Υπό αμφισβήτηση αν μπορούν να ανανεώσουν με Άρη Τόλης Τσιλιγγίρης και Νικολά Ντιγκινί

Η τιμωρία του Αρη από την FIFA κυριαρχεί στην αθλητική επικαιρότητα και όσο περνούν οι ώρες, φαίνεται ότι τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα από ό,τι αρχικά φάνηκαν για τους Θεσσαλονικείς.

Μπορει ο Θεόδωρος Καρυπίδης να καλεί τους φίλους της ομάδας να κλείσουν τα αυτιά τους και να εκφράζει αισιοδοξία δικαίωσης στο CAS ωστόσο είναι αμφίβολο αν θα προλάβει εγκαίρως το Ανώτατο Δικαστήριο να εξετάσει το αίτημα του Άρη πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος.

Σα να μην έφταναν αυτά, ο δικηγόρος Πάργς Αλταμάζογλου εκτίμησε ότι «πολύ δύσκολα μία προσφυγή στο CAS θα γίνει δεκτή». Και εξηγεί: «Αυτό το λέω γιατί ο Άρης θα αιτηθεί να ανατραπεί η απόφαση της πειθαρχικής. Τον Άρη όμως τον εγκάλεσαν για παραβίαση  απόφασης. Όπως αναφέρει η  FIFA, ο Άρης  παραβίασε τα όσα του είχε ζητήσει με την απόφαση του Νοεμβρίου. Με βάση αυτά τα δεδομένα, πόσο εύκολο είναι να ανατραπεί μια τέτοια απόφαση;» 

Σε ερώτημα αν μπορεί ο Άρης να προχωρήσει σε ανανεώσεις, επεσήμανε:  «Ο Άρης με την απόφαση ως έχει δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές, αποδεσμεύσεις παικτών και να μετατρέψει ερασιτέχνες παίκτες σε επαγγελματίες. Για τις ανανεώσεις δεν μπορώ να είμαι βέβαιος, είναι κάτι που θα πρέπει να αναφέρεται μέσα στην απόφαση».

Αξίζει να σημειωθεί οτι το καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια 14 παικτών του Άρη και αν δεν επιτρέπονται ούτε ανανεώσεις αυτών, η ομάδα θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Ανάμεσα στα 14 συμβόλαια που λήγουν και αναμένεται η ανανέωσή τους είναι του πρώην παίκτη του Πανθρακικού Νικολά Ντιγκινί αλλά και του Ξανθιώτη τερματοφύλακα Τόλη Τσιλιγγίρη.