Γ’ Εθνική: Ο Φεϊζή Χασάν Ογλού για την φετινή πορεία του Ορφέα, την διακοπή και το δικό του μέλλον

Ο αμυντικός του Ορφέα Ξάνθης Φεϊζή Χασάν Ογλού υπήρξε και αυτήν την σεζόν μια από τις βασικές επιλογές του Μπάμπη Χατζημεστή. Με αφορμή την λήξη της σεζόν, παραχώρησε συνέντευξη στον καλό συνάδελφο, δημοσιογράφο, Γιάννη Τσιλιγκιρίδη η οποία δημοσιεύθηκε στον «Μαχητή».

Σε αυτήν ρωτήθηκε και εξέφρασε τη γνώμη του για τη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, το πως έχουν επηρεαστεί οι παίκτες από την μακροχρόνια αποχή από τις προπονήσεις, αλλά και γενικά για την ποδοσφαιρική επικαιρότητα γενικότερα. Παράλληλα μίλησε και για το μέλλον του και τις βλέψεις που έχει για αυτό, αλλά και για την ομάδα του Ορφέα Ξάνθης.

Για την οριστική διακοπή της Γ’ Εθνικής είπε: «Τη θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη, διότι προέχει πάνω από όλα η δημόσια υγεία όλων μας. Βέβαια είχαν απομείνει μόλις τρία παιχνίδια για να τελειώσει το πρωτάθλημα, όμως η ΕΠΟ για να φτάσει σε αυτήν την απόφαση, θα πρέπει να προβληματίστηκε».

Σχετικά με το πως επηρεάζονται οι αθλητές από τη μακροχρόνια αυτή αποχή από τις προπονήσεις, ο Φεϊζή ανέφερε: «Από την ημέρα που άρχισε η καραντίνα είμαστε σε αγωνιστική απραξία και δεν έχουμε προπονηθεί ακόμη. Είναι μεγάλο πλήγμα για όλο το ποδόσφαιρο κι εμάς τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μας στοιχίζει, γατί είναι μια εκτόνωση, αφού δεν είμαστε επαγγελματίες, ασχέτως αν λειτουργούμε σε επαγγελματικά πρότυπα. Έχουμε επηρεαστεί οι ποδοσφαιριστές όλων των κατηγοριών και ανυπομονούμε πότε θα επιστρέψουμε και πώς θα νιώθουμε όταν θα μπούμε μέσα στο γήπεδο. Θα νιώθουμε άβολα και αμήχανα μετά από τόσο μακρά αποχή».

Ο παίκτης επιβεβαίωσε ότι ο Ορφέας σύμφωνα και με τις πληροφορίες που έχουν την ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία ενώ κάνοντας έναν απολογισμό της σεζόν δεν χαρίστηκε: «Όντως δεν ήμασταν όπως πέρσι, για πολλούς λόγους. Φέτος αποχώρησαν αρκετοί και βασικοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα, έτσι αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα, αλλά με τον ερχομό δυο-τριών ποδοσφαιριστών κάπως άλλαξε η κατάσταση, όχι όμως στο βαθμό που θα θέλαμε». Ωστόσο ο Φεϊζή Χασάν Ογλού εξέφρασε την άποψη ότι και αγωνιστικά αν χρειαζόταν ο Ορφέας θα παρέμενε στην κατηγορία: «Ναι, το πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε, γιατί είχαμε δυο εντός έδρας παιχνίδια και το ένα από αυτά ήταν με την Ένωση Άνθειας, που ναι μεν ήταν πάνω από εμάς, πλην όμως είχε δυο δύσκολες αποστολές, η μία με εμάς και τελευταία αγωνιστική με τον Άρη Αβάτου, ο οποίος φέτος είναι πολύ καλός και αποτελεσματικός».

Όσον αφορά τις δικές του φιλοδοξίες για το μέλλον, ανέφερε: «Ήρθα σε μία ομάδα όπως ο Ορφέας Ξάνθης, ο οποίος αξιοποιεί τους νέους ποδοσφαιριστές να εμπλουτίσουν εμπειρίες και να κάνουν το παραπάνω βήμα. Με αυτές τις φιλοδοξίες ήρθα στον Ορφέα και πιστεύω πως θα έρθει η ώρα να τις υλοποιήσω».

Σχετικά με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και το αν αυτό χρειάζεται αλλαγές, ανέφερε: «Συμφωνώ απόλυτα ότι η Γ΄ εθνική είναι ένα πολύ δύσκολο και με πολλές αντίξοες συνθήκες πρωτάθλημα. Στην κατηγορία αυτήν, όμως, οι νέοι ποδοσφαιριστές έχουν να κερδίσουν πολλά και μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως εγώ έχω ωφεληθεί όπως και άλλοι παίκτες. Σίγουρα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα και αυτό πρέπει να το δει η ΕΠΟ».

Τόνισε παράλληλα πως ο Πανσερραϊκός κέρδισε δίκαια τη πρώτη θέση, λέγοντας: «Ο Πανσερραϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας. Έπαιξε πολύ καλό, ποιοτικό ποδόσφαιρο, ήταν αποτελεσματικός κι αυτό το δείχνει και ο συντελεστής τερμάτων. Αξίζει για πιο ψηλά η ομάδα των Σερρών».

Παράλληλα εξέφρασε και τη γνώμη του για το γεγονός πως οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων θα κριθούν με κλήρωση, αναφέροντας: «Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η αναστολή του πρωταθλήματος πιστεύω πως ορθώς προχώρησε στην διαδικασία αυτή. Σε άλλες ενώσεις ήδη έχουν διεξαχθεί οι αγώνες των ημιτελικών φάσεων, ενώ στην ΕΠΣ Ξάνθης ήδη είχαν κληρωθεί οι αγώνες των τεσσάρων ομάδων. Η ομάδα μου θα αντιμετώπιζε τον Άρη Αβάτου και ο Ηρακλής Ζυγού την Ασπίδα Ξάνθης».

Τέλος, ρωτήθηκε και εξέφερε την άποψη του και για την γενικότερη κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση και την ευθύνη που θα δείξουμε όλοι μας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα των ειδικών να αποφανθούν για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μας λείπει όλους το ποδόσφαιρο».