Super League: Παρουσίαση σχεδίου από τον Αντώνη Αντωνιάδη για την σωτηρία του Παναθηναϊκού

 

Ο Παναθηναϊκός περνάει δύσκολες ώρες και ένας από τους κορυφαίους πρώην παίκτες του, ο Ξανθιώτης Αντώνης Αντωνιάδης, κινητοποιήθηκε μαζί με τον Μίμη Δομάζο για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει σχηματιστεί από τα οικονομικά προβλήματα.

Οι δυο τους συγκάλεσαν συνάντηση των  παλαιμάχων του συλλόγου. ε αυτήν έδωσαν επίσης το “παρών” οι Καμάρας, Οικονομόπουλος, Ροκίδης, Τζουνάκος, Θεοφάνης, Γονιός, Βονόρτας, Λιβαθηνός, Πατσιαβούρας, Γεροθόδωρος, Φαράντος, Δοντάς, Τσίλης.

Συγκεκριμένα το πλάνο περιλαμβάνει την πώληση εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη τριετία, που θα κοστίζουν ενδεικτικά 900 ευρώ το ένα. Οι Αντωνιάδης και Δομάζος υπολογίζουν ότι εφόσον πουληθούν περί τις 6.000 “κομμάτια”, θα μπουν σε πρώτη φάση περίπου 5,4 εκατ. ευρώ στον “πράσινο” κουμπαρά κι όπως επισήμαναν: «Η ομάδα δεν θα πέσει στα βράχια». 

Από εκεί και πέρα συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο να μετακομίσει η ομάδα στο ΟΑΚΑ ώστε να εκδοθεί μεγαλύτερος αριθμός διαρκείας, μιας και στη Λεςωφόρο δεν μπορούν να βγουν περισσότερα από 11.000. Αυτό βέβαια μόνο εύκολο δεν είναι, μιας υπάρχει το θέμα με τους όρους χρήσης του ΟΑΚΑ, το ενοίκιο και το κόστος συντήρησης.

Παράλληλα έπεσε στο τραπέζι πρόταση να ζητηθεί μία συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο, ωστόσο οι περισσότεροι διαφώνησαν σημειώνοντας πως ο εφοπλιστής δεν πρόκειται να δεχτεί το αίτημά τους. Από εκεί κι έπειτα πάντως οι παλαίμαχοι συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά, επιδιώκοντας μέχρι τότε μεγαλύτερη ενεργοποίηση στο εγχείρημά τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης των παλαιμάχων, ο Αντώνης Αντωνιάδης, ανέφερε αρχικά πως: «Ναι, έχουμε στεναχωρηθεί. Είναι η πρώτη συγκέντρωση των παλαιμάχων να καταγράψουμε το πρόβλημα. Μιλήσαμε για ένα σχέδιο οικονομικού χαρακτήρα αλλά για λόγους δεοντολογίας θα πρέπει να το πούμε πρώτα στο ΔΣ».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι: «Δεν καταλογίζουμε ευθύνες σε κανέναν. Κοιτάζουμε το πρόβλημα και προσπαθούμε πως ο Παναθηναϊκός να μην βρεθεί στα βράχια. Αν βρεθούν χρήματα θα συμβεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και να μην έχουμε πρόβλημα. Βέβαια, δεν λέμε ότι το άνοιγμα θα το λύσουμε εμείς, όμως. Αν ο Παναθηναϊκός αναρρώσει από τα άμεσα προβλήματα τότε θα έχει δημιουργηθεί και ένα κλίμα ιδανικό για να βρούμε επενδυτές για να σωθεί ο Παναθηναϊκός». 

Και κατέληξε: «Αν ο κόσμος ενεργοποιηθεί και βοηθήσει με το σχέδιο, νομίζω ότι υπάρχει ελπίδα. Όλοι είμαστε στεναχωρημένοι. Είναι η πρώτη συγκέντρωση μας. Οι παλαίμαχοι είναι άτομα που βάζουν πάνω από όλα τον Παναθηναϊκό γιατί έχουμε ταυτίσει την παρουσία μας στον αθλητισμό με τον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα δεν είναι καλά. Θα προσπαθήσουμε να σώσουμε την πατρίδα. Θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Να βρεθούν χρήματα για να μην τιμωρηθούμε. Σε χορηγούς, Παναθηναϊκούς. Παντού θα απευθυνθούμε».