«Ευχαριστούμε τον κόσμο της Ξάνθης!» Οι δηλώσεις προπονητή και παικτριών της Εθνικής Ελλάδος

Η Ελλάδα επικράτησε με 64-57 της Πορτογαλίας για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Eurobasket 2023 με τον κόσμο να δίνει δυναμικό «παρών» στο Κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης.

Ειδικά από την στιγμή που η Πορτογαλία βρήκε ρυθμό και προσπέρασε με 50-51 στα μέσα της 4ης περιόδου, ο κόσμος με την φωνή του έδωσε τη μέγιστη ώθηση στις παίκτριες του Πέτρου Πρέκα για να ξαναπάρουν το προβάδισμα και τη σπουδαία νίκη στο φινάλε.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής ευχαρίστησε μέσω των δηλώσεών του στη σελίδα της Ομοσπονδίας τους φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στην Ξάνθη, λέγοντας: «Καταφέραμε να κάνουμε δύο νίκες σε δύο παιχνίδια. Καταφέραμε να χτίσουμε μια ομάδα σε πολύ λίγες μέρες, να είναι ανταγωνιστική και να κάνει το καλύτερο δυνατό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο της Ξάνθης που ήρθε και μας στήριξε, τις παίκτριες για τη μεγάλη ενέργεια ακαι διάθεση που έδειξαν και στα δύο παιχνίδια. Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ΕΟΚ που ήταν κοντά μας αυτές τις μέρες και μας γέμισε ελπίδες για το μέλλον και να πω ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια. Είναι σημαντικές οι δύο νίκες, αλλά υπάρχει συνέχεια. Θα δούμε τα επόμενα παιχνίδια και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Με την σειρά της, η Άρτεμις Σπανού, δήλωσε: «Ξέραμε πως θα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό στην Αγγλία. Η Πορτογαλία ξέραμε πως είνα ομάδα που πηγαίνει πολύ στην επαφή, που πιέζει πάρα πολύ και είχαμε προετοιμαστεί. Μπήκαμε δυνατά, σε κάποιο σημείο χάσαμε κάποια ριμπάουντ και σουτ και η εικόνα άλλαξε. Το μπάσκετ είναι μεταβαλλόμενο. Το σκορ πήγε πάνω κάτω, αλλά μείναμε συγκεντρωμένες και στο στόχο μας και στο τέλος καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό αυτό το 2-0, ειδικά με τις δύο αυτές ομάδες. Νίκησαμε το φαβορί του ομίλου εκτός και μια πολύ καλή ομάδα εδώ. Είναι ένα δυνατό ξεκίνηα για εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι, να γίνουμε καλύτερες και στα επόμενα παράθυρα να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Οι δηλώσεις της Μαριέλλας Φασούλα: «Πήραμε τη νίκη, αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή. Λίγο στο τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και κάναμε κάποια λάθη. Μείναμε μαζί όμως, παίξαμε ομαδικά και τα καταφέραμε μαζί να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Παίξαμε πιο δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο κρατήσαμε μια διαφορά και νικήσαμε. Κάνουμε μια καινούρια προπσάθεια με μια καινούρια ομάδα και κανούριο τεχνικό επιτελείο. Βήμα βήμα… Είναι λογικό να υπάρχουν λάθη και μερικά αδύναμα σημεία, αλλά το σημαντικό είναι ότι μείναμε όλες μαζί και από εδώ μαθαίνουμε και μπορούμε να πάμε μόνο πιο ψηλά. Οπότε, η νίκη ήρθε και συγκεντρωνόμαστε στο πως μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».