Γ’ Εθνική: Στη σέντρα Άρης Αβάτου και Ορφέας Ξάνθης για το πρώτο ξανθιώτικο ντέρμπι σε εθνικό πρωτάθλημα (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Συγκλονίζει τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Ξάνθης το πρώτο ξανθιώτικο ντέρμπι σε μη τοπικό πρωτάθλημα μετά από περίπου επτά χρόνια (από την εποχή που ακόμα υπήρχε η Δ’ Εθνική ως Περιφερειακό Πρωτάθλημα όμως και όχι ως εθνικό).

Ακριβώς στις 15:00 θα ξεκινήσει στο γήπεδο της Φελώνης η αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη Αβάτου και τον Ορφέα Ξάνθης για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα με νίκες επί Αετού Ορφανού, Νέστου Χρυσούπολης και ισοπαλία την περασμένη Κυριακή στην Ηράκλεια Σερρών απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προέρχονται και αυτοί από νίκη την περασμένη Κυριακή στην έδρα τους απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου, συνεπώς έχουν την ψυχολογία στα ύψη.

Απουσίες είτε λόγω τραυματισμών είτε λόγω… στρατού έχουν και οι δύο ομάδες. Το παιχνίδι βαθμολογικά μόνο αδιάφορο δεν είναι, αφού όπως έχει καταντήσει ο όμιλος, χρειάζεται ο κάθε βαθμός για να εξασφαλιστεί νωρίτερα η παραμονή.

Ο Άρης Αβάτου με 9 βαθμούς βρίσκεται οριακά πάνω από την ζώνη της παραμονής και ο Ορφέας Ξάνθης με έναν λιγότερο, επίσης οριακά κάτω από την διακεκαυμένη ζώνη, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές.

Και οι δύο ομάδες έχουν πετύχει από πέντε γκολ μετά τις πρώτες έξι αγωνιστικές και έχουν δεχθεί περίπου τα ίδια (πέντε το Άβατο, έξι ο Ορφέας), οπότε γίνεται αντιληπτό ότι αναμένεται ένα κλειστό παιχνίδι που ίσως να κριθεί και στο ένα τέρμα, αν αυτό επιτευχθεί.

Σε κάθε περίπτωση ο νικητής πέρα από την βαθμολογική ανάσα που θα πάρει, θα κατακτήσει μια νίκη που θα ενισχύσει το πρεστίζ του. Με τον αγώνα αυτόν ανοίγει η αυλαία της 7ης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική, το κυρίως πιάτο της οποίας θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Η αναμέτρηση γίνεται 24 ώρες νωρίτερα από τις υπόλοιπες μετά από κοινό αίτημα των δυο ομάδων, για να μην συμπέσει με τον αγώνα Ξάνθης – Πανιωνίου για την 11η αγωνιστική της Super League που διεξάγεται στις 3.00 το μεσημέρι της Κυριακής.

Για τον ίδιο λόγο μεταφέρθηκαν ωστόσο Σάββατο και τα παιχνίδια της Α’ Ερασιτεχνικής ΕΠΣ Ξάνθης, στερώντας από τους παίκτες και τους παράγοντες της μεγάλης κατηγορίας του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου να παρακολουθήσουν το ντέρμπι Αβάτου – Ορφέα.

Διαιτητής έχει οριστεί ο Σιδηρόπουλος με βοηθούς τους Διαμαντή και Κίτσο της ΕΠΣ Έβρου. Όπως προαναφέρθηκε η σέντρα του αγώνα έχει οριστεί στις 3.00 το μεσημέρι με ενημέρωση λεπτό προς λεπτό για όσους δεν μπορέσουν να βρεθούν στο γήπεδο μέσα από το ThrakiSportS.