Ψηφίστε τους καλύτερους θρακιώτες αθλητές της χρονιάς και κερδίστε πλούσια δώρα!!!

Το 2015 βαδίζει σιγά – σιγά προς το τέλος του! Παραδοσιακά ο μήνας Δεκέμβριος είναι μήνας εορτών, αναμνήσεων αλλά και ανάδειξης των κορυφαίων της χρονιάς. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, τοThrakiSportS για ακόμα μια φορά βάζει στο παιχνίδι τους αναγνώστες του, για να εκλέξουμε όλοι μαζί τους κορυφαίους της χρονιάς που θα αποτελέσει ιστορία σε μερικές ημέρες.

Ακολουθώντας την λογική αντίστοιχων ψηφοφοριών που διεξάγονται σε πανελλήνιο ή και διεθνές επίπεδο, το ThrakiSportS, ως το κορυφαίο αθλητικό μέσο ενημέρωσης της Θράκης, αποφάσισε και φέτος να αναδείξει τον κορυφαίο θρακιώτη αθλητή, την κορυφαία θρακιώτισσα αθλήτρια, τον κορυφαίο θρακιώτη προπονητή, τον κορυφαίο θρακιώτη διαιτητή και την κορυφαία θρακιώτικη ομάδα!

Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται η ψηφοφορία αυτή, που πλέον έχει γίνει θεσμός για τον αθλητισμό της Θράκης και αναδεικνύει τους κορυφαίους των κορυφαίων στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, η  συντακτική ομάδα του ThrakiSportS, μετά αρκετές ημέρες διεργασιών και προτάσεων, κατέληξε σε έναν (ενδεικτικό) αριθμό υποψηφίων ανά κατηγορία.

Ως θρακιώτικες ομάδες χαρακτηρίζουμε όσες φυσικά έχουν έδρα στην Θράκη. Ως θρακιώτες αθλητές και αθλήτριες όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε μέσα στην διάρκεια της χρονιάς αγωνίστηκαν σε θρακιώτικες ομάδες. Αντιστοίχως, ως θρακιώτες προπονητές θεωρούμε όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε υπηρέτησαν ομάδες της Θράκης. Και ως θρακιώτες διαιτητές όσους είτε κατάγονται από την Θράκη είτε ανήκουν σε σύνδεσμο της Θράκης.

Υπενθυμίζουμε ότι αναζητούμε τον καλύτερο ανά κατηγορία, με βάση τις επιδόσεις και την απόδοσή του μέσα στο 2015. Δεν ενδιαφέρει δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση το βάρος του ονόματος που κάποιος ενδεχομένως κουβαλά ή πιθανές μεγάλες παλιότερες επιτυχίες και διακρίσεις.

Οι προτάσεις που κάνει το ThrakiSportS για τους κορυφαίους της χρονιάς, ανά κατηγορία, είναι ενδεικτικές και βασίζονται σε προτάσεις των συνεργατών του. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα να προτείνει και φυσικά να ψηφίσει οποιοδήποτε πρόσωπο της αρεσκείας του. Επειδή άνθρωποι είμαστε και εμείς, εννοείται ότι θα σπεύσουμε αμέσως να συμπληρώσουμε τις (ενδεικτικές, επαναλαμβάνουμε) λίστες, σε περίπτωση που διαπιστώσουμε μέσα από τις απαντήσεις σας ότι έχουμε ξεχάσει κάποιον που όφειλε να είναι στους προτεινόμενους για βράβευση. Η λίστα, άλλωστε, θα ανανεώνεται καθημερινά, ανάλογα και με την εξέλιξη της ψηφοφορίας αλλά και τα νέα επιτεύγματα που θα προτίθενται σε αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, διαιτητές και ομάδες.

Όλοι οι αναγνώστες που θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, συμμετέχουν σε κλήρωση για πλούσια δώρα. Συγκεκριμένα, ένας αναγνώστης θα κερδίσει διαμονή για αυτόν και την οικογένειά του στο θρακιώτικης ιδιοκτησίας πολυτελές ξενοδοχείο “Pilion Terra” που βρίσκεται στην πανέμορφη Πορταριά. Το δώρο θα μπορεί να εξαργυρωθεί για ένα τριήμερο οποιαδήποτε στιγμή εντός του 2016, κατόπιν συνεννόησης με την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου. Επίσης, δύο αναγνώστες θα κερδίσουν το νέο «Football Manager 2016» και άλλοι δύο από ένα σετ της τελευταίας έκδοσης του «Subbuteo Champions League». Τέλος, δέκα ακόμα τυχεροί θα κερδίσουν από ένα άλμπουμ της Panini για το πρωτάθλημα Super League 2015-2016 με όλα τα αυτοκόλλητα, για να το συμπληρώσουν.  

Κάθε αναγνώστης του ThrakiSportS έχει δικαίωμα ψήφου (και κατά συνέπεια, συμμετοχής στην κλήρωση για τα δώρα που προαναφέρθηκαν), αρκεί να είναι μέλος του γκρουπ του ThrakiSportS στο facebook. Για να γίνει κάποιος μέλος, οφείλει να κάνει like στην σελίδα του ThrakiSportS στο facebook. Ο πιο εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να πατήσει το εικονίδιο που υπάρχει στο δεξί μέρος της οθόνης στην κεντρική σελίδα του ThrakiSportS. Επίσης, οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό πρέπει να κάνουν share την συγκεκριμένη ανάρτηση στον τοίχο τους στο facebook, ώστε να ενημερωθεί και να ψηφίσει το δυνατόν περισσότερος κόσμος και να έχουμε όσο το δυνατόν πιο μεγάλη συμμετοχή, πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα και πιο έγκυρα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, δεσμευόμαστε ότι η ψήφος παραμένει… μυστική, όπως ακριβώς συνέβη και τις προηγούμενες χρονιές, δηλαδή κανείς δεν πρόκειται να μάθει τι ψήφισε ο καθένας από όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία-διαγωνισμό.

Ο τρόπος ψηφοφορίας είναι ο εξής:

Αρχικά, αντιγράφετε την παρακάτω αίτηση, συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας και τις απαντήσεις σας σε κάθε μία από τις πέντε ερωτήσεις για καλύτερο αθλητή, καλύτερη αθλήτρια, καλύτερο προπονητή, καλύτερο διαιτητή και καλύτερη ομάδα της Θράκης για το 2015. Διευκρινίζουμε ότι αν δεν έχετε γνώμη για κάποια από τις κατηγορίες, μπορείτε να αφήσετε κενή την απάντησή σας, δεν είναι δηλαδή απαραίτητο να απαντήσετε σε όλα τα ερωτήματα. Δεκτές θα γίνουν συμμετοχές ακόμα και αν απαντούν μόνο σε ένα από τα ερωτήματα.

Ακολούθως, το κείμενο αυτό  με τις συμπληρωμένες δικές σας απαντήσεις και φυσικά τα στοιχεία σας το στέλνετε με μήνυμα μέσω του facebook στο γκρουπ της σελίδας του ThrakiSportS, όπου θα πρέπει πιο πριν να έχετε κάνει like. Επίσης, θα θέλαμε να κοινοποιήσετε στον τοίχο σας στο facebook τον διαγωνισμό (να κάνετε δηλαδή share στην συγκεκριμένη ανάρτηση). Μόνο με τον τρόπο αυτό γίνονται δεκτές οι συμμετοχές σας, προστίθενται οι επιλογές σας στην ψηφοφορία που διενεργείται και λαμβάνετε μέρος στην κλήρωση για τα δώρα. Δεν ισχύουν άλλοι τρόπο (πχ αποστολή emails  κλπ).

Διευκρινίζεται επίσης ότι κάθε αναγνώστης που έχει κάνει like στην σελίδα του ThrakiSportS και share την συγκεκριμένη ανάρτηση, έχει δικαίωμα να στείλει μόνο ΕΝΑ μήνυμα – ψηφοδέλτιο με τις απαντήσεις του. Σε περίπτωση που από τον ίδιο λογαριασμό του facebook παραληφθούν περισσότερα μηνύματα, τότε θα καταγράφονται στην ψηφοφορία οι απαντήσεις στο πρώτο από αυτά και μόνο, ωστόσο δεν θα συμμετάσχει ο συγκεκριμένος αναγνώστης στην κλήρωση για τα δώρα που δίνει το ThrakiSportS σε όσους συμμετέχουν στον διαγωνισμό – και τα οποία θα ανακοινωθούντις επόμενες μέρες.

Ακολουθεί η αίτηση συμμετοχής στην ψηφοφορία, την οποία οφείλετε να αντιγράψετε, να απαντήσετε και να αποστείλετε:

 

Η ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 2015 ΣΤΑ ΣΠΟΡ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ______________________________________________

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΤΗΛΕΦΩΝΟ):___________________________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015: _________________

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015:  _________________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015: ____________

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015: ________________

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015:_____________________

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2015 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Ο νεαρός αλεξανδρουπολίτης αθλητής αγωνίστηκε όλη τη σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ, με τον οποίο κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μετέχει σταθερά στις μικρές Εθνικές Ομάδες, ενώ μετά τον τραυματισμό του Αλέξη Αλβανού, κλήθηκε επάξια να καλύψει το κενό του  στο αρχικό σχήμα των νταμπλούχων Ελλάδος.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΒΟΥΡΑΣ (ΠΑΛΗ): Κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο  στην Ολυμπιάδα Σωμάτων Ασφαλείας World Police and Fire Games 2015, στην κατηγορία των 86 κιλών του αγωνίσματος της  πάλης υποταγής. Η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στο Φερφαξ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ και ο Εβρίτης αστυνομικός-αθλητής (κατάγεται απο το νησί της Σαμοθράκης), ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, δηλώνοντας: “Ας μείνει σαν ένα μικρό παράδειγμα τούτες εδώ τις δύσκολες μέρες ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να προσπεράσουμε και να καταφέρουμε τα πάντα. Η ζωή είναι μια πάλη κι εμείς την έχουμε μέσα μας”.

ΜΑΤΘΑΙΟΣ – ΜΑΝΘΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ (ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ): Ενα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής αγωνιστικής αναρρίχησης, σημείωσε στην διάρκεια της χρονιάς και την πρώτη του διεθνή διάκριση.Ο Ξανθιώτης πρωταθλητής του ΕΟΣ Ξάνθης κατέλαβε στην 69η θέση ανάμεσα σε 100 και πλέον αθλητές που μετείχαν στο Παγκόσμιο Νέων στην κατηγορία Α’ Boulder, που φιλοξενήθηκε στην ιταλική πόλη Άρκο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΡΑΣ (ΒΟΛΕΪ): Το 2015 θα του μείνει αξέχαστο, αρχικά γιατί κατάφερε να… «εκλέξει» την αδερφή του Νατάσσα βουλευτίνα Έβρο με τον ΣΥΡΙΖΑ και στην συνέχεια ο ίδιος πέτυχε να στεφθεί αρχικά κυπελλούχος και στην συνέχεια πρωταθλητής Ελλάδος, μετά από συγκλονιστικούς τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό. Ως ο βασικός λίμπερο της κορυφαίας ομάδας της χώρας, ο ορεστιαδίτης πρωταθλητής δεν άργησε να κληθεί και στην Εθνική Ανδρών, ολοκληρώνοντας με αυτήν την κλήση μια ονειρική χρονιά για τον ίδιο και την οικογένειά του.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ (ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ): Αθλητής του Ναυταθλητικού Ομίλου Αλεξανδρούπολης (ΝΟΑ) με καταγωγή από την Κομοτηνή. Κατέκτησε τον Σεπτέμβριο το χρυσό μετάλλιο στην γενική κατάταξη της Ρεγκάτα του Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου, ανεβάζοντας ψηλά στον ιστό την ελληνική σημαία. Ο νεαρός θρακιώτης ιστιοπλόος σημείωσε επίσης αρκετές επιτυχίες σε εγχώριους και διεθνείς αγώνες κατά την διάρκεια της χρονιάς, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο  στην 7η Ρεγκάτα που διοργάνωσε το καλοκαίρι ο ΝΟΑ στο Θρακικό Πέλαγος.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΑΒΕΤΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 110 μέτρα με εμπόδια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Λυκείων που φιλοξενήθηκε στην Πάτρα, εκπροσωπώντας επάξια το σχολείο του, το ΓΕΛ Αβδήρων. Στην συνέχεια ο αθλητής του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης διέπρεψε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, όπου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο χάνοντας το χρυσό για μόλις δύο εκατοστά του δευτερολέπτου. Συμμετέχει στις μικρές Εθνικές Ομάδες και θεωρείται ο διάδοχος του Κώστα Δουβαλίδη στο αγώνισμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνες με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης ΑμεΑ, κατακτώντας σε διεθνές μίτινγκ στο Βερολίνο δύο χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια  σε ισάριθμα αγωνίσματα της κατηγορίας S1. Τόσο εκεί όσο και αργότερα, στο μίτινγκ της Γλασκώβης, ο αθλητής του ΟΦΘΑ και του Ηρόδικου Κομοτηνής έκανε 4 νέα ατομικά ρεκόρ (50-100 ελεύθερο και 50-100 ύπτιο στην κατηγορία S1). Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ κατέλαβε μία τέταρτη και  μία πέμπτη θέση, φτάνοντας μια ανάσα από το βάθρο. Το φθινόπωρο τιμήθηκε από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για τις αγωνιστικές του διακρίσεις, κυρίως όμως για το παράδειγμα που δίνει στους νέους με την θέλησή του για άθληση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Εβρίτης κολυμβητής έχει εξασφαλίσει τα όρια πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΡΑΝΤΖΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ):  Όχι απλά εξασφάλισε την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, που φιλοξενήθηκε τον Αύγουστο στο Καζάν της Ρωσίας, αλλά εκεί συμμετείχε στην Εθνική Ομάδα Σκυταλοδρομίας 4χ100 μέτρα ελεύθερο, που κατέρριψε ένα ιστορικό πανελλήνιο ρεκόρ. Συμμετείχε και είχε διακρίσεις σε πολλά διεθνή μίτινγκ. Από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, όπου αγωνίστηκε με το σκουφάκι του Ολυμπιακού, έφυγε έχοντας κατακτήσει έξι μετάλλια!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ (ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ): Αναδείχθηκε πανελληνιονίκης παίδων στο σύνθετο ατομικό της ενόργανης γυμναστικής, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο πιο δύσκολο αγώνισμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής Παίδων Κορασίδων, που φιλοξενήθηκε στο Λαύριο. Παράλληλα, με αποστολές του ΟΕΓΑ, ο νεαρός Αλεξανδρουπολίτης αθλητής συμμετείχε σε αρκετές διεθνείς συναντήσεις από τις οποίες πάντα επέστρεφε με διακρίσεις, μετάλλια και κύπελλα. Θεωρείται ο κορυφαίος γυμναστής της ηλικίας του στην χώρα και μεγάλη ελπίδα για το μέλλον…

ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Τρία χρόνια πριν ήταν τρίτος τερματοφύλακας στην Ξάνθη. Στην διάρκεια της σεζόν 2012-2013 καθιερώθηκε ως βασικός, κάτω από τα δοκάρια της Skoda. Πήρε μεταγραφή για την Ζενίτ, πέρυσι έγινε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ρωσικής ομάδας, με την οποία μέσα στο 2015 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρωσίας. Παράλληλα, η Ζενίτ με τον Γιούρι στα γκολπόστ είναι η μόνη ομάδα με πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Διεθνής πλέον και με την Εθνική Ρωσίας, έρχεται με κάθε ευκαιρία στην Ξάνθη, αφού εκεί μένουν μόνιμα η (ξανθιώτισσα) σύζυγός του και η μόλις δύο ετών κόρη τους.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ (ΣΤΙΒΟΣ):  Κορυφαίος στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, ο αλεξανδρουπολίτης πρωταθλητής κατέκτησε για την ομάδα του Εθνικού το χρυσό μετάλλιο τόσο στα δέκα χιλιόμετρα ανωμάλου δρόμου όσο και στα πέντε χιλιόμετρα στο ΟΑΚΑ, βοηθώντας τα μέγιστα να ανέβει ο Εθνικός στην πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ και να αναδειχθεί πρώτος μεταξύ όλων των συλλόγων της Θράκης. Φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο εκπροσωπώντας  για ακόμα μια φορά την Εθνική Ομάδα στο Μπρούνο Τζάουλι στην Κρήτη, μετέχοντας στην κούρσα που έμεινε στην ιστορία για το λάθος των διοργανωτών να βάλουν τους αθλητές να τρέξουν μια στροφή παραπάνω και να τερματίσουν στα 5.400 μέτρα! Την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου κέρδισε και στον 2ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο, που φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ (ΣΤΙΒΟΣ): Μετά την περιπέτεια του με την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ντόπινγκ από την οποία βγήκε με απόφαση της IAAF καθαρός και αμόλυντος, πραγματοποίησε το καλοκαίρι δυναμική επιστροφή. Τον Ιούλιο αναδείχθηκε πανελληνιονίκης στο ύψος, χαρίζοντας στην Ολυμπιάδα Κομοτηνής το μόνο της χρυσό μετάλλιο. Εξασφάλισε συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στο Πεκίνο και εκεί, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο προκριματικό, πήδηξε 2.31μ και προκρίθηκε στον τελικό, όπου κατέλαβε την 14η θέση. Παράλληλα, με αυτό το όριο εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι ο μόνος Θρακιώτης που συμμετέχει στην μέχρι στιγμής λίστα των 50 αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στην μεγάλη διοργάνωση της Βραζιλίας.

ΔΗΜΟΣ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ):  Ταξίδεψε με δικά του έξοδα μαζί με την αποστολή της υπόλοιπης  Εθνικής Ομάδας ΑμεΑ στο Βερολίνο και εκεί διέπρεψε, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα πεταλούδα και μάλιστα στη μεικτή αγωνιστική κατηγορία S8 έως S11.  Ο 17χρονος κολυμβητής από τις Φέρες, αθλητής του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου Κομοτηνής, πήρε το ρεκόρ από τον Ιταλό Φεντερίκο Μορλάτσι, ο οποίος το διατηρούσε εδώ και τέσσερα χρόνια, από τις 29 Απριλίου 2011. Παράλληλα, άγγιξε το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, που φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι στην Γλασκώβη της Σκωτίας. Επίσης, κατάφερε με 6 πανελλήνια ρεκόρ στα 4 αγωνίσματά του να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 100 πεταλούδα και να αναρριχηθεί ψηλά στις παγκόσμιες λίστες, στο “British Para Swimming International Meet 2015″. Έχει εξασφαλίσει τα όρια συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, θέλοντας να δώσει το παρών σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση, μιας και αποτελεί την μεγάλη ελπίδα από την Θράκη, ώστε να συνεχίσει την παράδοση που δημιούργησε ο Άλεξ Ταξιλδάρης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΟΥΡΙΤΣ (ΒΟΛΕΪ): Για πολλούς το μεγαλύτερο όνομα του ελληνικού βόλεϊ. Ορεστιαδίτης όπως δηλώνει ο ίδιος, στην αρχή της σεζόν επέστρεψε από την κορεάτικη Kepco στην Τρεντίνο, με την οποία στέφθηκε για ακόμα μια φορά πρωταθλητής Ιταλίας. Παράλληλα, ως αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, ηγήθηκε της προσπάθειας στην επιστροφή της μετά από μια δεκαετία στο World League. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πορείας της Ρόμα στο Καμπιονάτο, όπου εξασφάλισε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, που ωστόσο απογοήτευσε με τις εμφανίσεις της στα προκριματικά του Euro 2016 και το αποκλεισμό της από την τελική φάση της Γαλλίας. Ωστόσο στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι με την Τουρκία φόρεσε για 80η φορά την φανέλα με το εθνόσημο και μπήκε στο κλειστό κλαμπ των 10 κορυφαίων σε συμμετοχές Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην Εθνική Ομάδα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2015 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΜΑΓΔΑ ΚΕΠΕΣΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Μαθήτρια με άριστες επιδόσεις στο σχολείο αλλά και αθλήτρια πολυτάλαντη, με εξίσου επιτυχημένο παρελθόν σε στίβο και βόλεϊ, είδε στην διάρκεια της περσινής σεζόν να εκτοξεύονται οι μετοχές της ως αθλήτρια του χάντμπολ, αγωνιζόμενη στην θέση της τερματοφύλακα. Στην διάρκεια του 2015 η Αλεξανδρουπολίτισσα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδος με την ομάδα της Νέας Ιωνίας και αγωνίστηκε μαζί της στην Ευρώπη. Παράλληλα, ψηφίστηκε ως η κορυφαία τερματοφύλακας της Α1 Κατηγορίας και μέλος στην καλύτερη επτάδα του πρωταθλήματος. Παρόλο που τυγχάνει ακόμα νεάνιδα, έχει συμμετοχές και με την Εθνική Γυναικών. Ενα γκολ που πέτυχε με την φανέλα της Εθνικής από το ένα τέρμα στο άλλο, έγινε viral στο ίντερνετ και σχολιάστηκε από τα μεγαλύτερα αθλητικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ (ΣΤΙΒΟΣ): Χρονιά γεμάτη διακρίσεις αυτή που φεύγει για την ξανθιώτισσα πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας. Με την επίδοση της χρονιάς, προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος, όπου και και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.  Στη συνέχεια κέρδισε στο μίτινγκ ρίψεων στα Σπανίδεια, ενώ ακολούθησε και η συμμετοχή της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, όπου επίσης ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

ΒΙΚΥ ΠΕΡΙΒΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ίσως η κορυφαία γυναίκα ποδοσφαιριστής που έχει αναδείξει το θρακιώτικο ποδόσφαιρο, πλέον και προπονήτρια της Ροδόπης ’87 (θα μπορούσε εξίσου εύκολα να ενταχθεί και σε αυτήν την κατηγορία). Κατάφερε σχετικά εύκολα να την οδηγήσει την ομάδα της Κομοτηνής στην παραμονή της στην Β’ Εθνική Κατηγορία και την τρέχουσα σεζόν να διεκδικεί με αξιώσεις ακόμα και την (επ)άνοδό της, έπειτα από πολλά χρόνια, στην Α’ Εθνική. Μπορεί τα χρόνια να περνούν, όμως παραμένει ξεχωριστό το στυλ της και ειδικά οι εκτελέσεις φάουλ της παίκτριας-προπονήτριας της Ροδόπης ’87 θεωρούνται σαν… πέναλτι.

ΕΛΕΝΗ ΠΡΟΚΟΠΙΔΟΥ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Μετά τον σοβαρό τραυματισμό της, επέστρεψε δριμύτερη με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Η Ξανθιώτισσα αποτελεί σταθερά την πρώτη σκόρερ της  ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης σε εγχώριους αγώνες και διεθνείς διοργανώσεις. Αν και εμφανώς επηρεασμένη από την πολύμηνη απουσία της λόγω τραυματισμού, η ποιότητά της ήταν τέτοια που για ακόμα μια φορά οι προπονητές της Α1 Γυναικών την ανέδειξαν στην κορυφαία επτάδα του πρωταθλήματος, ψηφίζοντάς την ως την καλύτερη αριστερής εξτρέμ όλης της Α1 Γυναικών.

ΣΕΜΙΧΑ ΡΙΖΑΟΓΛΟΥ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Μετά από μια διακοπή, επέστρεψε στην διάρκεια της χρονιάς στον υψηλό πρωταθλητισμό αγωνιζόμενη μάλιστα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ της Γλασκώβης. Εκεί η καταγόμενη από τα Άβδηρα κολυμβήτρια, που επέστρεψε πλέον για μόνιμη εγκατάσταση στην Θράκη (τα προηγούμενα χρόνια ζούσε με την οικογένειά της στον Άγιο Στέφανο στην Αθήνα), κατάφερε να προκριθεί σε έναν τελικό και να θέσει υποψηφιότητα για να εξασφαλίσει το προσεχές διάστημα την συμμετοχή της σε μία ακόμα διοργάνωση Παραολυμπιακών Αγώνων, αυτήν που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ρίο.

ΕΛΕΝΗ ΣΑΛΙΝΟΥΔΗ (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ):  Ξεκίνησε την σεζόν ιδανικά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +73 κιλών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Ως πρωταθλήτρια Ελλάδος, η 21 ετών Ορεστιαδίτισσα εκπροσώπησε τα εθνικά χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών που φιλοξενήθηκε στο Τσελιαμπινσκ της Ρωσίας, όπου κατέκτησε την 17η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία της. Φοιτήτρια πλέον στις Σέρρες, εσχάτως ανακάλυψε και το άθλημα του βόλεϊ, στο οποίο ήδη έχει τις πρώτες της διακρίσεις με την φανέλα του Ερμή Δράμας!

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2015 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Κατάφερε να εμπνεύσει τον σεβασμό σε άπαντες στην Ξάνθη και με την πειθαρχία που επέβαλε στην ομάδα, να την φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της. Γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου της Σαχτάρ Ντόνετσκ, πέτυχε να ξεφύγει από την σκιά του πατέρα του χάρη στην πορεία του με την ομάδα της Θράκης. Το καλοκαίρι φημολογήθηκε για πολλούς άλλους συλλόγους, έμεινε όμως στην ομάδα. Ωστόσο η μέτρια πορεία στο πρώτο μισό της σεζόν 2015-2016 του χρεώνεται στα αρνητικά της σε κάθε περίπτωση επιτυχημένης παρουσίας του στον πάγκο της Skoda.

ΣΑΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται για τρίτη σεζόν στο τιμόνι αυτής της «χρονιάς ειδικού σκοπού», όπως ο ίδιος την έχει χαρακτηρίσει. Κατάφερε με σχετικά μικρό μπάτζετ να δημιουργήσει και πάλι ένα αξιόμαχο σύνολο που πρωταγωνιστεί και τη νέα σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ήταν ο άνθρωπος που αναδείχθηκε από τους αναγνώστες και την συντακτική ομάδα τουThrakiSportS με συντριπτική πλειοψηφία κορυφαίος θρακιώτης προπονητής σε όλα τα σπορ τόσο για το 2013 όσο και για το 2014.

ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Παρά τις σταθερές δυσκολίες που υπάρχουν με την αδειοδότηση του Πανιωνίου, ο καταγόμενος από την Αλεξανδρούπολη τεχνικός κατάφερε για ακόμα μια φορά να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Super League. Την προηγούμενη σεζόν κατάφερε να καθοδηγήσει την ομάδα στην εύκολη σωτηρία και στη νέα να πρωταγωνιστεί και ο ίδιος να βλέπει το όνομά του να φιγουράρει για ακόμα μεγαλύτερους συλλόγους, όταν αποφασίσει για το νέο μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟΑΚΗΣ (ΜΠΑΣΚΕΤ): Μέχρι και δυο χρόνια πριν οι πάντες ήξεραν αυτόν τον (εκ Διδυμοτείχου ορμώμενο) φοιτητή Φιλολογίας στην Κομοτηνή ως έναν φιλόδοξο αθλητικό συντάκτη, με τρέλα για το μπάσκετ. Μετά ήρθε η πρόταση να αναλάβει βοηθός προπονητή στην ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής. Έναν χρόνο μετά ανέλαβε πρώτος προπονητής και στην πρώτη του σεζόν ως τέτοιος, κατάφερε «κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες», όπως ο ίδιος είπε, να αναδείξει την ΑΕ Κομοτηνής πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και να την ανεβάσει στην Γ’ Εθνική Κατηγορία, μόλις για δεύτερη φορά στην πολύχρονη ιστορία της. Έχοντας πλέον πάρει το πτυχίο του, κλήθηκε το καλοκαίρι να υπηρετήσει τη… «μαμά πατρίδα» και κάπως έτσι, άφησε την θέση του προπονητή της ΑΕΚ. Παραμένει όμως στην ομάδα ως βοηθός, αρχικά του Φώτη Ζάντζα και πλέον του Θέμη Κουκοβίνου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΥΛΙΓΑΔΑΣ (ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ): Έχοντας αναδείξει πρωταθλητή Ελλάδος τον γιο του Αργύρη, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται με το σκουφάκι του ΟΦΘΑ, είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις επιτυχίες του Δήμου Μιχαλεντζάκη και του Δημήτρη Καρυπίδη, που ως στελέχη της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης ΑμεΑ κατέκτησαν μετάλλια και καλά πλασαρίσματα σε διεθνείς διοργανώσεις, με τον πρώτο να επιτυγχάνει ακόμα και παγκόσμιο ρεκόρ. Παράλληλα, ως βασικός προπονητής του Ομίλου Φιλάθλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης, αναζητά και αναδεικνύει τα νέα ταλέντα του υγρού στίβου στην πρωτεύουσα του Έβρου.

ΧΑΜΖΑ ΧΑΜΖΑΟΓΛΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Ανέλαβε σε μια κρίσιμη συγκυρία την Γαλατασαράι και κατάφερε να κερδίσει μαζί της τα πάντα, αφού κατέκτησε το νταμπλ στην Τουρκία. Ποτέ όμως δεν ξέχασε τις ρίζες του από την Ροδόπη και ήταν ο βασικός λόγος που κατάφερε και ήρθε η φημισμένη τουρκική ομάδα για φιλικό με τον Πανθρακικό τον Οκτώβριο. Το κακό ωστόσο ξεκίνημα της τουρκικής ομάδας στο νέο πρωτάθλημα και κυρίως στο Champions League είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει στα τέλη Νοεμβρίου ένα διαζύγιο, που για πολλούς ήταν αναπάντεχο.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟ 2015 (ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΡΑΝΑΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Εναν χρόνο μετά την αρχική του απόφαση να εγκαταλείψει την διαιτησία εξαιτίας της μείωσης των ορίων ηλικίας, οι αλλαγές στους κανονισμούς έκαναν τον κομοτηναίο ρέφερι να αναθεωρήσει, να επιστρέψει και μάλιστα να περάσει τα τεστ και να αξιολογηθεί για αγώνες Β’ Εθνικής. Τον Νοέμβριο έκανε αίτηση να μετακινηθεί από την ΕΠΣ Ξάνθης στην ΕΠΣ Θράκης, η οποία με το που έγινε δεκτή, συνοδεύθηκε και από τον πρώτο ορισμό του (ως τέταρτου) σε αγώνα της Super League.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (ΒΟΛΕΪ): Για πολλούς ο κορυφαίος θρακιώτης διαιτητής στην πετοσφαίριση, ιδίως μετά την αποχώρηση του σουφλιώτη Χρήστου Μπαντιανίδη. Μόνιμη σφυρίχτρα στα σημαντικότερα ραντεβού που φιλοξενούνται στην Θράκη, αποτελεί πλέον σταθερή επιλογή της CEV και για διεθνείς αγώνες. Κατηγορήθηκε από ομάδες της Θεσσαλονίκης ότι σφυρίζει υπέρ των ομάδων του Έβρου, αλλά και από τις Εβρίτικες ομάδες για το αντίθετο, ένδειξη ότι κάνει καλά και αντικειμενικά την δουλειά του, όπως ο ίδιος υποστηρίζει.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΙΟΤΖΕΝΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Έχοντας δικαιωθεί απόλυτα από την παλαιότερη εμπλοκή του ονόματός του στο Koriopolis και έχοντας μετακομίσει έναν χρόνο πριν από την ΕΠΣ Καβάλας στην ΕΠΣ Ξάνθης, είδε το καλοκαίρι να εκτοξεύονται οι μετοχές του, όταν η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας τον αναβάθμισε, τοποθετώντας τον στις λίστες των διαιτητών της Super League. Είναι ο μόνος από τους διαιτητές των Ενώσεων των τριών νομών της Θράκης που μετέχει στην σχετική λίστα όσων έχουν δικαίωμα να σφυρίζουν στην μεγάλη κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, καλύπτοντας το κενό που άφησε η απουσία του Γιάννη Τοπούζη, ο οποίος δεν συμμετείχε καν στα σχετικά τεστ το καλοκαίρι.

ΧΑΣΑΝ ΚΟΥΛΑ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Παρουσιάζοντας καταπληκτική εξέλιξη, όχι μόνο ορίζεται ολοένα και πιο συχνά ως βοηθός στα μεγάλα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Super League, αλλά από πέρυσι είναι και επίσημα ο πρώτος διεθνής διαιτητής που προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και τιμά με την παρουσία του την ελληνική διαιτησία σε διεθνείς διοργανώσεις. Δεν έχει απασχολήσει ποτέ τους «τηλεκριτικούς», με εξαίρεση μία φορά που από υπερβάλλοντα ζήλο είχε αγωνιστεί άρρωστος, με ζαλάδες και πυρετό και διεκομίσθη αμέσως μετά στο νοσοκομείο. Ο νικητής της ψηφοφορίας που διοργάνωσε το ThrakiSportS τόσο το 2013 όσο και το 2014.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΜΑΝ (ΧΑΝΤΜΠΟΛ): Διεθνής εδώ και έξι χρόνια, ο ξανθιώτης εξακολουθεί να κρατά ψηλά την σημαία της ελληνικής διαιτησίας σε διεθνείς διοργανώσεις χάντμπολ. Διετέλεσε αθλητής των Ποντίων Ξάνθης, ξεκίνησε ως διαιτητής το 2002 και στην διάρκεια του 2015 σφύριξε τους σημαντικότερους αγώνες που διεξήχθησαν στην Ελλάδα αλλά ορίστηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για τους άρχοντες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων  Χειροσφαίρισης, αλλά και σε αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών κυπέλλων, ακόμα και της κορυφαίας διοργάνωσης του Champions League. Παράλληλα, είναι γραμματέας του Συνδέσμου Διαιτητών Χειροσφαίρισης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΑΪΧΑΝ ΧΟΥΣΚΟΓΛΟΥ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ): Από τους κερδισμένους διαιτητές της χρονιάς, ο κομοτηναίος βοηθός έγινε μόλις ο δεύτερος προερχόμενος από την μειονότητα της Θράκης που ανέβηκε στους πίνακες της Super League και ήδη ορίζεται σε παιχνίδια του μεγάλου επαγγελματικού πρωταθ