Από δεξί χέρι του Πόποβιτς στην Ξάνθη ξαναφόρεσε τα γάντια του τερματοφύλακα στα 48 του ο Κάλατς!

Την απόφαση να επιστρέψει στην ενεργό δράση σε ηλικία 48 ετών πήρε ο Ζέλικο Κάλατς, ύστερα από τη λύση της συνεργασίας του με την Ξάνθη τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Αυστραλός με κροατικές ρίζες ήταν ο πρώτος από το τεχνικό επιτελείο που είχε αποχωρήσει από τον ΑΟΞ (όπως μπορείτε να θυμηθείτε με ένα κλικ ΕΔΩ) για να ακολουθήσει στη συνέχεια -χρονικά- και η αποχώρηση του Τόνι Πόποβιτς από τον πάγκο της ομάδας.

Ο Κάλατς έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από την θητεία του στην Καβάλα, όντας παλιος γνώριμος του τιμ μάνατζερ του ΑΟΞ Κώστα Τσαλίκη από εκεί. Ως παίκτης έχει σημειώσει σπουδαία καριέρα, φορώντας μεταξύ άλλων την φανέλα της Μίλαν αλλά και της Εθνικής Αυστραλίας.

Πλέον ο Κάλατς έχοντας επιστρέψει στην Κροατία, αποφάσισε να ξεκρεμάσει και να φορέσει και πάλι τα γάντια του για να υπερασπιστεί την εστία της NK Τομπόγεβτσι. Πρόκειται για ομάδα που μετέχει στην 7η κατηγορία της χώρας εκπροσωπώντας ένα χωριό με πληθυσμό 2.000 κατοίκων.

Μάλιστα έχει ξεκινήσει προπονήσεις ενώ αγωνίστηκε για 45 λεπτά σε φιλικό ματς. Όπως μάλιστα τονίζεται στον κροατικό Τύπο, με εκείνον βασικό γκολκίπερ το σκορ στην ανάπαυλα ήταν 1-1 και μόλις αντικαταστάθηκε ο Κάλατς, η ομάδα του έφαγε τέσσερα γκολ και ηττήθηκε με 5-1.