Τίτλοι τέλους για την υπόθεση δολοφονίας του φύλακα στο Δροσερό Ξάνθης

Αφορμή για την ανακάλυψη μιας στιγερής δολοφονίας στάθηκε η έρευνα της Αστυνομίας έπειτα καταγγελία για κλοπή στις 11 Ιουλίου 2014 στο Δροσερό Ξάνθης, για κάποια πλακάκια που πάρθηκαν από μια μάνδρα, η οποία αργότερα αποδείχτηκε τόπος εγκλήματος με θύμα τον 48χρονο φυλακά της, Εφραίμ Κυρ Μουμίν.

Η στυγερή δολοφονία επιβεβαιώθηκε όταν ο άνδρας βρέθηκε κατακρεουργημένος και δεμένος χειροπόδαρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, στις 11 Ιουλίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του Σταύρου Φανφάνη (xronos.gr), στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση οδηγήθηκαν συνολικά 6 νεαρά άτομα με πολλαπλές κατηγορίες. Εντωμεταξύ, 26 μάρτυρες, μεταξύ αυτών και συγγενείς των κατηγορουμένων, εξετάστηκαν στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο Αλεξανδρούπολης.

Στη δίκη εξετάστηκε και ο γιος του θύματος, ο οποίος χαρακτήρισε τον πατέρα του ως πράο, ενώ από την πλευρά της οικογένειας δεν υπήρξε εκπροσώπιση πολιτικής αγωγής. Οι δράστες χαρακτηρίστηκαν ως «μάστιγα» για τις επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών, από τις οποίες έκλεβαν οργανωμένα με γερανούς και άλλα οχήματα.

Το δικαστήριο κράτησε 4 μέρες, ενώ η απόφαση που εκφωνήθηκε καταδίκασε και τα 6 άτομα.

 

Πηγή:  http://www.e-evros.gr/