Γ’ Εθνική: Με 12 ή 13 ομάδες και… ρεπό κάθε Κυριακή ο όμιλος των ομάδων της Θράκης! Ο τελικός χάρτης του πρωταθλήματος…

Ολοκληρώνεται επίσημα στις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής η προθεσμία που έχει δώσει η ΕΠΟ στις ομάδες για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ωστόσο τα πράγματα λίγο πολύ έχουν ξεκαθαρίσει.

Ως γνωστόν και τη νέα σεζόν αποφασίστηκε να υπάρχουν στη νέα Γ’ Εθνική, που έγινε ουσιαστικά τέταρτη τη τάξει κατηγορία, οκτώ όμιλοι ενώ έγινε δεκτό το αίτημα ο όγδοος από αυτούς να αφορά αποκλειστικά τις ομάδες της Κρήτης.

Και πάλι ο Α’ Όμιλος θα είναι αυτός στον οποίο θα μετέχουν οι πέντε εκπρόσωποι της Θράκης, δηλαδή οι Ορφέας Ξάνθης, Άρης Αβάτου και Ηρακλής Ζυγού από την ΕΠΣ Ξάνθης, ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου από την ΕΠΣ Θράκης και από την ΕΠΣ Έβρου η Αλεξανδρούπολη (όπως θα λέγεται τελικά η νέα ομάδα που προέκυψε από την συγχώνευση Ενωσης Ανθειας Αριστείνου και ΑΟ Θράκης Αλεξ).

Στον ίδιο όμιλο σύμφωνα με τις υπαρχουσες πληροφορίες και αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή τις τελευταίες στιγμής, θα μετέχουν οι εκπρόσωποι από τις ΕΠΣ Καβάλας, Δράμας και Σερρών – όχι όμως και από την ΕΠΣ Κιλκίς που πέρυσι είχε έρθει στον Α’ Όμιλο. Άλλωστε ο Αλέξανδρος Κιλκίς απέσυρε τη συμμετοχή του από το πρωτάθλημα και ο Κιλκισιακός δηλώθηκε τελευταία στιγμή αλλά όλα τελικά δείχνουν ότι θα πάει στον Β’ Όμιλο της Κεντρικής Μακεδονίας. Με την μικρή επιφύλαξη των ανατροπών και των καραμπολών που θα προκαλέσει η επικείμενη άνοδος του Νέστου Χρυσούπολης στη Football League.

Το μεγάλο όνομα του A’ Oμίλου θα είναι ασφαλώς ο Πανσερραϊκός. Μαζί με τον πρωταθλητή του ομίλου την σεζόν 2017-2018 Απόλλωνα Παραλιμνίου και την περσινή πρωταθλήτρια του νομού Δόξα Κάτω Καμήλας θα είναι οι τρεις εκπρόσωποι του Νομού Σερρών στον Α’ Όμιλο της νέας Γ’ Εθνικής.

Από την ΕΠΣ Δράμας, από την στιγμή που υποβιβάστηκε η ΑΕ Καλαμπακίου, μοναδικός εκπρόσωπος θα είναι ο πρωταθλητής του τοπικού πρωταθλήματος Πανδραμαϊκός.

Τέλος, από την ΕΠΣ Καβάλας θα μετέχουν από το περσινό πρωτάθλημα ο Αετός Ορφανού και ο Κεραυνός Πέρνης και η περσινή πρωταθλήτρια του τοπικού Δόξα Θεολόγου. Ήταν στη σχετική λίστα και ο Νέστος Χρυσούπολης, αλλά όπως έγραψε από το πρωί της Πέμπτης το ThrakiSportS, κατά 99% ανεβαίνει στην Football League ακολουθώντας και τον περσινό πρωταθλητή του Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής ΑΟ Καβάλας, που επίσης προβιβάστηκε.

Με αυτά τα δεδομένα πάμε για Όμιλο 12 ή 13 ομάδων, ανάλογα με την συμμετοχή ή όχι του Νέστου Χρυσούπολης. Στην περίπτωση που πάντως ανέλθει ο Νέστος και ανάλογα με το πως θα σχηματιστούν οι άλλοι όμιλοι, εφόσον υπάρξουν σημαντικές ανισότητες, παίζει το (μικρό) ενδεχόμενο να έρθει στον δικό μας όμιλο ο Κιλκισιακός ή (το ακόμα μικρότερο) να μεταφερθεί στον Α’ Όμιλο η εκπρόσωπος της Χαλκιδικής ΠΟ Νέας Καλλικράτειας.

Πάντως, είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να είναι μονός ο αριθμός των ομάδων και μια ομάδα να έχει ρεπό κάθε Κυριακή. Συνοπτικά, ο χάρτης του Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής για τη σεζόν 2019-2020 έχει ως εξής, με βάση τα τωρινα δεδομένα:

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – Α’ ΟΜΙΛΟΣ
ΕΠΣ Έβρου: ΑΟ Αλεξανδρούπολη
ΕΠΣ Θράκης: Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου
ΕΠΣ Ξάνθης: Ορφέας Ξάνθης, Αρης Αβάτου, Ηρακλής Νέου Ζυγού
ΕΠΣ Δράμας: Πανδραμαϊκός
ΕΠΣ Καβάλας: Αετός Ορφανού, Κεραυνός Πέρνης, Δόξα Θεολόγου (+Νέστος Χρυσούπολης???)
ΕΠΣ Σερρών: Πανσερραϊκός, Απόλλων Παραλιμνίου, Δόξα Κάτω Καμήλας
ΕΠΣ Κιλκίς : Κιλκισιακός