Βρήκαν ξαφνικά κλειδωμένη την λέσχη σίτισης οι φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

 

Τους ενημέρωσαν ότι την επομένη μέρα θα βρουν την πόρτα κλειδωμένη, οι άνθρωποι της φοιτητικής λέσχης Κομοτηνής που βρίσκεται στον χώρο των εστιών στην Πανεπιστημιούπολη.

Έτσι, χθες Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, οι διαμένοντες στις φοιτητικές εστίες και όσοι φοιτητές γευματίζουν στη λέσχη της Πανεπιστημιούπολης γέμισαν ερωτηματικά αναφορικά με την κατάσταση της λέσχης.

Η αναστολή λειτουργίας της λέσχης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνεπάγεται μόνιμο λουκέτο, απλώς συνέβη προκειμένου να ελεγχθεί ο τρόπος λειτουργίας του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΝΕΔΙΕΒΙΜ), ύστερα από κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή ΝΔ Γιάννη Ανδριανού.

Θέση πήρε επί του θέματος η φοιτητική παράταξη “Ανεξάρτητη Νομική”, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
“Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τις Πρυτανικές Αρχές, η ενημέρωση που λάβαμε, σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της λέσχης στην Πανεπιστημιούπολη, είναι πως είναι αποτέλεσμα της παύσης του Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ από τον υπουργό, μετά από έγγραφο που εξέδωσε η διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ που έκανε λόγο για κινδύνους λειτουργίας του Ιδρύματος, εξαιτίας ανακολουθιών μεταξύ των υποχρεώσεων και των πράξεων του διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Πιλάλη.

Αναμένεται πως σύντομα θα δημοσιευθεί νέο ΦΕΚ, στο οποίο θα ορίζεται το νέο Συμβούλιο το οποίο θα αναλάβει δράση, φροντίζοντας για την ταχύτερη δυνατή επαναλειτουργία της λέσχης, υπό συνθήκες χρηστής διαχείρισης.

Ελπίζουμε πως η αναστολή της λειτουργίας της λέσχης θα πάψει άμεσα, δεδομένου πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των φοιτητών καθημερινά σιτίζεται από αυτήν. Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη οι ώρες λειτουργίας της λέσχης στο κέντρο της πόλης να αυξηθούν για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σίτισης όλων των φοιτητών οι οποίοι μέχρι τώρα σιτίζονταν στη λέσχη της Πανεπιστημιούπολης”.

 

Πηγή:  http://www.xronos.gr/