Α2 Ανδρών: Θετικός στην Pre League με την ΑΕ Κομοτηνής ο Κρεούζης και εγκώμια για την «ομάδα της καρδιάς» ΓΕΑ

Με το βόλεϊ όπως και πολλά ακόμα αθλήματα να έχουν μπει σε αναμονή, περιμένοντας τις εξελίξεις για τον αν θα υπάρξει συνέχεια, αρκετοί προπονητές δεν σταματάνε την δουλειά. Ένας από αυτούς και ο Ηλίας Κρεούζης, ο οποίος εκτός από τις προπονήσεις που έχει ξεκινήσει σε ομάδες του μπίτς βόλεϊ παράλληλα σχεδιάζει και την επόμενη χρονιά στην ΑΕ Κομοτηνής.

Το ThrakiSportS ήρθε σε επικοινωνία με τον τεχνικό των “κιτρινόμαυρων”, ο οποίος μίλησε για την ΑΕ Κομοτηνής και την συμμετοχή στην Pre League αλλά και μια ενδεχόμενη συμμετοχή στην Volley League, την ΓΕ Αλεξανδρούπολης και την επόμενη μέρα στο μπιτς βόλει.

Αρχικά για την προοπτική δημιουργίας της Pre League απαντάει: “Είμαι θετικός στην Pre League. Από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει ότι θέλω να αγωνιστώ σε αυτήν την κατηγορία και ανυπομονώ. Η Κομοτηνή από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα είχε ως στόχο να πάρουμε το εισιτήριο για αυτήν την κατηγορία και το πετύχαμε“.

Για το πως βλέπει την επόμενη μέρα του ανδρικού βόλεϊ τονίζει: “Όσον αφορά το άθλημα του βόλεϊ τα πράγματα είναι θολά για την επόμενη μέρα. Δεν μπορείς να έχει κανείς ασφαλή άποψη γιατί δεν υπάρχουν σταθερά δεδομένα. Όλοι έχουμε να μάθουμε πολλά για το πως θα λειτουργήσουμε την επόμενη μέρα, θα είναι δύσκολα αλλά πιστεύω όλοι θα καταφέρουμε και θα βγούμε νικητές από την φετινή σεζόν”.

Για το ενδεχόμενο που η ΑΕ Κομοτηνής ανέβει λόγω αποχωρήσεων στην Α1 και εξαιτίας των δεδομένων που επικρατούν αυτή την στιγμή πόσο θετικός θα ήταν σε κάτι τέτοιο: «Σαν μια πρώτη σκέψη, η Κομοτηνή από άποψη τεχνογνωσίας και η διοίκηση και ο φίλαθλος κόσμος να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα σε πιο στέρεες βάσεις. Δεν γνωρίζω κάτι φυσικά τέτοιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μπάτζετ της Pre League με της Volley League δεν θα έχουν μεγάλες διαφορές και μαθηματικά αν το δούμε θα συμφέρει περισσότερο στην Volley League λόγω και των οικονομικών κερδών. Βέβαια στην Pre League υπάρχουν και κάποια άλλα δεδομένα πλέον καθώς είναι κάτι καινούργιο και σίγουρα μπορείς να χτίσεις πολλά πράγματα σε αυτό. Όπως για παράδειγμα η δημιουργία καναλιού για μετάδοση αγώνα κάτι που θα φέρει και παραπάνω έσοδα στην ομάδα».

Για την περσινή καλοκαιρινή φημολογία ότι η ΓΕ Αλεξανδρούπολης έψαχνε να ανέβει στην Volley League και πως θα του φαινόταν η ιδέα να προπονήσει την ομάδα που έκανε τα πρώτα του βήματα σαν προπονητής, απαντά: «Για μένα η ΓΕΑ είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο διότι ξεκίνησα προπονητικά και μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω τα πρώτα μου βήματα. Η ΓΕΑ είναι η ομάδα της καρδίας μου. Τώρα για την Volley League, δεν το γνωρίζω και δεν θέλω να μιλήσω υποθετικά καθώς είμαι καλά αυτήν την στιγμή στην ΑΕ Κομοτηνής».

Τέλος για τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για το φετινό μπιτς βόλεϊ, με το οποίο ασχολείται ενεργά σαν προπονητής τόνισε: «Για το μπιτς βόλει δεν ξέρουμε τι θα γίνει, τι θα συμβεί, ούτε και έχουμε κάποια ενημέρωση. Φυσικά ούτε και οι ιθύνοντες τους. Παράλληλα εγώ έχω ξεκινήσει τις προπονήσεις σε κάποιες ομάδες. Έχω δύο ομάδες ανδρών, η μία για το Πρωτάθλημα της Κ19 και η άλλη για το Πρωτάθλημα Κ17 και μία γυναικών για το Πρωτάθλημα Κ17. Ασχολούμαι πολύ με τα αναπτυξιακά και ελπίζω να γίνουν φέτος τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα γιατί υπάρχει μοριοδότηση και δεν θα ήταν σωστό να χαθεί αυτή η προσπάθεια. Όσο για τα μεγάλα πρωταθλήματα, είναι ένα άθλημα που βασίζεται στο θέαμα και αν κοπούν οι θεατές είναι σαν να κόβεις τα πάντα. Οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο να σκεφτώ την επόμενη μέρα στο μπίτς βόλεϊ γιατί είναι και μικρή η χρονική περίοδος που παίζεται. Εμείς ετοιμαζόμαστε ελπίζοντας ότι όλα θα γίνουν κανονικά. Γενικά πάντα σε αυτές τις καταστάσεις σκέφτομαι θετικά και αισιόδοξα και θα πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι και να συνεχίζουμε να δουλεύουμε ελπίζοντας ότι όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα τους».