Οι αντιδράσεις του Νομικού κόσμου της Θράκης για την εξαγγελία Τσίπρα για την Σαρία

 

Ιδιαίτερα θετικά αντιμετωπίζουν νομικοί και άνθρωποι του χώρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων την εξαγγελία του Πρωθυπουργού  για τη μετατροπή της προσφυγής στους Μουφτήδες της Θράκης για κληρονομικά και οικογενειακά ζητήματα σε απολύτως προαιρετική και την υπαγωγή τους στο αστικό δίκαιο και όχι στη Σαρία, όπως μέχρι σήμερα. 

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εφαρμόζεται το ισλαμικό δίκαιο σε υποθέσεις κληρονομικού και οικογενειακού δικαίου και για πολλές δεκαετίες επισημαίνεται η σύγκρουση με τους σύγχρονους κανόνες δικαίου και το νομικό πολιτισμό της Ευρώπης καθώς και η άνιση μεταχείριση της γυναίκας, ασύμβατη με το δυτικό κόσμο. Oι περισσότεροι σημειώνουν ότι εφόσον η εξαγγελία υλοποιηθεί, θα δώσει τη δυνατότητα στη μειονότητα της Θράκης να αποδεσμευτεί de facto και συναινετικά από τη Σαρία.

Κ. Τσιτσελίκης: Ασφαλώς θετική εξαγγελία

“Ασφαλώς και είναι ένα θετικό μέτρο” σχολιάζει ο Κώστας Τσιτσελίκης, Καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εκπρόσωπος της πρώτης μουσουλμάνας από τη Θράκη που έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εξετάζει το θέμα το Δεκέμβριο στην ευρεία του σύνθεση.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του κ. Τσιτσελίκη και άλλων νομικών στο xanthi2.gr με ένα κλικ ΕΔΩ.