
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Αντώνης Τσαπατάκης, Ιωάννης Κωστάκης, Χρήστος Ταμπαξής, Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης,
ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ: Δημήτριος Μπακοχρήστος, Παύλος Μάμαλος, Πασχάλης Κουλούμογλου, Κωνσταντίνος Δήμου, Νικόλαος Γκουντάνης, Αναστάσιος Μπάος,
ΜΠΟΤΣΙΑ: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλαος Πανανός, Άννα Ντέντα, Παναγιώτης Σουλάνης.
ΤΕΝΙΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης, Επαμεινώνδας Σταμάτης
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ: Αδαμαντία Χαλκιαδάκη, Αργυρώ Μηλάκη
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: Θεοδώρα Μούτσιου, Παναγιώτης Γιαννούκαρης, Νικόλαος Καϊδαντζής
ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ: Γεράσιμος Πυλαρινός, Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Βασίλειος Ντούνης.

Οι προπονητές και οι προπονήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι εξής: Γιώργος Βαρβεράκης, Πέτρος Λιάτσος, Αθηνά Χατζηστύλη, Δημήτριος Τσιφτσόγλου, Λάζαρος Στεφανίδης, Νικόλαος Βαΐου, Σταύρος Στραγάλης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Νεκτάριος Γιαλλουράκης (στίβος), Ιωάννης Νάτσιος, Παναγιώτης Παϊπέτης, Αρχοντία Καζάκη, Γεώργιος Τυλιγαδάς (κολύμβηση), Χρήστος Τριφύλλης, Δημήτριος Ιωαννίδης (άρση βαρών σε πάγκο), Γιώργος Τζίμας (μπότσια), Κατερίνα Πατρώνη, Ανδρέας Κεραμιδάς (director μπότσια), Γιώργος Κόντος (τένις με αμαξίδιο), Αθηνά Σιδεράκη (ποδηλασία), Νικόλαος Βουδούρης (σκοποβολή) και Δημήτρης Κάζαγλης (ξιφασκία με αμαξίδιο).

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στον Σταύρο Τζουλάκη, Δήμαρχο Νέας Σμύρνης, τον Ειδικό Γραμματέα & Έφορο Αθλημάτων INAS-FID, Αναστάσιος Λαγόπουλος αλλά και τον Ρωμαίο Ρουμελιώτη που πρώτευσε στους 6ους Παγκόσμιους Στρατιωτικούς Αγώνες στο άθλημα της τοξοβολίας. Ακόμη, για την προσφορά τους στο ελληνικό παραολυμπιακό κίνημα τιμήθηκαν οι δημοσιογράφοι Ντέσσυ Κουβελογιάννη (ΑΡΤ ΤV), Νίκος Μαχαίρας (εφημερίδα GOAL) και Παναγιώτης Αλεξανδράκης (Alpha989 & Alpha 96,5). Τέλος τιμήθηκαν οι χορηγοί-υποστηρικτές της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ (ΟΠΑΠ ΑΕ, Nova Sports, Allianz Hellas, Ολυμπία Οδός, Όμιλος Υγεία, Διεθνής Αερολιμένας Ελ. Βενιζέλος, Οφθαλμολογικό Κέντρο Ophthalmica).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΥΛΙΓΑΔΑ