Volley League: Οι Εβρίτες λίμπερο Άκης Δαρίδης και Γρηγόρης Κοντοστάθης για την διακοπή του πρωταθληματος

Δυσαρέσκεια και απογοήτευση έχει επικρατήσει στους αθλητές της Volley League και στους προπονητές των ομάδων από τη μη επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τα δύο Θρακιώτικα λίμπερο που αγωνίζονται στην Α1 Ανδρών, τον Γρηγόρη Κοντοστάθη της Κηφισιάς και τον Ακη Δαρίδη του Μίλωνα.

«Είναι μια αρκετά δυσάρεστη εξέλιξη , αλλά εγώ προσωπικά την περίμενα. Η ζημιά για την φετινή χρόνια έχει γίνει και είναι ανεπανόρθωτη. Σήμερα κλείνουμε 14 μέρες απραξίας με την μπάλα που είναι ένα τεράστιο διάστημα για την φάση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες και είναι πολύ κρίμα γιατί όλοι δουλέψαμε πολύ σκληρά για να επανέλθουμε σε ένα αγωνιστικό ρυθμό μετά από την απραξία της πρώτης καραντίνας», σχολίασε ο Γρηγόρης Κοντοστάθης με τον Ακη Δαρίδη να προσθέτει: «Είμαι απόλυτα στεναχωρημένος και απογοητευμένος από τη διακοπή του πρωταθλήματος, όπως και όλοι οι συναθλητές μου. Είναι πολύ κρίμα για όλη την δουλεία που κάναμε τόσο καιρό μέσα σε περίεργες συνθήκες λόγω COVID19».

Στην συνέχεια οι δύο τους μίλησαν για τις συνέπειες που εχει αυτό στους αθλητές, με τον Γρηγορή Κοντοστάθη να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πλέον σε ότι κατάσταση και να κρατήσει ο καθένας το σώμα του το άθλημα μας απαιτεί καθημερινή επαφή με την μπάλα και κάθε μέρα που περνάει για έναν αθλητή σε απραγία δεν γυρνάει πότε πίσω. Στον αθλητισμό δεν υπάρχει αποταμίευση. Πλέον είτε ξεκινήσουμε 1/12/2020 είτε 24/8/2021 όλοι θα είμαστε πάλι μέτριοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άκης Δαρίδης: «Είναι πολύ δύσκολο για όλους τους αθλητές η αποχή από τα γήπεδα. Όταν έχεις μπει σε έναν προπονητικό και αγωνιστικό ρυθμό και έχεις βάλει κάποιες βάσεις, σου φαίνεται ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες διεξάγονται κανονικά τα πρωταθλήματα γίνεται πιο στενάχωρη όλη αυτή η ιστορία. Πιστεύω πως η Λίγκα και η Πολιτεία δουλεύουν για το καλύτερο και ελπίζω να επιστρέψουμε γρήγορα στην αγωνιστική δράση, το οποίο θα βοηθήσει και τις ομάδες αρχικά σε συνάρτηση με το πρωτάθλημα αλλά και την Εθνική Ομάδα».

«Αυτό που με θλίβει περισσότερο από όλα είναι ότι το άθλημα μας στάθηκε κατώτερο των περιστάστεων σε σχέση με το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο», σχολιάζει για το τέλος ο Γρηγόρης Κοντοστάθης. Και συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι είχανε να σκεφτούνε από το Μάιο μέχρι να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις ένα πλάνο να διασφαλίσουν το άθλημα σε περίπτωση που γίνουν όλα αυτά που γίνονται τώρα. Όταν ολόκληρος ο κόσμος σταμάτησε να παίζει εμείς στην Ελλάδα παίξαμε και όταν όλοι συνέχιζουν να παίζουν εμείς σταματήσαμε κάτι το οποίο δεν μπορώ να το καταλάβω»…