ΕΣΠΕΘΡ: Όσα έγιναν στον αγώνα Φοίνικας Αλεξανδρούπολης – Καβάλα

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Ζαχαρίας Μπαλτζής

– Ο Φοίνικας Αλεξανδρούπολης ηττήθηκε από την Καβάλα με 0-3 στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής Γυναικών για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΘΡ.

Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκαν με 8-11, με τις παίκτριες του Φοίνικα να μην μπορούν να αντιδράσουν. Η Καβάλα σταδιακά αύξησε κι άλλο τη διαφορά της, 13-19, εκμεταλλευόμενη την κακή υποδοχή της Εβρίτικης ομάδας και με σωστά τελειώματα στις επιθέσεις, έφθασαν εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 14-25. 

Το δεύτερο σετ εκτυλίχθηκε διαφορετικά σε σχέση το προηγούμενο. Οι παίκτριες της Καβάλας μπήκαν καλά στο σετ, μιας και βρέθηκαν μπροστά με 6-13 και 10-16, όμως τα κορίτσια του Φοίνικα αντέδρασαν φέρνοντας το ματς στα ίσια κάνοντας το 24-24. Τελικά οι φιλοξενούμενες έδειξαν ψυχραιμία στις κρίσιμες φάσεις, με τις γηπεδούχες να πραγματοποιούν λάθη στην άμυνα και έχοντας πρόβλημα στην πάσα και έτσι το σετ ολοκληρώθηκε στο 24-26.

Στο τρίτο σετ οι παίκτριες του Θρακιώτικου συλλόγου έδειξαν χαρακτήρα φθάνοντας στο 8-5 στο ξεκίνημα με τη συνέχεια όμως να μην είναι ανάλογη. Η Καβάλα ανέβασε το ρυθμό της περνώντας μπροστά με μικρό προβάδισμα, 14-15 και 20-22, κάτι που διατήρησε μέχρι το τέλος, κερδίζοντας το σετ στις λεπτομέρειες με 23-25.

Τα σετ: 14-25, 24-26, 23-25

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Ανδραβίζος):  Εμμανουηλίδη, Αλεξανδροπούλου, Σιρδάρη, Κούρτη, Γκούβερ, Κωνσταντινίδου,  Βογιατζή Π. (λ) /  Κουρτίδου, Βογιατζή Ε.

ΚΑΒΑΛΑ (Κούτσικ – Βασίλογλου): Οικονομίδου, Νικολάου, Βανδουλάκη, Τσουκαλά, Σαπαρδάνη, Παπαδοπούλου, Γερακίνη (λ) / Αναγνώστου, Δρόσου, Καρασαββίδη