ΕΠΣ Ξάνθης: Με το βλέμμα στο μέλλον περιμένουν την άρση των μέτρων οι ακαδημίες της Θαλασσιάς

Μία σημαντική και ιδιαίτερης αξίας πρωτοβουλία ανελαβε ο σύλλογος της Αναγεννησης Θαλασσιάς.

Η νέα, δραστήρια και φιλόδοξη διοίκηση του Ταρενιδη Αναστασιου ανακοίνωσε από το καλοκαίρι τη δημιουργία Ακαδημιών ποδοσφαίρου για παιδιά από 5 έως 15 ετών.

Την ευθυνη αυτού του ιδιαίτερα σοβαρού εγχειρήματος ανέλαβε εκ νέου ο προπονητής της αντρικής μας ομάδας Απόστολος Κουτρουλος ο οποίος στο μακρινό παρελθόν και συγκεκριμενα την πενταετία 1994 – 1999 δημιούργησε την τότε Ακαδημία Τοπείρου της οποίας αθλητές της πρωταγωνίστησαν όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Μέσα σε μία κρίση σαν τη σημερινή, όχι μόνον οικονομική αλλά και αξιακή, ο αθλητισμός στις μικρές ηλικίες διαπλάθει σωστούς χαρακτήρες και τους θωρακίζει απέναντι στις κακές και επιβλαβείς συνήθειες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Το μήνυμα του αθλητισμού και του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ πρέπει να περάσει σε όλη την τοπική κοινωνία, καθαρά και δυνατά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ακαδημία της Θαλασσιάς.

Προσθέτει: «Η Ακαδημία μας στελεχώνεται από ορεξατους και καταρτισμένους προπονητές, ώστε οι νεαροί ποδοσφαιριστές να μάθουν τεχνικές και τακτικές του ποδοσφαίρου λαμβάνοντας παράλληλα την κατάλληλη αθλητική και κοινωνική παιδεία. Η Ακαδημία είναι ανοιχτή στην συμμετοχή παιδιών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τοπειρου».

Η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή, η Ακαδημία μας βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την αναστολή της λειτουργίας της μέχρι νεωτέρας….Ευχή όλων μας να επανέλθουμε γρήγορα και με ασφάλεια στην… κανονικότητα».