Ξανάπαιξαν μεταξύ τους 20 μέρες μετά την Ξάνθη αλλά σε αγώνα… παρηγορίάς

Με ψηλά το κεφάλι έστω και στο φινάλε αποχαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ 2015 η Ρωσία. Επικράτησε με 81-61 της επίσης ήδη αποκλεισμένης Βοσνίας για τον Α’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ

Οι Ρώσοι είχαν έτσι κι αλλιώς αποκλειστεί από τη συνέχεια, αλλά την Πέμπτη πάλεψαν και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη με 81-61 επί της επίσης αδιάφορης Βοσνίας, που επίσης είχε αποκλειστεί από την συνέχεια.

Οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και για το τουρνουά της Ξάνθης πριν από ακριβώς 20 μέρες, στην πρεμιέρα του τουρνουά στο Αμοιρίδειο. Τότε ήταν φιλικό ματς και ήξεραν ότι θα αναμετρηθούν ξανά και σε επίσημο, σε καμία περίπτωση περίπτωση δεν ήθελαν όμως αυτό να είναι αδιάφορο και για τις δύο ομάδες.

Η ομάδα του Πασούτιν μπήκε δυνατά, αλλά οι Βόσνιοι απάντησαν με ένα σερί 11-0 και τελικά κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 22-19. Η Ρωσία… επέστρεψε στο δεύτερο δεκάλεπτο και το ματς έγινε ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια με 31-31.

Με την επιστροφή στο παρκέ, η Ρωσία ξεκίνησε δυνατά και ολοκλήρωσε μπροστά το τρίτο δεκάλεπτο με 55-50, ενώ στην τελευταία περίοδο ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, φτάνοντας στη νίκη της… τιμής με 81-61. Η Ξάνθη δεν έφερε τελικά γούρι στους αντιπάλους της ελληνικής ομάδας, αλλά έχει φέρει στην ελληνική και αυτό μας αρκεί…