ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Διεκόπη λόγω… πυρκαγιάς ο αγώνας Αρίων Ξάνθης – ΑΕ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ποτέ δεν ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η αναμέτρηση ανάμεσα στον Αρίωνα Ξάνθη και την ΑΕ Κομοτηνής για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΜΑΘ. Περίπου επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα πήρε φωτιά μια λάμπα στην οροφή του κλειστού «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», με αποτέλεσμα να πέσει η τάση του ρεύματος, να σβήσουν τα φώτα και να κληθεί εσπευσμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης.

 

Η Πυροσβεστική τελικά έσβησε την φωτιά, ωστόσο μετά την παρέμβασή της η κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο ήταν τέτοια που οι διαιτητές αποφάσισαν για λόγους ασφαλείας να μην συνεχιστεί το παιχνίδι και να το διακόψουν οριστικά. Για την τύχη του θα κληθεί να αποφασίσει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Την στιγμή της διακοπής βρισκόμασταν 6’43” πριν το τέλος της αναμέτρησης, στο τέταρτο δεκάλεπτο δηλαδή, με την φιλοξενούμενη ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 43-56 και να είναι κοντά στην εκτός έδρας νίκη. Μάλστα, την στιγμή της πυρκαγιάς ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης είχε κερδίσει φάουλ και ετοιμαζόταν να εκτελέσει 2 βολές!

Λογικά η ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα ορίσει σε νέα ημερομηνία την διεξαγωγή των  τελευταίων 6’43” της αναμέτρησης, εκτός και αν κριθεί υπαίτιο σωματείο το γηπεδούχο και κατά συνέπεια κατακυρωθεί το παιχνίδι στην ΑΕ Κομοτηνής. Πάντως και από την φιλοξενούμενη ομάδα αναγνωρίζουν ότι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να έχει ευθύνη κάποια ομάδα και θεωρούν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να ξαναταξιδέψουν στην Ξάνθη για να υπερασπιστούν σε έναν αγώνα μικρότερο των επτά λεπτών μια διαφορά 13 πόντων.