Ουδείς Θρακιώτης στους 29 προπονητές που πρότεινε ο ΣΕΓΑΣ για απόσπαση από τα σχολεία τους

 

Οι πολυαναμενόμενες προτάσεις αποσπάσεων των προπονητών στίβου έγιναν γνωστές, αν και μετά την ανακοίνωση του σχεδιασμού λίγο πολύ έγινε κατανοητό ποιοι θα είναι στη λίστα του ΣΕΓΑΣ.

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Νικολάου στο Sportsfeed, οι αποσπάσεις αποτελούν ένα επιπλέον «όπλο» στα χέρια των ομοσπονδιαρχών (όχι όλων φυσικά) προκειμένου να ελέγξουν καλύτερα τις ομοσπονδίες τους.  Αυτήν την πατέντα χρησιμοποιούν κάποιοι ζητώντας απόσπαση ακόμα και για ομοσπονδιακούς Εθνικών ομάδων παμπαίδων και παγκορασίδων που εκτός του βόλεϊ σε άλλα αθλήματα δεν υπάρχουν διοργανώσεις για να αγωνιστούν.

Φέτος, όπως έχουμε ενημερωθεί, όλες οι αποσπάσεις για όλα τα αθλήματα περνούν από το μικροσκόπιο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Τζούλιου Συναδινού. Προπονητής ο ίδιος (στίβου), αν μη τι άλλο γνωρίζει καλά τα κατατόπια και σε αντίθεση με τους προκατόχους του που εξαντλούσαν τα περιθώρια για πολιτικά παιχνίδια, ο ίδιος έχει και τη λογική του αθλητισμού. Οπότε όλες οι εγκρίσεις ή οι απορρίψεις προτάσεων έχουν την υπογραφή του.

Οι απλοί φίλαθλοι δε γνωρίζουν και δε δίνουν και σημασία αν κάποιος προπονητής δεν εμφανίζεται στο σχολείο που έχει διοριστεί, αλλά πληρώνεται από το υπουργείο παιδείας. Ωστόσο έχει και αυτό την σημασία του. Στην λίστα των προπονητών που πρότεινε ο ΣΕΓΑΣ περιλαμβάνονται 29 ονόματα, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα δεν προέρχεται από την Θράκη ούτε είχε διοριστεί σε σχολείο του γεωγραφικού μας διαμερίσματος…